Busy day!

Gick upp kl 8 imorse och började dagen med fotvård hos Ulla. Sedan hem igen och hämta Pelle och Ture för en sväng på stan. Skulle bla handla solskyddsfaktor och det gjorde vi också. Sedan blev det även en fin klänning i min nya favoritaffär. Tycker jag gjorde ett fynd, en fin klänning för bara 200 kr är inte var dag man springer på!

Sedan lunch på Coconut tai och därefter ut till Malmslätt och vattna blommor, både ute och inne. Därefter in i bilen igen och ut till kollo där ja klippte gräset. Är det inte underbart med elgräsklippare istället för att jobba skiten ur sig med en handjagare. (Ja vet, jag är lat). Plockade även av jordgubbarna som var alldeles röda och fina.

Väl hemma igen har jag packat och och fixat. Imorgon åker vi till Spanien, Platj´a de Aro. Vi ska hälsa på mor och far som har hyrt en lägenhet där. Därför blir det semester från bloggen under en vecka. Hörs snart, med bilder från semestern.



Latmaskar i skuggan.

På väg ut till kollo stannade jag till i färghandeln, men tyvärr hade dom stängt på söndagar. Min tanke var att köpa kvistlack och måla över alla kvistar inne i stugan och sedan när det har torkat ta tag i målandet på alvar och måla vitt på väggar och i tak. Men det får bli en annan gång....

Man kan inte direkt påstå att det har blivit något vettigt gjort på kollo idag. Det har varit helt vindstilla och riktigt varmt, för varmt för Ture tror jag faktiskt. Han var grinig och ledsen hela dagen, tills grannen sa:
-Har du ingen diskbalja som han kan bada i!
Självklart hade jag en diskbalja....

Så fort han fick svalka av sig blev han på bättre humör!

Efter badet klippte jag bort alla vissna blommor på plymspirea som blommade vita och fina för bara några veckor sedan, men nu var dom bruna och fula. Rensade lite ogräs och genast såg det bättre ut.


En bra idé!

Efter att ha bläddrat lite i några trädgårdsböcker så blev jag inspirerad och bestämde mig för att gräva rabatter runt mina träd och plantera jordgubbsplantor. På så sätt kan jag få den 3:e pallkragen, som är full av just jordgubbsplantor, ledig och så något annat där. Vad, tål att tänkas på!


2009-06-26 18:47

Just nu ser det ut så här på kolonin.....


Grinden har jag ritat och pappa snickrat ihop.








En bra dag.

Redan kl 9.30 var Ture och jag på plats på kollo. Då hade vi redan varit en sväng på blomstertorget och köpt några smultronplantor! Under tiden den lille sov planterade jag plantorna och vattnade rabatterna. Det var meningen att Pelle skulle komma ut efter ett tag, men istället ringde han och sa att han var på väg till Peace& Love i Borlänge. Johan, Annas man, kunde fixa biljett till honom och han tvekade inte utan slog till direkt!

Vid lunch kom Anna, Sten, Svea och Annika på besök, helt klart det bästa besök vi kan ha på kollo! Tillsammans åt vi lunch och fikade. Sten tog på sig att, en än gång, vattna rabatterna.
 

Annika, Anna och Svea.


Ansvarig för vattenslangen Sten Lindqvist!


Annika och Ture höll sig i skuggan.

Senare på eftermiddagen kom även Malika och Edvin ut. Jag har ju såklart pratat mycket om kolonin och Malika har sagt att hon tycker att det skulle var trevligt att hälsa på. Så idag blev det av! Kan tänka mig att när Malika kom hem så började hon övertala Jocke om att köpa koloni nu när dom ska flytta in till stan.

Kl 19 packade Ture och en lagom röd Jenny ihop sig och satte sig i en stekhet bil och åkte hem till stan för en sval dusch och lite middag.
Måste säga att denna dag har varit en riktigt bra dag!

Fullt schema för dagen.

