Hm....saknar visst mitt jobb och mina Norrköpingsvänner.

Vid lunch kom Nettan och Sara till kollo. Vädret var sådär, men det regnade i alla fall inte under tiden vi satt och åt. Det var verkligen kul att se dom, tänk att jag bara har träffat dom några gånger på dessa 7 månader som jag har varit mammaledig. I vanliga fall träffas vi 5 gånger i veckan.

Både Nettan och Sara kom med spännande jobbskvaller så nu sitter jag mätt på det ett tag till.....härligt!
Dagen avslutades på IKEA och även att jag bara skulle följa med som smakråd för en TV-bänk blev jag 400 kr fattigare.


Nettan, Sara och Ture.


Skördetider...

När jag kom ut till kollo idag började jag med att sätta upp hyllremsorna som jag fick hem i brevlådan för några dagar sedan. Visst blev det fint!


Dessa fina remsor finns på www.happystore.se

Under tiden Ture sov passade jag på att rensa bort ogräset i alla rabatterna. Två fulla korgar att lägga på komposten blev det och såklart snyggt i rabatterna. Kul även att se att det som jag planterade för drygt en månad sedan har tagit sig fint och både minirosor, smultron och stäppsalvian blommar fint. 
Upptäckte också att det var dags att plocka av fröställningarna på den orientaliska vallmon och aklejorna. Kapslarna var torra och lät som ett par maracasar när jag skakade på dom. Helt klart dags att ta reda på fröna!


Någon som är sugen på rosa vallmo och/eller vackra aklejor.....hör av er!

Innan jag packade ihop plockade jag av bären på svartavinbärsbusken och de sista hallonen. På vägen hem köpte jag gelésocker och mat till morgondagen. Imorgon kommer nämligen Nettan och Sara från jobbet, vilket ska bli jättetrevligt. Jag är gryyyymt sugen på att prata jobb! Jag vill höra allt skvaller och allt nytt som har hänt....
När jag kom hem googlade jag på svartavinbärsgelé och självklart, fantastiska internet, fanns det ett recept som jag kunde följa. Så jäklar i havet idag har jag, om inte saftat, så syltat!


Dagen skörd...


Min första burk hemmagjord gelé. Kanske jag ska ta och smaka den innan jag
börjar skryta.....




El Stockholmo

Idag har vi varit i Stockholm över dagen. Vi är Pelle, Ture, Malika, Jocke och Edvin. Här kommer några bilder från dagen....

Snäll som pappa är så fick vi låna hans bil så att vi alla
skulle kunna åka tillsammans.



Pelle och Malika i kungsträdgården. Ture har nu fått för sig att han ska ligga
på mage i vagnen...



Fint blomsterarrangemang med ett-åriga sommarblommor.

Min finaste lille vän!

Idag har Ture badat i diskhon! Han kan numera sitta, ok det krävs ett mjukt underlag så som en gräsmatta, han äter gröt i stora lass och idag har han även okey:at spagetti och köttfärssås! Tänk vad tiden går fort...

Det stämmer det folk säger: -Ta vara på tiden den går så fort!

Trist dag som ändå blev rätt ok...

På förmiddagen åkte jag till Rusta och handlade en häll med två kokplattor på för det fantastiska priset av 249 kr! Den ska, så fort köksdelen blir klar, flytta till kollo.


Här ska kokas pasta och potatis! 

Köpte sedan mat på Mc:Donalds till mig och Pelle och åkte hem och svullade i oss den egentligen helt värdelösa maten. Ture var på ett riktigt gnälligt humör och var inte nöjd med något längre än max 5 minuter. Tillslut stod vi inte ut längre utan lade Ture i vagnen och gick en sväng på stan.

