En lördag att se fram mot...

Pratade precis med Vicke i telefonen och efter att ha stämt av med diverse sambosar, kalendrar och liknande bestämmde vi oss för att lördagen den 26:e mars åka till Stockholm, Älvsjö för att besöka mässan Nordiska Trädgårdar.

Ska man gå på en trädgårdsmässa är det denna man ska besöka! Tror jag i alla fall.....
Jag har försökt att få till det flera år i rad men det har aldrig passat.

När Pelle och jag hade hängt ihop några månader var vi på en trädgårdsmässa i Sollentuna. Gissar på att han var nykär och att det var därför han hängde med....stackarn är ju nämligen pollenallergiker och hade glömt att ta med sina allergitabletter. Som jag minns gick han mest omkring och nös hela tiden. Något som nu såhär i efterhand är lite roligt att tänka på.

Denna gång är Pelle utbytt mot Vicke och jag tror att bättre sällskap än så går inte att få! Hon är precis lika skadad som jag vad det gäller trädgård och har dessutom för två somrar sedan köpt ett torp med många tillhörande trädgårdsplaner.

Gå in och kolla hemsidan och se om ni blir lika sugna som jag. Plats i bilen finns!

http://www.nordiskatradgardar.se/


En slapp helg.

Efter en vecka då Ture sovit oroligt var vi alla trötta och passade därför på att ta det lungt och ligga och slappa framför tv:n större delen av lördagen.

På kvällen var vi hos Mattis och Camilla och käkade tacos. Som vanligt stortrivdes Ture när han fick hänga med Olle och Anton och leka med deras grejor. Dessutom vispades det grädde till efterrätten och gissa hur många det går åt att vispa 3 dl grädde`? Jo en mamma och tre killar...


 
Camilla, Ture, Olle och Anton.


Vem är vem? Ture till vänster å Olle till höger.


Sedan var det dags att slicka skål och vispar...

I dag söndag vaknade Ture med en rejäl förkylning och just nu är han ordentligt snorig och har det tungt med andningen. Vi laddar för en natt med inhalationer varannan timme och imorgon kommer Pelle vara den som är hemma med Ture och jag tar tisdag och onsdag.
 
Planen är att vi ska till Älmhult på torsdag och fredag så jag håller alla tummar jag har så han är frisk tills dess.


Ett presenttips!

Det här finfina trädgårdssetet fick Ture i julklapp av mina kusiner Anna och Caroline. Enligt kartongen kommer det från Biltema och jag tror det kommer att användas flitigt i sommar på kollo. Ture laddar redan för att få ha vatten i vattenkannan.


Före och Efter...

För er som inte följt med från början i denna blogg. Här kommer lite bilder på några av alla kolloprojekt:


Så här såg det ut från början......


Idag har vi vänt på huset tagit bort trädet framför och sått gräs.


Ett rött staket ramar numera in tomten och träden är klippta.


Pallkragarna kommer på plats, därefter såddes gräsmattan.

Pappa gräver för elkabeln....
Värdens bästa pappa ser till så det blir installerat el i stugan.

   
Förrådet är byggt och målat, därefter 
kom markduken och gruset på plats.

   
Det grävdes en rabatt framför staketet.


Furufärgade väggar, plastmatta och ett trinettkök som sedan gick
sönder och fick åka till tippen.


Väggar har blivit vita och hyllorna har blivit med hyllkantsremsor.


Köket på väg att bli klart, panel ska sättas upp till höger om kylskåpet
och ett draperi ska sys för att dölja kökshyllorna.



Tavlor och tyg till kuddarna, allt från diverse loppisar.

       
Ett nymålat rött hus med nya vindskivor och en dörr under
processen slipning och målning.



Det nyplanterade klotklippta körsbärsträdet.


Huset har blivit med uteplats...


       
Den igenvuxna rabatten, med övervägande kirschkål grävdes
bort och istället såddes det gräs. En liten rabatt sparades till
luktärtorna som ska slingra sig och dölja grannens uteplats.