Idag har jag och Ture träffat de andra mammorna från vår föräldragrupp. Vi åkte ut till Ljungsbro där Emelie och Arvid precis har flyttat in i ett trevligt hus från 60-talet. Emelie bjöd på god kycklingsallad och vi njöt av de vackra vädret. Däremot kunde Ture inte stoltsera med något solskenshumör, utan istället gnällde han och var ledsen.

Till slut kände jag att jag inte orkade med en gnällig kille så jag tog och packade ihop oss och åkte vägen förbi Malmslätt för att vattna blommorna nu när mor och far är på resande fot.
Lagom tills att vi kom hem kom kusin Anna och hennes två killar, Edvin och Gustav, med en kasse kläder som vi fick ärva. Anna hade även en present till Ture som visade sig vara en jättefin pyjamas. Tack snälla Anna för allt fint!

På kvällen var vi bjudna till Emma som fyllde år och hade fixat en jättegod buffé.Det blev en trevlig kväll men nu är jag trött och orkar inte skriva mer. Istället lägger jag upp några bilder från kvällen.


Kvällens födelsedagsbarn och värdinna, Emma.


Magnus



Mycket folk innebär att man får sitta vid skrivbordet och äta. Här Erik och Sofia.


Wöööhoww!

Jäklar i havet vilken lycka!!! Idag har Äpplevägen 122 fått el, eller fått och fått jag har ju betalt för den men nu är den installerad och klar. Kära mor och far var generösa och erbjöd sig att betala hälften av kostnaden. Tack, tack mina snälla päron.

Eftersom jag inte varit på kollo på flera dagar såg det inget vidare ut när jag kom dit. Gräset var långt, lupinerna hade vissnat, björnbärsbusken låg utbredd över gräsmattan eftersom jag inte hade bundet upp den, pallkragarna var fulla med ogräs och längs med kanterna växte högt gräs. Man kan lugnt säga att det såg förjäkligt ut och att det fanns en hel del att göra.

Jag började med att sopa rent i huset och möblera om. Sedan bar jag in micron, kaffebryggaren och fixade iordning med det som ska blir ett litet kök. Liten senare kom Pelle med ett trinettkök som han fått av en vaktmästare och som vi hjälptes åt att bära in. Jag fick bära delen med kylskåpet och Pelle, den gentlemannen, bar delen med skåpet. Höll på att dö så tungt var det!

Kom att tänka på när jag var höggravid och Pelle ville ha hjälpt med att lyfta upp en stor gammal "tjock-tv" på garderoben i sovrummet. Jag stod uppe på ett bord och sa:
- Jag vet inte om jag fixar det  här...
-Jooo det gör du, lyft bara!, sa Pelle.
Efteråt hade jag sammandragningar som jag aldrig haft tidigare, men nu står TV-n där!

På eftermiddagen kom Lasse och vi satt i skuggan och.........ja gissa; Fikade! Trevligt med sällskap och skönt med en kaffepaus.

Ture under hatten, och Lasse.


Inte undra på att det kliar i munnen, nu har min andra tand tittat fram.


True Pain

Just nu sitter jag här med ett par fötter som gör djävulskt ont! Varför kan man ju undra....
Jo idag har jag gått halva Linköping runt i ett par flipflops. Jag har två vidriga köttsår mellan stortå och tå nummer två, helvete vad ont det gör!

Rullade iväg med Ture i sommarvärmen och första stoppet var Klippet på Priso. Tyvärr ingen lycka med kantband till kökshyllorna. Kvinnan bakom disken hade noppiga beigea syntetbyxor, lila glasögon med snoddar i och en skön hempermanent i håret. Hon hade vänligheten att informera mig om att det inte var "modernt" längre med kantband, så det var bara att se sig besegrad av trendoraklet och traska vidare.

