Äntligen lite värme!

Tillsammans med Sara, Herman och Edith hade vi en skön eftermiddag ute på kolonin. Tempen visade 30 grader och solen stekte på ordentligt. Efter lite mellanmål och en hel del lek gick vi ner till ån och satte oss på bryggan och Herman och Ture passade på att doppa fötterna.


Ture gungar...som vanligt. Herman kollar om trädet går att klättra i. 


Pelargonierna håller på att bli riktigt fina så här två veckor efter plantering. Tänkte vänta ytterligare en eller två veckor och sedan börja vattna med blomsternäring. Vet att jag för länge sedan använde mig av en biologisk näring som, förutom att det luktade hemskt, var riktigt bra. Som jag minns hette det Biobact.  


PW runt ån.

De senaste dagarna har jag tagit en promenad runt stångån  efter att jag lämnat Ture på dagis. Konditionen har inte varit på topp och jag har haft svårt att hålla tempot uppe.

Idag tog jag rygg på två tjejer i 20-årsåldern och gav mig den på att inte hamna på efterkälken. En timme senare var jag rejält rödmosig i ansiktet, mör i benen men framför allt väldigt nöjd med min insatt!

Rejäl risk för träningsvärk imorgon!


Alunrot, färg lime.

I onsdags när jag var ute på kollo kom Hanna, en gammal dagiskompis, förbi med fyra exemplar av växten alunrot i den fina färgen lime.

Hanna och jag gick på dagiset "Rosa Pantern" i Tokarp ihop i början av 80-talet och vi har tyvärr inte haft någon kontakt sedan dess. Nu "ses" vi på facebook och efter att hon läst min blogg kom hon att tänka på mig när hon inte hittade någon bra plats i sin egen trädgård till dessa växter.

Blev såklart jätteglad över att hon tog kontakt med mig, mycket kan man säga om facebook men denna gång ledde det till ett trevligt möte och för mig fyra fina alunrotsväxter!


Planterade dessa framför stäppsalvian och kantnepetan, båda mörkt lila och tror kombinationen kan bli fin.


 


Tabberaset på Tallholmsvägen.

Just nu trillar det in inbjudningar till diverse fyrtioårsfester något som Pelle helt får ta på sig! Igår kväll var vi hemma hos Mattis och Camilla och firade Mattis som tidigare i veckan fyllt just fyrtio!


God buffé, massor av kakor och smaskiga tårtor....ja inte behövde vi gå hungriga hem ;-)


Ture, Edvin och Olle tävlade i vem som kunde äta mest korv. Vet inte vem som vann men jag gissar på att Ture var med i striden om topplaceringen då han fick i sig TRE korvar!

Å så äntligen kom regnet!

Ligger i sängen och hör hur det regnar utanför fönstret. Under hela maj månad har jag vattnat dåligt trots att det har behövts men ändå av någon konstig anledning har gräsmattan klarat sig fint. Lite särskilt tänker jag på mina nyplanterade små växter som kommer att bli extra glada över några droppar regn!

Terapi för kropp å knopp...

Igår tillbringade jag en heldag ute i blåsten på kolonin. Hade det inte varit för att det var onsdag, och onsdag betyder trädgårdsdag, hade jag aldrig åkt ut. Förutom att svabba altangolvet stod endast roliga saker på "att göra listan" och tur var väl det eftersom det inte var något skönt arbetsväder.


Bättre sent än aldrig. Nu har jag fått ner dill/sallads/romansallads/morots/rödbets och -persiljefröna i pallkragarna. För några veckor sedan vände jag ner en säck med kogödsel i vardera pallkrage så nu hoppas jag på en bra skörd!


Jordgubbsplantorna blommar för fullt - vilket är lovande.


Planterade en rosa klematis och eftersom klematisen inte vill stå "naken om fötterna" satte jag ett skott av en daggkåpa brevid. Ser inte mycket ut för världen men både klematis och daggkåpa är relativt snabbväxande växter. Återkommer med en bild om några veckor så får vi se hur det har gått...