           
Om höstarna har det planterats lökar som på våren har förgyllt trädgården.  

       


Sticklingar...

I mina föräldrars tempererade växthus har jag några pelargoner som jag sparat från förra säsongen.

Ett alternativ är att beskära dessa kraftigt, ge ny jord och gödning i vår och väcka dom till liv igen. Oftast blir det väldigt kraftiga och fina pelargoner men som tyvärr blommar lite sent.
Ett annat sätt är att ta sticklingar från dessa pelagoner och på så sätt få många flera.

Har en tanke om att denna säsong ha pelagoner i små lerkrukor som jag placera på min betongbänk. Tror det kan bli jättefint!
Det man inte får missa är att lägga lerkrukorna i blöt, gärna ett dygn innan, så att dom får suga sig mätta på fukt. Gör man inte detta går allt vatten till krukan och den stackars blomman får stå torrt om fötterna hur mycket man än vattnar.

Här kommer lite bilder som inspirerar....



       



Enligt trädgårdsböckerna är april-maj bra månader att ta sticklingar. Jag som vill ha något att sätta tänderna i NU tycker att mars-april låter som två mycket bättre månader.
Bara att testa och se...


Deppigt värre!

Tappade min Ipone i asfalten igår. Hörde på själva landningen att det här kommer inte att gå bra. Mycket riktigt, sprucken skärm och en bilddisplay med en stor fläck blev följden.

Under alla år jag haft mobil har jag ALDRIG slarvat bort, tappat eller av misstag råkat kasta med telefonen i tvättmaskinen. Typiskt att detta ska hända när jag har min genom tiderna dyraste telefon.

Nu tänker ni säkert att: har hon ingen försäkring....

Jo visst har jag försäkringar. Närmre bestämt en hemförsäkring och diverse sjuk och olycksfallsförsäkringar. Men inget som täcker denna lilla fadäs. Vad som hade behövts är en allriskförsäkring, å det har jag inte.

Alternativet är att lösa ut telefonen och abonnemanget (kostar 5693 kr) och köpa en skittelefon eller skicka in den trasiga telefonen för utbyte (kostar 2700 kr) och fortsätta betala den höga månadsavgiften.

Båda alternativen känns lika trista.
Usch å fy vad jäkla skitjobbigt! Åååååhhhhh!

En larvigt stolt pappa + en larvigt stolt mamma...

gick imorse ut från förskolan Ådalagatan.

Pelle och jag hade tillsammans varit på Tures första "kvartsamtal" och fått höra av Tures fröken Lotta; att han var omtyckt bland sina kompisar, duktig på att leka med de andra barnen, fäst vid dagens rutiner (undra vem han kan ha fått det ifrån;-)
tyckte om att pyssla och hade tålamod till att sitta still samt att han var en positiv kille med mycket energi.


Vi fick också höra att han var exemplariskt vid maten och tog om både en och två gånger till fröknarnas förvåning/förtjusning.
Det sistnämnda var ju i och för sig inget som vi blev särskilt förvånade över.

Dock var han väldigt viljestark och fick sina utbrott emellanåt. Fröken Lotta berättade då att dom brukade låta honom ligga och gapa på golvet och invänta tills han efter ett tag lugnat ner sig och kom lommandes och ville vara med igen. En uppfostringsmetod helt i min smak!



Tudde (som han kallar sig själv för) provar en klänning och är så nöjd
så spegeln håller på att spricka!


Senaste numret av...

Allers trädgård låg på hallmattan och väntade när jag kom hem idag.
Ni vet väl att detta är den bästa trädgårdstidningen av dem alla. 



Ett sommarlov kvar.

Idag gick jag hem två timmar tidigare från jobbet för att jag var trött, hade ont i ryggen och besvärades av håll i sidan som hängt med hela dagen.

När jag kom hem beklagade jag mig för Pelle och han fick lyssna på hur tjock och trött jag kände mig. Precis efter att jag hade klagat kände jag ändå att jag var tvungen att avrunda med något positivt och sa därför att;

Det är ju skönt att 30 veckor av 40 i alla fall har gått.