Gick till Tornby och där köpte jag en grästrimmer på Plantagen, 25 m kabelvinda och kvistlack på Rusta. Därefter var jag runt i varenda elektronikaffär för att leta efter kokplatta/or till kollo men utan resultat.
Efter ca 3 timmars vandrande med en grästrimmer uppe på vagnen var både jag och Ture trött och hungriga. Hamnade på en bänk utanför Siba där jag och Ture tog en matpaus.

Tillbaka i stan igen gick vi in på Myrorna för att kolla mattallrikar till kollo. Varje gång jag är där blir jag lika sur på att det är så dyrt! Dom tog mellan 15-55 kr per styck för tallrikarna. Hallå, det är second hand och jag skiter i ert välgörande ändamål! Gick vidare till Statsmissionen på St:Larsgatan och dom kan man lita på!


Hittade dom här fina skålarna. 6st för 100 kr och 10st mattallrikar för 75 kr!

Imorgon är det torsdag och då ska jag åka ut till kolonin. Elektrikern ska enligt överenskommelse ha fixat elen i kväll, så hoppas, hoppas att det är klart! Annars bryter jag ihop och jag tänker inte komma igen...

Nyfiken

Va kul det är att läsa alla kommentarer! Däremot blir jag grymt nyfiken på vem som skriver när avsändaren inte skriver vem kommentaren är ifrån.....hmm!


Efterlyses!

Jag är fullt medveten om att mina "tantpoäng" redan är höga och jag känner att det är skit samma om dom blir ännu högre! Därför ställer jag frågan här.....

Är det någon som vet vart man kan köpa hyllkantspapper till köksskåpen. Förr fanns det en slags krusad kant som jag vet, min farmor fäste med häftstift på kanten av hyllan i köksskåpen. Skulle vilja hitta någon fin blommig dekor och sätta på mina nya kökshyllor i kolonin!

Snälla, hjälp!


Så har ännu en dag av ledigheten gått...

Under tiden Ture sov förmiddag satt jag utanför vår lägenhet och njöt av solen! För en som trivs i solen gör det inget att svetten rinner och man klibbar fast i stolen...härligt!

På eftermiddagen var vi på BVC för 6-månaders koll. Efter att ha fått en ok-stämpel i baken på Ture gick vi därifrån och styrde vägen förbi Stora torget. Där finns en trevlig blomsterhusvagn med massor av blommor som breder ut sig över torget och där man kan hitta både perenner, snittblommor och sommarblommor.




Klarade mig från att ta upp plånboken denna gång och det ska jag nog vara glad för. På inköpslistan står för närvarande en grästrimmer, en kabelvinda och inte minst en kolonistuga som ska målas och inredas.

På kvällen var vi bjudna till Mattis och Camilla på grillat. Inte helt fel en varm dag som denna!


Närmast kameran; Åsa, Claes,Mattis, Anton, Ture, Camilla å Olle och Pelle.


Farsorna Pelle och Mattis.

Tristessen är total.

Midsommardag och oj vad jag har tråkigt.
Pelle är helnöjd med att ligga i sängen och kolla på tv. Jag har blivit förslappad och det enda jag har gjort idag är att vänta på att vi ska hitta på något, vilket vi inte gjort.
På eftermiddagen fick jag med Pelle och Ture till kollo och Pelle satte upp hyllorna som jag målade vita i förrgår. Kul att det har hänt något idag.
Just nu väntar jag på att klockan ska bli sovdax så jag får avsluta denna skitdag!


Midsommar

Igår, midsommarafton, var vi hos Malika och Jocke. Här kommer lite bilder från dagen.


Prästkragar hör midsommaren till.


Malika hade dukat fint i trädgården!


Malika och Mattis



Pelle och Ture


Ture har fått låna Edvins midsommarkrans


Ett av mina bidrag till kalaset: Citronmuffins


Ett annat bidrag: Cheesecake med jordgubbssmak.

Gör om, gör rätt!

Idag har Pelle och jag varit på Maxi för att handla tills imorgon tillsammans med Linköpings övriga befolkning, ja jag vet....man handlar inte dagen före midsommar!  