Eftersom jag har tre långa rabatter så har jag (ovh även Ture) länge saknat några plattor att sätta fötterna på när man vill gena genom rabatten. Dom här kommer att användas flitigt kan jag lova.


Som sagt i år är alla ettåriga sommarblommor förbjudna. Istället har jag köpt flera rosa pelargonier och lovat mig själv att dessa ska jag se till att övervintra till nästa säsong.


En hängpelargon fick det bli till den här gamla korgen som jag för över 10 år sedan släpade hem på planet från San Francisco.

Stämmer bra det!

Senast igår pratade jag, mamma och svärmor om vad den här växten heter utan att egentligen komma fram till något. Mamma och svärmor var inne på att det var någon slags växt ur astilbefamiljen och som jag mindes hette den något med hatt.....

Idag fick jag hjälp från en läsare och i samma stund som jag läste kommentaren visste jag att Spetsmössa är det rätta namnet.

Hatt........mössa, ja helt galet tänkt var det ju i alla fall inte från min sida.


Spetsmössa - Tiarella


Namnet på en av två...

Efter lite diskussioner fram och tillbaka fick jag till slut ta fram min trädgårdbok och kolla upp vad blommorna jag efterlyste namnet igentligen heter.....


Vildanemon, kallas ibland även för tovsippa, blommar hela juni och trivs enligt Bonniers stora bok om trädgård nästan överallt.


Den andra har jag fortfarande inte hittat namnet på. Återkommer så fort jag vet.


Söndag i solen!

Idag har det varit full rulle på kollo!

På förmiddagen hade vi Jocke, Malika och Edvin på besök. Killarna lekte i sandlådan och styrde med traktorerna o lastbilarna. Lite senare kom även Magnus och Emma på en visit och när vi satt i det varma härliga sommarvädret och drack kaffe fick vi även ett trevligt spontanbesök av Ullis och Rickard som var på väg in till stan. Däremellan svängde Sara, som var på väg till Stockholm på jobb, förbi och sa hej!

När Ture sov middag passade jag på att klippa gräsmattan samt klippa bort några vissna tulpaner medans Pelle diskade kaffekopparna inför nästa "sittning".
På eftermiddagen firade vi mamma som fyllde pensionär tillsammans med Åke och Inger. Vi hade även ett snabbesök av Camilla som var på väg hem från jobbet och passade på att ta ett litet depåstopp hos oss. 

Härligt att ha så många vänner på besök! 



Pappa, svärmor Inger med Ingrid och mamma.


På  väg hem efter en heldag på kollo. Nu längtar ja tills på onsdag då det är dags för nästa heldag, dock blir det ingen fikadag utan då ska det jobbas!

Barnens dag i trädgårdsföreningen...

har vi varit på idag tillsammans med Jocke och Edvin. Polisbil, brandbil, ambulans, hoppborg, judouppvisning, korvförsäljning var lite av det som dagen hade att erbjuda.

Hur som helst, frågar man Ture var det roligaste att leka med Edvin!








Igen, denna magkänsla...

Igår eftermiddag vek vi ner oss i en budgivning på ett hus i Linghem.

Huset med byggår 1973 var långt ifrån de 50-talshus i tegel med stora fönster i vardagsrummet som jag drömmer om. Däremot hade det en perfekt planlösning med rätt antal kvadratmeter på rätt ställe och framför allt var det inget renoveringsprojekt utan ett hus vi bara kunnat flytta in i.
Vad det gäller Linghem så är det varken mitt eller Pelles förstahandsval men trots det så hade vi börjat gilla tanken på att flytta in i det där huset. Så lite deppigt var det allt när vi beslutade att vika ner oss.