Svaret jag fick av Pelle var: 
10 veckor, det är precis vad ett sommarlov var när man var liten och kommer du ihåg att det kändes som en hel evighet.

Helt plötsligt kände jag mig inte så positiv längre...


Rapport från helgen!

En fullspäckad helg, helt i min smak, som började med en trevlig middag hemma hos Sara och Jonas på fredagskvällen. Efter god mat vek barnen ner sig och jag skulle ljuga om jag inte säger att det var fridfullt att, helt barnfria, sitta och snacka skit i soffan. Helt enkelt en mysig kväll!

Lördagen startade upp med lite sovmorgon då Ture slog upp sina blå först kl 07,30. Tack för det :-) Därefter en sväng på stan där vi inhandlade en frisörsax från fiskars. Sista gångerna jag har klippt Ture har jag klippt honom med en slö kökssax i brist på annat...stackars barn.
På eftermiddagen var vi bortbjudna till det nygifta paret Emma och Magnus på trekorv och för att kolla in nya huset. Mycket trevligt! Passade på att ta en bild på Emmas fina brudbukett, från förra lördagen, som stod på köksbordet.


Vackra vita ranukel.

söndagen hade vi Tures kusiner, Ville och Sigge med föräldrar, på lunch. Kusinerna var en aning sega efter att ha varit uppe sent och kollat på melodifestivalen men Ture höll igång som vanligt och vid lunch satte han i sig tre tallrikar med lasagne. Pelle och jag konstaterade att ungen numera äter mer än vad jag gör....i alla fall när det är något som han gillar.
Senare på eftermiddagen var vi en sväng hos Jocke och Malika på fika. Kul att se att Edvin och Ture lekte så bra och hade så roligt!

En intensiv men trevlig helg! Dock blir nog nästa helg lite lugnare....


Visst är det lite fint med vissna tulpaner....

I alla fall på bild. I verkligheten mest sorgligt.


Ett trädgårdstips...

Istället för att kasta pärlhyacinten när den blommat över kan man plantera ut den och på så sätt få njuta av att den blommar nästa vår i trädgården.

Kasta på lite vatten och så fort det blivit någorlunda varmt i jorden gräv ner lökarna. Eftersom all näring vid det laget har gått tillbaka ner i löken är det bara att klippa bort de vissna bladen.
Våren därpå blommar samma pärlhyacinter vackert i din trädgård.

 

Vårt avlånga land.

Jag följer många trädgårdsbloggar på nätet och jag kan konstatera att verksamheten är full gång nere i skåne.

Okey, det kanske är att överdriva lite, men när bloggaren Eva Robild http://medfingrarnaijorden.blogspot.com/ skriver att hon grävt upp en tuva med snödroppar och satt i en kruka som hon placerat på köksbordet så känner jag att vårt land är väldigt avlångt.

Några snödroppar har ännu inte kommit upp, iaf inte genom snötäcket, å ska jag ner i jorden får jag ta fram spettet.

Orättvist är ordet...

Planera in söndagen den 8:e maj....

i era kalendrar!

Då är det dags för den årliga trädgårdsmässan Jättegrönt i Gamla Linköping. Till största delen är det privata utställare som själva satt fröer och odlat fram sina sticklingar. Mitt tips är att innan man åker iväg planerar vad man ska köpa och skriver en lista, för just när man står där och tittar på de små ynkliga sticklingar kan det vara svårt att bli inspirerad.

Själv har jag gjort mina bästa inköp på denna mässa och för bara några tio har jag köpt massor av fina perenner. Men som sagt, skriv upp vad du ska ha innan du åker dit.
Sedan måste det ju finnas plats för spontaninköp men just detta brukar jag inte ha några problem med.