Bland annat skulle vi köpa en blomma till morgondagens värdpar. Väl framme bland blommorna hittade jag bara blomsterarrangemang med vita Margeriter och midsommarstänger av pipränsare. Varför ska alla "masstillverkade" arrangemang vara så fula! Varför kan dom inte bara köra på något enkelt.!

Lyckades hitta en fin rosa pelagon och en murgröna. Väl hemma planterade jag ihop blommorna i en stor kruka och får jag sedan slå om lite rosa silkespapper så blir det bra.

Hoppas värdparet blir nöjda även om dom inte får en midsommarstång
av pipränsare.


Skrytsam...javisst!


För en tid sedan skrev jag om ett par halvdöda pelagoner som jag fyndade
för 19 kr styck. Efter att jag beskar och planterade om i ny kruka är
dom nu så här fiiiiina!

En 1/2 födelsedag!

Det är mycket man vill göra men inte så mycket man får gjort med en kille på 6 månader! Just det, Ture fyller 6 månader idag, om man nu kan fylla 6 månader....

Stannade till på blomstertorget och hade tur att hitta allt som jag hade uppskrivet på listan, plus några smultronväxter. Har funderat mycket på vilka marktäckare jag ska ha i rabatten och kom på att smultron blir fint! Inte nog med att smultron sprider sig, det är ju heller inte helt fel att kunna plocka solvarma smultron och smaska på.

På dagens "att göra lista" stod att klippa gräset, plantera blommor och rensa ogräs, men hann bara med att plantera mina nyinköpta blommor.


Rosa Margerita, lila stjärnöga och murgröna får blomma i lådan denna sommar.



Rosa miniros, lavendel och kantnepeta.



Ett tips är att, om man får en miniros, spara den till våren och plantera ut den
i rabatten.

Sedan måste jag berätta att när jag kom ut till kollo och öppnade dörren såg jag att pappa hade dragit all el! Som vanligt när han är igång och fixar så blev även detta bra! Så snart, snart kan jag koka kaffe i min lilla stuga. Pelle hade pratat med sin arbetskompis som har ett litet kylskåp jag ska få och det var bara för oss att komma och hämta det. Micro och kaffebryggare har vi i källaren!


Pengar är runda för att dom ska rulla...

Imorgon måste jag gå ut till kolonin, det riktigt kliar i fingrarna. Dels är jag nyfiken på hur det blev med kabeldragningen då pappa var och fixade det sista i söndags och dels måste jag ta och plantera några växter som jag tänkt köpa på vägen ut.
Min plan är att inhandla följande växter:


Mamma har satt en aprikos Miniros som hon fått av farmor brevid en lavendel.
Det blev jättefint och därför är jag sugen på att göra likadant!


Idag har jag en Gräslök i  en odlingsbädd, men eftersom jag tycker dom
blommar så vackert och så länge ska jag plantera i två stycken i rabatten
där mina perenner finns.


Stäppsalvian blommar fint brevid daggkåporna.


Har inte riktigt bestämt mig än, men förmodligen blir det Stjärnöga till
fönsterlådan, dock i någon annan färg. Blir fint ihop med murgröna.


Jaha, detta är min inköpslista för imorgon. Önska mig lycka till!

Skänninge...

Idag har Ture och jag varit med tjejerna i mammagruppen och hälsat på Emelie som har flyttat till Skänninge. Dom hade köpte ett fantastiskt mysigt gammalt hus mitt i Skänninge. Emelie bjöd på fika och där efter gick vi en sväng i "down town". Själv är jag nog för mycket statsmänniska för att lämna stan för att flytta ut till Skänninge. Med största sannolikhet skulle jag bli tokig av att bo i en sådan liten stad med så begränsat utbud, men jag kan inte säga annat än att det var ett riktigt mysigt hus!


Fika nummer ett med Emelie, Arvid, Maria och Tyra



Moa och Ture hänger på filten.


Fika nummer 2, Ture, Emelie, Arvid och Maria.