På eftermiddagen/kvällen var jag, Ture och Ingrid ute hos mina föräldrar och hängde i trädgården och åt god mat. Senare när vi var på väg hem i bilen och både Ture och Ingrid sov tänkte jag att jag en än gång skulle stämma av med min magkänsla och styrde därför ut mot Vikingstad, där jag har fått för mig att jag vill bo. 

Jag körde runt i området, kollade in affären, skolan, förskolan, lekplatserna, badet, handelsträdgården och den lokala pizzerian och precis som jag trodde så ÄR det här vi ska bo!
Nu vet till och med vilken del av Vikingstad vi ska flytta till, det gäller bara att vänta in tills det blir ett ledigt hus att börja buda på.

Lika bra att börja vänja sig vid tanken på att renovera....


Västergårdsgatan, Nilsegårdsgatan, Hermodsgatan, Midgårdsgatan, Friggatan är några av de gator vårt hus kan ligga på!



 


Jag orkar inte slå i mina trädgårdsböcker...

därför undrar jag, är det någon som kan namnet på dessa två sorter?


En perenn som lätt förökar sig och är jättesöt, men vad heter den?
Dessa växer hos svärmor Inger och jag har blivit lovad en liten planta.


Den här perennen köpte jag för några år sedan på en trädgårdsmässa, har skrivit upp vad den heter men vad hjälper det när man inte hittar lappen.


Onsdag = Heldag på kollo.

Efter att ha inhandlat färg och målartvätt på byggmax åkte jag och Ingrid ut till kollo och började fixa med ett projekt som stått på "att göra listan" i fyra år.
När denna uteplats byggdes grundmålade jag reglarna. Varför projektet avstannade och jag aldrig kom mig för att fortsätta att måla med vit färg vet jag inte. Förmodligen för att det är så tråkigt att måla. 

Idag, fyra år senare, gick jag äntligen loss med målartvätten och fortsatte sedan måla med vattenbaserad vit oljefärg. Måla är verkligen tråkigt så när svärmor Inger ringde och frågade om jag ville komma över på en kaffe och lite rabarberkaka var det en suverän ursäkt för att släppa målarpenseln.


Vitt och fräscht....Nu ska bara taket på så är detta projekt klart!


Å den här lilla juvelen har legat i vagnen och snusat och sovit hela dagen!
 

Buurrrrrrrr!

I måndags hade vi besök av Vicke och Hugo på kollo. Tyvärr sprang vi, precis som i den gamla Abba-reklamen, in och ut för att slippa de tillfälliga regnskurar som vädret bjöd på.

Den enda som uppskattade regnet var Ture, han åkte på sin blåa bobbycar och strålade som den sol som vägrade att visa sig. Att han var blöt som en dränkt katt bekom honom inte.


Kaffet värmde gott när vädret bjöd på blåst, kyla och regn.




Det är så här lördagarna ska vara!

Efter frukost och morgonbestyr åkte hela familjen ut till kolllo.

Mitt mål för dagen var att Pelle skulle montera ner det trasiga korrigerade plasttaket på uteplatsen (visst är det härligt när ens mål går ut på att någon annan ska arbeta ;-)

Det tog ingen längre stund för Pelle att uppfylla mitt mål och nu är det mitt jobb att se till så reglarna blir målade på onsdag då jag och Ingrid är ensamna ute på kolonin. Nästa mål är att Pelle lägger nytt tak och frågar ni mig så ska detta ske så fort som möjligt...helst onsdag kväll :-)

Lite senare på förmiddagen fick vi besök av Sara, Herman och Edith. Vi hade en jättetrevlig dag, killarna lekte bra även om det var en del fight om en polisbil Ture hade fått av farmor tidigare på morgonen. En fika följdes av en Mc: Donalds lunch och efter lunchen somnade de tre minsta. Detta innebar tid för mig och Sara att i lugn och ro sitta och prata. 


Nästa steg, tvätta med målartvätt och måla reglarna, som endast är grundade, med vit oljefärg.
 

Sara och Edith.


Full rulle, Ture skymtas i bakgrunden med sin älskade Polisbil i handen.