Köpte en fin fleecetröja och en T-shirt till Ture. Det blev även ett onödigt dyrt "mitt första album" till Ture på Designtorget. Tanken var från början att jag skulle klippa, skriva och klistra ett eget album eftersom dom som fanns ute på marknaden var så fula. Jag kan säga att något av det värsta jag vet är Nalle Puh och han verkar ha den dåliga smaken att figurera så fort något har med barn att göra! 
Istället köpte jag ett fint grönt album med vita sidor på Åhlens. Dyrt det med...7 månader senare ligger det, täckt av ett dammlager, fortfarande i hyllan. Får ta och använda det som ett vanligt album så att det kommer till någon nytta.

Imorgon blir det en tripp till Stockholm med Pelle, Ture, Jocke, Malika och Edvin. Eftersom jag har en snäll pappa får jag låna hans bil, med plats för 6 pers, så att vi alla kan åka tillsammans. Ser fram mot morgondagen!


Söndag

Sammanfattar denna dag som en riktigt bra dag på kollo.
När jag kom ut till kollo så möttes jag av dom här fina solhattarna, eller röd rudbeckia som dom också kallas för.



Under dagen har jag klippt gräs, snyggat till kanterna med trimmern, plockat bort vissna blommor, rensat ogräs, plockat hallon och sist men inte minst har jag haft trevligt besök. Först kom Pelle, vi lunchade på jordgubbar och mackor med saltgurka. Sedan kom våra vänner Anna och Björn och tillsammans med dom blev det en fika i skuggan. Sist men inte minst kom Sara och hennes lille kille Herman för att lämna över en nyckel till mig.

Veckan som kommer vet jag inte hur den ser ut, men kanske är Pelle ledig och kanske det blir en liten semstertripp. Annars ser jag fram mot att måla golvet och få hjälp av Pelle att snickra färdigt köksdelen.


En grym tjej!

Linda är en tjej med en fantastisk utstrålning. När hon skrattar rinner tårarna. Vi har tillsammans gjort flera resor bla till Barcelona, Stockholms skärgård, Manschester och underbara New York. Linda är en skärpt tjej och grym på svenska och engelska språket. Det är Linda som har lärt mig vad ordet palindrom betyder. I sju månader fick jag njuta av hennes sällskap när vi samtidigt var mammalediga. Nu har hon flyttat till Älmhult. Linda har massor av fina vänner. Tillsammans med dom fick jag möjligheten att ha möhippa för Linda. Den 15 augusti gifter hon sig, jag kan bara säga en sak;
-Grattis Markus!!!


-Äntligen kommer ni! Så som jag har längtat efter den här dagen!
(Va Linda sa när vi överraskade henne på morgonen!


Dancing queen, Linda sjöng så fönsterrutan vibrerade!


Linda i högform under strippaerobicen.


Självklart var "röda mattan" utrullad när Linda skålade i champange!


Paket till Järnvägsgatan...

Idag har paketet kommit som jag beställde från happystore.se!


Å vilken fin hyllremsa! En korg blev det med....

Heldag på kollo.

Idag har målningen på kollo äntligen blivit klar. Jag åkte ut vid halv tio på morgonen, eller förmiddagen kanske man säger, och började måla på en gång. Grundfärgen var klar sedan tidigare så jag hade "bara" två strykningar med lackfärgen att måla men det tog sin lilla tid eftersom det var både tak och väggar.
När jag var klar kom pappa förbi och hjälpte mig sätt upp två hyllor och på så sätt kunde jag packa upp allt porslin och glas ur flyttkartongerna.

När klockan var halv sex var jag ordentligt mör i axlarna men jag var ändå tvungen att ge mig ut i regnet och plocka av hallon från buskarna. Tyvärr hade söndagens regn gjort så en stor del av hallonen låg på marken. Fick ändå ihop ca 3 liter.
Imorgon onsdag kommer Pelles bror Simon och hans familj på lunch. Men redan på torsdag ska jag till färgaffären och köpa grå färg till golvet. Sedan måste jag bara be Pelle om hjälp med att bära ut kylskåpet och köksbänken innan jag kan börja måla.