Dagens tips!

Om det är så att ni kära läsare (gäller även dig Pelle) någon gång känner för att ge mig en present så är denna vackra glaskupa dagens tips!


Bakom växten Plättar i luften, står den vackra glaskupan!

Vackra krukor

Det är inte alltid man vill ha nya, blanka krukor som skriker 2009 i sin trädgård. Ett bra tips är då att köpa obehandlade krukor i terrakotta och pensla dessa med yoghurt. Låt krukorna stå och efter ett par veckor har krukorna fått ett levande och vackert utseende. Glöm inte bort att lägga krukorna i blöt ett dygn innan så leran får suga sig mätt på vätska. Missar man detta får man vattna ihjäl sig eftersom krukan suger all vätska och inget blir kvar till växten.


Allers Trädgård

Klockan 10.07 smällde det till på golvet nere i hallen...Å äntligen kom den!
Jag är helt medveten om att "tant faktorn" är mer än hög på denna tidning, men till skillnad från andra larviga tidningar som exempelvis tidningen Drömhem och Trädgård där man visar vackra dukningar och pynt till trädgården är detta en "hardcore" trädgårdstidning!


Köp!






Ture uthyrd...

I lördags skjutsade jag och Ture, Pelle och Lasse till T1 redan kl 8 på morgonen. Dom skulle på "Valla Open", en tävling i femkamp och vara borta hela dagen.
På förmiddagen tvättade jag, vilket var välbehövligt, och sedan vid lunch träffade jag Maria och Mickan för en fika. Massor av folk på stan, trångt på fiket och en Ture som inte var helt nöjd, så för mig blev det en snabbfika.

När vi kom hem packade jag väskan med Tures grejer (hur kan en så liten människa ha så mycket grejor!) och åkte sedan ut till mamma och pappa i Tokarp. Vi gick igenom mattider och annat trix å trux över en kopp kaffe och sedan satte jag mig i bilen, utan Ture, och åkte hem.

Tänker inte ljuga och säga att jag saknade den lille utan njöt istället i fulla drag på eftermiddagen. Duschade, fixade iordning mig och lyssnade på Säkert. På kvällen kom Maria och Lasse och vi drack lite vin innan vi gick vidare till middagen på The Champ.

Maria och fisen :-)


Längst till höger: De två vinnarna av Valla Open

Jag och Jonna



Jag och Zeke varg......


Lugn och ro...

Nästa vecka ska jag.........

  • Ligga i soffan och kolla Top Models och dricka kaffe med mycket mjölk i.
  • Ta mig en lur när Ture sover....förmiddag som eftermiddag.
  • Läsa trädgårdsböcker och göra hundöron längst upp i hörnet.
  • Ligga på golvet med Ture och snacka om livet.



    Får se hur det går?!!

Billbäcks

Idag har Ture och jag varit hos Vicke och Hugo i Norrköping. Kom dit lagom i tid för 11-kaffe. Vicke hade bakat god chokladkaka som vi kalasade på. Jag kan villigt erkänna att jag aldrig har fikat så mycket som jag har gjort det sista 6 månaderna!

Trots att det spöregnade bestämde vi oss för att åka ut till trädgårdshandeln Billbäcks i Svartinge utanför Norrköping. Vicke har pratat så gott om det stället och jag blev verkligen inte besviken! Även om stället var ganska litet fanns där massor fint!

Tyvärr så regnade det hela tiden utan uppehåll så vi kunde inte gå ut och titta närmre på idéträdgårdarna som såg jättefina ut. Istället åt vi god lax med fräsch potatissallad på cafét Villa Flora som låg inne i handelsträgården.
       
Idéträdgårdarna


Vicke med två regnklädda barnvagnar.