Tack Sara för en supertrevlig dag och för ännu en "godispåse" med kläder till barnen! Å tack farmor för polisbilen, den är nu mera en favorit. Ture sover sedan några timmar i sin säng med polisbilen under armen!


Föräldraledig....nja?

En vecka har gått av mitt nya liv och jag kan säga att den ena dagen ÄR den andra lik...

*Uppstigning kl 06.30, fixa frukost.
*En "snabbammning" på Ingrid.
*På med kläder på alla tre och iväg och lämna Ture på dagis kl 08.00
*Traska hem, diska bort frukosten, förbereda lunchen, sätta på en tvättmaskin, amma igen, och byta om till träningskläder.
*Promenad med Ingrid runt stångån i raskt tempo.
*Hämta Ture kl 11.00 och på väg hem får jag mig ett referat över alla fordon han ser.
*Värma Tures lunch och försöka få honom att sitta still och äta, sedan ner med honom i sängen. 2 minuter senare sover han.
*Amma igen, och därefter när Ingrid förhoppningsvis sover, duscha och få på mascara på ögonfransarna.
*Lunch till mig....eh, yoguhurt och musli har ju funkat förr.....
*Hänga tvätten som varit klar i ett par timmar och därefter lite lugn och ro i ca 30 minuter.
*13.30 Ture vaknar och är som tur är väldigt seg. Vi myser i soffan.
*Bygga lego med Ture och amma Ingrid.
*16.00 Pelle sätter nyckeln i låset.....och helt plötsligt går jag ner från att ha jobbat 100% till 50%.
*Dumpar även den andra på Pelle och börjar laga mat.
*Äta middag, amma Ingrid....just det, Tures medicin.
*19.30 sovdax för Ture.
*Ammar Ingrid, kollar på hemnet med Pelle, borde sova fast väljer att fixa med annat.
*23.00 alla sover.

Detta kallas för att vara föräldraledig!

Idag bröt vi dock mönstret och gav oss iväg till Emelie och hennes Tyra i Skänningen på eftermiddagen. Vi är fyra tjejer som alla fick sitt första barn december 08 och som jag träffade via BVC. Det var verkligen kul att träffas då det var länge sedan sist. Kul att se de andra 2,5 åringarna och vilka härliga små individer det har blivit av dom.


Emelie och Signe som nu är 7 månader och Emelie med ny bebis i magen och hennes tjej Tyra.


Ture och Arvid hade kökstjänsten...


Moa och Maria.


Om sanningen ska fram...

Den här fina kommentaren fick jag av bästa Linda ang. inlägget: Så var det äntligen dags.

Hur kan en nyförlöst mamma ha det SÅ fint i rabatterna!!! Du är makalös!/Linda

Svaret är mycket enkelt.....det är långt ifrån ALLA rabatter som fotas o hamnar på bloggen. Övriga rabatter har mer temat "nyförlöst mamma" över sig!





Ett litet trädgårdstips...

så här på våren när nya blommor ska ut i rabatterna är att ta bort plastkrukan från växten och stoppa ner växten i en hink med vatten. Låt sedan rötterna suga sig mätta på vattnet i ca 30 minuter. 

Är det torrt i rabatten brukar jag dessutom fylla hålet, som växten ska ner i, med vatten o låta det sjunka undan innan jag planterar. 

Sedan är det viktigt att man är noga med vattningen de närmsta dagarna. Gör man så här har man skapat de bästa förutsättningarna för en bra start.


Så var det då äntligen dags...

för en heldag i rabatten.

Eftersom det var onsdag idag lämnade jag och Ingrid Ture hos mormor. Tillsammans skulle dom baka en raberberkaka, leka i sandlådan, gå till lekplatsen och köpa dagens tidning.