Hur det blir för mig just detta år vet jag inte, eftersom jag har beräknat datum den 6:e maj. Kan ju bli lite tight att pressa in en trädgårdsmässa i början av maj. Men vem vet, kanske kommer babyn tidigt och då kan jag ju vara värd att få en timme, eller två för mig själv. Eller hur, visst är det så?!!



För mer information:
http://www.pagang.info/Event.aspx?s=135058&e=542070

:-)

I dag fick jag vackra blommor av Pelle.
Nu står dom på bordet och om några timmar börjar dom slå ut.
Blir varm i hela kroppen när jag tittar på dom.
Tack fina du!





Bröllop i Eksjö!

Igår var jag och Pelle på ett riktigt skönt och trevligt bröllop mellan Emma och Magnus i den gamla trästaden Eksjö!

Dagen startade med soppa och jäger utomhus, sedan gemensam marsch till rådhuset där vi först fick en liten historialektion om staden Eksjö och därefter delta i en jättefin vigsel. Även denna gång lyckades jag lura mig själv att tro att nej då, jag kommer inte att gråta.... men visst gjorde jag det!

Inte bara kom det tårar när brudparet tillsammans kom in, eller när Emmas syster läste en superfin dikt eller när dom sa jag till varandra, utan även när två killar sjöng och spelade den ganska töntiga, men passande låten, upp över mina öron med Orup :-)
Som tur va var det fler än jag som fällde några tårar.

Därefter var det middag och fest i Krusagården. Trots en, för mig, helt alkoholfri kväll sprang tiden iväg och vi vinglade hem, jag pga halkan och andra pga goda drycker, vid 02-tiden.


Vintermingel...


Fint med borglig vigsel!


Herr och Fru Ekbladh!

Inväntar den årliga "lottodragningen"!

Jag vet inte vad ni tycker men själv älskar jag det här med att deklarera!

Jag har näst intill en liten pervers inställning till alla siffror som redovisas i formuläret och en av mina bästa dagar på hela året, förutom när allt grus soppas bort från trottoarerna, är den dag då deklarationen ligger på hallmattan och väntar på en.
Att sedan slita upp kuvertet och veckla ut pappret för att längst ner läsa de magiska siffrorna som visar vad jag kommer att få tillbaka eller, ve och fasa, behöver betala tillbaka är höjden av spänning.

Just nu trillar det in diverse årsredovisningar från olika myndigheter och eftersom jag både har sålt aktier som jag har gjort en förlust på samt sålt aktier där jag har gjort en vinst blir detta lite extra spännande.

En glad överraskning var det "färgglada kuvertet" från försäkringskassan där jag informerades om att jag har rätt att ansöka om jämställdighetesbonusen eftersom jag tog ut 11 månader och Pelle 6 månader av Tures föräldradagar.
Trodde att man var tvungen att dela 50/50 på dagarna för att överhuvudtaget ta del av denna bonus men det är tydligen så att man för att få ut max av bonusen måste dela lika. Därefter är bonusen indelad stegvis.

Som sagt, från det att deklarationen är inskickad tills det att man får slutbeskedet, är det som om att vänta på en jääääättelång lottodragning. Spännande är ordet ;-) 


Å så blev det lite vår hemma...


Jag lovar....

jag hade kunnat vara på kollo hur länge som helst idag. Nästan all snö vart borta, solen sken och även om det var lerigt och blött var det ändå helt underbart. Klippte av några äpplekvistar och upptäckte samtidigt att några tulpaner var på väg upp!


Om några månader är det dags att klippa ner clematisen...vet inte
om det är rätt men jag klipper alltid ner den ända ner till foten och var
år blommar den med stora lila blommor.


Bara lite snö kvar på mattan...


I vår ska vi gräva upp framför det lilla staketet och lägga några plattor
som tomatplantorna ska stå på.


Kolla tulpanlökarna!


Regnig, men en bra lördag.