Unnerstad gård

För att kunna ha något i klädväg som andas 2009 när jag ska ut på lördag gick Ture och jag ut på jakt på stan redan klockan 10. Hittade en jättefin mörk jeansklänning med asymetrisk knäppning och knyt i halsen i första butiken och som visade sig passa perfekt! För att jag inte skulle bli för mörkt klädd köpte jag ett par knallorangea leggings som satte lite färg på outfiten ;-)

Sprang på både Linda och mamma på stan men hann inte prata någon längre stund med någon av dem eftersom jag skulle bli upphämtad av en tjej från mammagruppen. Klockan 12 kom Emelie med sin dotter Tyra och även Maria med sin lilla tjej Moa. Vi åkte ut till Unnerstad gård som ligger på vägen ut till Askeby.
Vi fikade på äpplepaj och kaffe och gick sedan en sväng i inredningsbutiken. Helt ok affär, speciellt om man gillar märket Sia, vilket jag gör men tyvärr passar inte den romantiska stilen hemma hos oss. Däremot fanns det mycket fint som skulle passa bra på kolonin. Lyckades hålla mig till ett fint tårtfat på fot och det får jag vara nöjd med!


Emelie, Tyra, Maria och Moa


Jag, Ture, Emelie och Tyra


I love IKEA

Hur kan det komma sig att när man är sällskap och inte ska handla något ändå gör av med ett par hundra på IKEA?

Handlade fina tyger till Ture som jag ska sy påslakan av. Passade även på att köpa träkonsoler som jag har varit ute efter länge men som har varit restnoterade länge på IKEA.

Nu när pappa håller på med att dra in el i stugan ser jag fram mot att jag äntligen börja inreda min lilla kolonistuga på 9 kvm. Min plan är att måla tak och väggar vita och trägolvet i en ljus grå färg. Sedan ska det byggas ett "kök" dvs. en arbetsbänk i vinkel, upp med hyllor på väggarna och fixa skåp under bänken till förvaring.
Därefter åka till det berömda varuhuset igen och köpa en dagbädd. Den funkar, med hjälp av kuddar som ryggstöd, som en soffa på dagen plus att man kan dra ut botten och på så sätt få plats två vuxna i den.....smart!


Läste för en tid sedan ett inspirerande reportage om en tant som gjort om en byggbod till en kolonistuga och hon bla. inrett med jättevackra gula textilier. Blev lite sugen på det och bra ideér är ju till för att stjälas, så varför inte.


Pelagoner


Vita, cerisa och laxfärgade pelagoner ska det bli.  Nu gäller det att gödsla med biobact och plocka bort vissna blommor så ska det nog bli blommer av dessa små rackare.

Orientalisk vallmo


Så här fina är mina vallmo! Nu gäller det att slå läger framför rabatten innan prakten är över!

Fika på kollo.

För första gången på flera dagar var det äntligen lite värme i luften, skönt då Linda och jag hade bestämt oss för att ta en promenad ut till kollo. Jag hade bakat en sockerkaka på förmiddagen och Linda hade med sig en supergod kladdkaka så det gick ingen nöd på oss. Syltkakor fanns också!


Linda, Ellen och mina fina lupiner!

Efter fikat, med Linda som lite barnpass åt Ture, passade jag på att gräva upp några hallonskott som Vicke ska få och plantera ute på deras torp. Hoppas bara att dom klarar sig.....


Lördag hela veckan lååång tills nästa gååång!

Även om alla dagar just nu är lediga dagar så är ändå lördag den bästa!  Efter en slapp förmiddag gjorde vi oss iordning och tog bilen till Mantorp för att kolla in Mantorps Outlet.  Hade inga förväntningar på stället och jag kan helt enkelt konstatera att det fanns en hel del för killar men inte så mycket kul för tjejer. Pelle hittade ett par schysta chinos, ett par shorts och ett par t-shirts som han slog till på.

Sedan åkte vi till Pelles favoritställe, Sjögesta Motell! Har man inte varit där tycker jag helt klart att man ska åka dit. Där har tiden helt stått still och det är som att flyttta sig 50 år tillbaka. Servering vid borden, pannbiff på menyn och en fantastiskt inredning.