Själv åkte jag till Blomstertorget och kom efter 45 lustfyllda minuter ut med 4 st pelagoner som jag senare planterade i mina krukor. I år kör jag på ett säket kort, dvs olika rosa nyanser blandad med den lilla växten plättar i luften, som egentligen är en krukväxt men som funkar bra ute så länge man kommer ihåg att detta är en törstig liten individ.

Med en temperatur på ca 25 grader och gassande sol var det en aningens varmt att hålla på med trädgårdsarbete och självklart hann jag inte med allt som jag hade skrivit upp på min "att göra" lista. Lite fick jag ifall gjort och det viktigaste av allt, att få gräset klippt, bockade jag av först på listan.

 
Tre olika nyanser av rosa blir det på pelagonerna i år.


Som synes var det högtryck på kollo idag. Denna väderpinne har jag fått av Åke och ska jag vara ärlig så var jag lite skeptisk till en början men den har ännu inte haft fel ang. vädret eller kommande väderomslag!

   
Stockrosorna, fingerborgsblommorna och rosenvialen har nu kommit i jorden. Få se hur det går detta år...


En nyklippt gräsmätta är aldrig fel. Hade tänkt att köra på med Mossa GTI men eftersom det var alldeles för torrt i gräsmattan få jag vänta tills regnet kommer.


Kan inte minnas att jag under dessa 5 år jag haft kolonin har vattnat i mitten av maj månad. Men eftesom det är så varmt och soligt tänkte jag hjälpa naturen på traven och gav blommorna i rabatten en rejäl rotblöta.




Skarpt läge...

kan man säga att det är imorgon då Pelle ska gå och jobba för första gången sedan Ingrid kom till världen.
Dessa dagar då vi alla har varit hemma har varit helt fantastiska och vi har verkligen haft det hur bra som helst.

Imorgon knackar dock verkligheten på dörren och jag, Ingrid och Ture ska traska iväg till dagis. Mätta i magen, påklädda och någorlunda anständiga ska vi infinna oss på dagis kl 08,00 då Tures dag börjar för att sedan 3 timmar senare hämta hem en lunchsugen och trött liten kille.
Ge mig styrka och håll gärna tummarna för att det kommer att gå smärtfritt!

Hur som helst, idag har vi haft ännu en skön ledig dag med ett trevligt spontanbesök av föräldralediga Maria och lilla Ellen. Något vi hoppas ska ske fler gånger!


Pelle, Ture, Maria, Ellen och i en hög på golvet, Ingrid.


Ellen fattade tycke för den färglada mattan!

Jättegrönt 2011

I förmiddags hämtade vi upp Farmor Inger och begav oss till trädgårdsmässan Jättegrönt i G:a Linköping. Även om jag varit på den har mässan många gånger tidigare och trots att det inte finns några direkta nyheter så när solen strålar från en klarblå himmel så njuter i alla fall jag! 

Hem fick jag med mig; stockrosor, rosenvial och fingerborgsblommor. Alla dessa tre har jag försökt mig på tidigare utan något vidare resultat men skam den som ger sig. Gör nu ett nytt försök.


Rosenvial och fingerborgsblomma.


Fika i solen hos Ragnar Dahlberg.


Dagens kom ihåg...

gäller trädgårdsmässan Jättegrönt i G:a Linköping som går av stapeln i morgon söndag mellan kl 10-15. 

Själv ska jag hålla ögonen öppna efter Rosenviale, jätteverbena, jordgubbsplantor och stockrosor. Dyker det upp något annat spännande så är det väl inte helt omöjligt att det får följa med hem till kolonin.  

Vem vet, kanske vi ses imorgon!

10-17 är kolmårdens öppettider...

och även tiden vi tillbringade inne i parken!

Ingrid sov sig igenom större delen av vistelsen men Ture var desto mer vaken. Jag har en stark känsla av att det kommer pratas mycket om tigrarna, lejonen, girafferna och björnarna under de närmsta dagarna.

Dagens bonus var att vi sprang på Michaela, Johan och Elvira som också hade valt att åka till kolmården just denna dag!


Pelle redo för att göra entré....