Idag har vi varit på flygvapenmuseumet. Minns att jag var där när jag var ca 10 år med min farmor Ingrid och Lasse. Det jag kommer ihåg från det besöket var en stor lokal med massor av lysrör i taket och gamla flygplan på rad. Besökarna var vi och några få gubbar, med händerna på ryggen, som vankade omkring och drömde sig tillbaka i tiden.
Om det var kul....nej det kan jag inte påstå att jag tyckte!

Däremot var dagens upplevelse en annan. En nybyggd hangarliknande byggnad med dov belysning där alla plan och helikoptrar var belysta på ett jättfint och dramatiskt sätt med spottar. Det fanns en avdelning som kallades för flyglabbet där man kunde göra allt från att provsitta ett flygplan till att testa en flygsimulator.

Bäst tyckte nog Ture att badbollarna var som flög i luften med hjälp av kraftig luft som strömmade ur hål!

   

 

 

  


Som sagt, flygvapenmuseumet kan rekommenderas. Vi fyllde på med energi på restaurangen, jag i form av en ost och skinfralla, Pelle med löksoppa och Ture passade på att dra i sig 2 stooora potatisar, 6 köttbullar och ordentligt med gräddsås!
När vi kom hem somnade T och jag och vaknade inte förens 3 timmar senare. Är det inte så att man ska vila ut på helgen?!!

Viben är här...

ska hämta vagnen vi beställde på nätet. 5 dagar gick det att få hem den. Vilken fantastisk värd vi lever i!
Lite nervös kommer jag ändå vara när vi packar upp kartongen. Återkommer med rapport....


Ture på Topp!

Om ingen ringer från dagis de närmaste 3 timmarna betyder detta att Ture är på väg mot ett nytt personbästa!

JA SÄGER BARA: FYRA HELA VECKOR PÅ DAGIS!

Visst är det fantastiskt! Det ska även bli fantastiskt att få en full månadslön denna månad. Vilket inte hänt sedan vi drogs in i dagisvärden. Undra vad jag ska göra för alla pengar ;-)

 




Bläddrar i kalendern...

och inser att jag har ett gäng roliga saker att se fram mot de kommande månaderna! Jag har sagt till Pelle att nu jäklar måste vi se till att hitta på massor av saker, både tillsammans och var och en för sig, för sedan i maj (åter igen: om allt går som det ska) kommer vi att bli fastgjutna i hemmet.

Det som får mig att bli löjligt glad är blandannat Magnus och Emmas bröllop, Mia Skärringers föreställningen i Norrköping med bästa Vicke, helgen i Stockholm med middag på lördagskvällen med Anna Lx2, och sist men inte minst en minisemester till Älmhult för att hälsa på Linda tillsammans med en av Annorna :-)
Även T. Strand ska med till Älmhult och jag tror att tågresan på ca 2 timmar kommer att bli en succé.


 


Kan inte bestämma mig....

för vad jag tycker om HM:s homekollektion med trädgårdstema.
Kanske är den lite fin ändå....



Kökshandduk 79,50


Servetter 19,50kr

Tygkorg 99kr

Intygan om faderskap...

Nu är det vardag för fulla muggar kan man lätt säga!

Måndag till fredag, lämna dagis, jobba jobba, och dessutom har Tures inhalationsapparat pajat ihop så idag har jag fått fixa med en ny.

Vad händer annars då, jo jag ringde socialen för att boka tid så Pelle och jag kan erkänna faderskapet samt intyga att vi varit tillsammans vid själva befruktningstillfället (hallå stenåldern!). Fick besked om att när det är andra barnet så behövs inte detta utan det räcker med att man skriver på ett papper som man får hemskickat.

Hela den här grejen är jättekonstig tycker jag. Är man gifta med varandra behöver man aldrig erkänna faderskap. Då tar man bara för givet att mannen är pappan till barnet. Det innebär i praktiken att en fru kan "ligga runt" och alla hennes ungar hon föder blir hennes maken skyldig att betala för....

Hade jag jobbat med dessa frågor hade jag inte nöjt med mig detta.....jag hade helt enkelt retat ihjäl mig på detta mörkertal.


RSS 2.0