Det satt en man bakom oss som stolt berättade för sitt sällskap att han
minsann hade varit där varje lördag i tjugo år förutom en lördag 1987 då han var sjuk.

Istället för att åka hem tog vi väg förbi Haraldsbo för att hälsa på Maria och Lasse i deras sommarstuga. Lasse höll på att lägga trall, men han verkade inte så ledsen för ett avbrott. Solen tittade fram en stund och även om det var ganska kallt var det ändå trevligt att sitta ute och dricka kaffe.


Maria, Lasse och Pelle.

När vi kom hem fixade vi lite mat till oss och passade på att ge Ture lite gröt och banan. Som tur är har Pelle bra tålamod när det kommer till att ge Ture mat. Själv tycker jag att det är en alldeles för kladdig historia och är evigt tacksam om Pelle är den som sitter i skottlinjen.


Här har vi han som gillar matstunderna!


Pelagoner, fika och ett tomt sovrum.

Mamma hämtade mig och Ture på förmiddagen. Vi åkte ut till pappas jobb och skrev ut och fyllde i ett papper som jag ska skicka in till Östkraft ang. elen på kolonin. Därefter åkte vi till en blomsterhandel i Ryd där mamma förra året handlade pelagoner som hon blev jättenöjd med.
Vi pratade med kvinnan som hade stället och hon sa att hon hittills haft en dålig försäljning och därför hade hon sänkt alla pelagoner till 15kr styck!  Jag köpte 6 st, 2 vita, 2 rosa och 2 cerisa. Sedan åkte vi ut till kollo och jag planterade mina blommor i krukorna som jag har framför huset. Det såg lite tanigt ut men jag ska köpa till en murgröna och fylla ut med. Sedan kommer dom att växa till sig när dom får lite näring och sol.

På eftermiddagen la jag ner Ture i vagnen för att gå ut och ta en promenad. Precis när jag var på väg ut ringde Linda och hon och Ellen skulle ut på sin eftermiddagstur. Vi bestämde oss för att göra sällskap och fick även med oss Anna-Karin och hennes Erik. Efter en sväng runt ån gick vi och fikade på statsmissionens fik i kyrkan. Det har tidigare varit en kyrka, men nu har dom öppnat ett fik där. Gamla möbler, vackra kaffekoppar odh hembakt prisvärt fika. Rikigt mysigt ställe!

Straxt ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig. Undrar hur denna natt ska blir. Pelle och jag tog och lyfte in Ture och Tures säng i hans rum, så nu ska vi testa hur det ska gå för honom att sova i eget rum. Ska erkänna att jag har lite separationsångest.....

Puh...varmt!

Ännu en varm dag! Ture och jag var på kolonin tillsammans med mamma. På förmiddagen kom Lasse på en fika och vi satt under plommonträdet för att få lite skugga på oss. Allt var bra med Lasse även om han är lite ensam nu när han inte har farmor längre.

Målet idag var att gräva upp 4 st stora daggkåpor och det lyckades jag med. Jag planterade massor av jättedaggkåpor första våren på kolonin. I böckerna står det att en jättedaggkåpa blir ca 40cm höga och 40cm breda. Mina är nu mer 80cm höga och 80 cm breda. Inte så fint att ha en häck med daggkåpor. Som tur va hade mamma och pappa plats för dom i sin trädgård.


Jättedaggkåpa

På platsen planterade jag istället stjärnflocka och funkia. Tydligen ska det blir sämre väder imorgon och till och med att det ska regna, vilket är bra för de nyplanterade blommorna.

På kvällen var jag, Pelle och Ture och storhandlade på ICA. Jag var så trött odh det var tur att jag hade en kundvagn att  hänga på. Som tur va hade Pelle hjärnan med sig så det blev en del handlat.
När jag fått lite godis i bilen hem piggnade jag till.

Imorgon blir det babycafé och fixa pass till mig och Ture.

RSS 2.0