Vi provade den nya safarituren som numera sker via linbana. Riktigt häftigt, men även lite läskigt, att sväva 26 m över marken. Helt klart inget för den som lider av höjdrädsla.


Jag tror linbanan var höjdpunkten på Tures dag. Denna bild är när vi precis klivit på, då Ture satt lugnt och beskedligt. Efter en stund stod han upp och ropade i högan sky; HEEEEJ DJUREN!


Tigrarna imponerade på mig....vilka mäktiga katter!


Avslutningsvis var vi i Bamses Värld och åkte kaffekopparna inte mindre än tre gånger....vad gör man inte för sin sambo ;-) även Ture tyckte detta var en höjdare.

Skönt gung på Äpplevägen.

500 kr fattigare men samtidigt åtskilliga timmar besparade på renovering av gamla murkna trädgårdsmöbler sitter jag nu, mer än nöjd, här hemma i soffan och gläds åt mina nya trädgårdsmöbler.

Tänkte lägga ut mina gamla möbler på blocket under rubriken "renoveringsobjekt" men ställde mig i sista stund frågan om jag har tid och lust att svara i telefonen och bestämma tid med eventuella köpare för några hundralappar och kom fram till att, nej det har jag inte.

Efter att ha lyft över de nya möblerna från Hallonvägen till min stuga på Äpplevägen lastade jag inte de gamla möblerna i bilen och tog vägen förbi tippen.
Allt under tiden Ture och Ingrid sov middag och allt under en timme.


Välkomna att inviga de nya trädgårdmöblerna!

En dos inspiration på väg till BVC med Ingrid.

Vet inte vad ni säger men detta skyltfönster som har flyttat ut på gatan ger i alla fall mig ordentligt med inspiration.


En lyxdag...

hade ja o Pelle i onsdags när Ture var hos mormor. Tillsammans tillbringad vi hela dagen på stan och fixade med ärenden, shoppade och hade en trevlig långlunch. Något som inte hänt på lääänge.

Min 40-årspresent till Pelle var en synundersökning o ett par glasögon. Redan kl 10 på förmiddagen var vi på plats hos optikern o en timme senare var hans syn undersökt o ett par glasögon beställda. Jag frågade om jag fick följa med när han gjorde sin undersökning men när han var på 5:e raden och började gissa hej vilt bland bokstäverna fick jag ett skrattanfall och var tvungen att gå ut!

Därefter njöt vi av att gå i affärer o fixa till vårgarderoben, särskilt jag som inte handlat kläder på evigheter blev riktigt lycklig av att hitta två fina blusar o ett par linnebyxor.
Hittade även en fin vårjacka som satt bra men eftersom den var till fullpris, och det är början av maj, tänker ja vänta in rean. Lika säkert som amen i kyrkan blir det rea på vårjackor och med tanke på min tråkiga ekonomiska situation läs; föräldraledig tänker snål-Jenny ha is i magen och invänta.


En trevlig eftermiddag på Smultronvägen.

Knappt han vi svänga in på parkeringen till kollo förrens Ture gjorde mig och Ingrid uppmärksamma på att Åkes bil stod på parkeringen.

Mycket riktigt, farmor Inger och  Åke var i sin stuga och höll på att greja till vår stora förtjusning, då vi varit förbi några gånger utan att dom varit där. Det blev en trevlig eftermiddag med fika och rundvandring på kolonin.

Rabatter fanns det gott om och det ska bli spännande att se vad som kommer upp. Inger och jag hittade något som jag tror kan vara en kungsängslilja, denna fantastiskt söta blomma.
Ska bli spännande att se vad det visar sig vara.


Åke tog fram vattenslangen och till Tures stora glädje fick han hjälpa till och vattna.


Sedan gick det lite överstyr med vattningen....bra att farmor ryckte in.



Som sagt, många rabatter fullproppade med perenner.

Fick tipset av Åke och Inger att det satt en lapp uppe på anslagstavlan om 5 st stolar och 1 bord som var till salu. Tog ett stopp vid anslagstavlan och insåg på en gång att detta var av intresse!
Ringde så fort jag kom hem och det visade sig att trädgårdsgruppen ej var såld så imorgon kl 14 ska jag gå en gata bort och titta på möblerna.

Blir det affär imorgon innebär det att jag slipper projektet att renovera mina befintliga, mycket slitna, trädgårdmöbler som jag tänkt göra från början. Dessutom är alla fem stolar av "gungmodell" till skillnad från den grupp jag har idag då bara två stolar är av den sköna "gungmodellen".  




Snö i maj...

Jag orkar inte ens "brusa upp" över det faktum att det idag den 3:e maj kom snö från himlen.

Ture och jag har stått i fönstret och tittat på eländet och Ture har glatt konstaterat att: Mamma snöööö!


Bortskämd...

är ordet för vad vi har blivit den senaste veckan då vädret har varit helt fantastiskt.
Nu visar tempen på 10 plus och det växlar mellan sol och regn. Det är helt enkelt inte lika fantastiskt längre utan mer svinkallt.

Vi har kollat in vädret och det verkar som om det ska komma in ett högtryck på torsdag. Ni kan väl vara snälla och hålla tummarna för att detta stämmer då vi har planerat att åka till Kolmården och kolla in alla djuren.

Hur det ska gå för Ture vet jag inte.  
Han, den lille tuffingen, är nämligen livrädd för djur. Vi tänkte att vi kör den kognitiva linjen och helt enkelt utsätter honom för det han är rädd för. Därför bildgooglar vi just nu lejon, tigrar, björnar, giraffer, elefanter, apor och ett gäng andra djur så han är väl bekant med vad som komma skall på torsdag.

Det vill säga om vädret är ok. 

Släkten på besök...

I lördags hade vi Pelles bror Martin, med flickvänn Elisabeth och Tures Farmor och Åke på besök. Det första Ture sa när Inger och Åke kom upp för trappen var: Famo, kolla bäbisen!

Å det var ju precis det dom var här för att göra!


Farmor Inger och Ingrid.


Elisabeth och Ture.


  
Bröderna Strand och Åke.

Det är så här det ska se ut...

Några hus ifrån min stuga på Äpplevägen finns denna vackra hallonhäck. Precis den här typen av stöd skulle jag vilja ha till mina hallon. Vad behövs, jo flera meter järnrör samt någon som kan svetsa ihop samt borra hål i rören.

Får nog skjuta detta projekt på framtiden. Hur som helst, detta är en "hallonhäcksmålbild", och en målbild måste man ju ha.


Blåsigt, kallt och alldeles underbart...

var det att tillbringa sex timmar på kolonin idag!

Ture och jag var där på förmiddagen, och tillsammans tog vi revansch på den förra mycket misslyckade kolonivistelsen. Idag gick det bättre och vi han inte bara med att leka i sandlådan utan även att klippa ner lavendeln, rensa rabatterna, ta bort ogräs från gången samt plocka iordning inne i huset.

Vid lunch åkte vi hem och efter maten tog jag Ingrid, väl påpälsad i Tures gamla vinteroverall som han hade när han var nyfödd, och åkte åter igen ut till kollo.
Under tiden Ingrid snusade och sov i vagnen fortsatte vårarbetet och jag kan säga att jag nu, efter sex timmar på kollo, ÄR en bättre och mer harmonisk människa.

 
Plommonträdet står vackert i full blom.


Några av de tidiga tulpansorterna är igång och blommar. Speciellt nöjd är jag med den rosa/gula mixen jag köpt i höstas.

  
Det mesta av ogräset är ett minne blott!
     
   
Skönt att ha fått inviga de nya trädgårdhandskarna med lite hederlig ogräsrensning.


Ingrid påpälsad i Tures gamla björnkostym! Skönt att sova ute...


RSS 2.0