Är så himla glad över att jag orkade ta tag i insidan av kolonin denna sommar. Tanken var att det var elen som var projektet denna sommar och att jag skulle lugna mig med målande tills nästa sommar. Nu är snart det tråkiga målande klart och jag kan börja få ordning på saker och ting.



Haraldsbo.

Idag har vi varit hos Maria och Lars och hälsat på i deras sommarstuga i Haraldsbo. Huset var nymålat och altanen färdigbyggd och det hade blivit jättefint! Vi åt god lunch, lax och potatis, och det var riktigt trevligt att träffa dom båda. Marias syskonbarn, Alvin och Anton var också där och underhöll Ture som var riktigt fascinerad av de två tuffa killarna.


Vackra blommor som växte hos Marias mamma Gunilla.

Hyllremsa beställd!

Fick tips av min vän Maria som hade sett hyllremsor i en tidning. Jag kontaktade företaget som stod som tillverkare med ett mail och fick svar på vändande post. Tyvärr visade sig hyllremsorna vara slut. Däremot kunde hon rekommendera en återförsäljare på nätet så nu är det beställt och klart!
89kr/för 5 meter. Det tycker jag är ett bra pris!
Fanns flera olika motiv att välja på men självklart valde jag den med gula roser på!



Gå in på www.happystore.se där fanns massor fina grejor!

Gult får det bli!

Innan jag började jobba på mitt nuvarande jobb jobbade jag 7 år på Nygårdsanna, ett företag som designar kläder.
En sak som Anna alltid sa, och som jag inte kan annat än hålla med om är;

Först kommer man på en idé som man tycker känns bra. Trots det ger man sig inte utan går vidare och testar andra alternativ för att slutligen gå tillbaka och bestämma sig för idén man hade från allra första början.

Tänk om man bara kunde köra på sin första idé, vad tid man skulle spara. Givetvis är den kreativa processen inte så enkel...
För några veckor sedan skrev jag att jag ville ha gula textilier inomhus på kollo. Sedan började jag vela och var inne på något "modernt och färgstarkt", för att sedan ändra mig till "en explosion i rosa". Idag har jag tillbringat dagen i sängen och kollat i sparade gamla inredningstidningar. Fick så  många bra idéer så jag var tvungen att börja klippa och klistra.


Efter detta lilla kollage var jag säker; Det blir gult på kollo!

Nu ska jag bara ut och börja leta på loppis efter gammal tyger, gärna något blommigt 70-talsmönster i gult och brunt. Tanken är att blanda gamla tyger med nya. Detta innebär att det även blir en sväng till IKEA.

Fashion.

Det spelar ingen roll vad Sofie F, Ebba eller Blondinbella säger!

På kollo bryr vi oss heller inte om färgen corall, djungelns distinkta bladmönster, jumpsuitar eller ens neonfärger. En klar och tydlig sommarhet trend råder vilket innebär att du är helt rätt om du som tjej har en hudfärgad BH, gärna med lite strutig passform, och till det en blommig vid kjol i något syntetmaterial. För att fullfölja trenden stylar du bäst med en rejäl valk mellan ovannämda plagg!

I LOVE IT!!!

Mmmm....mjölk!

Den här mjölken gör det just nu lite lättare att gå upp på morgonen! Nu fattas det bara en espressomaskin...


Jenny till Elektriska stolen!

Tillsammans med Ture har jag varit på kollo hela dagen. 
Jag är fullt medveten om att man ska flytta perenner på våren eller hösten och inte mitt under sommaren. Trots denna  kunskap kunde jag inte hålla mig utan grävde upp en Lupin och en Kärleksört och flyttade båda till rabatten på andra sidan gången. Tidigare växte dom i rabatten framför huset och skymde framsidan på huset. Nu gäller det att vattna "tills faan byter av en", annars kommer dom att vara torra som ett par eterneller.

Sedan gjorde jag en så himla knäpp grej som jag fortfarande inte fattar om det verkligen har hänt eller om jag har drömt. Sanningen är nog den att det faktiskt har hänt och att jag är ett jäkla pucko!

Min tanke var att toppa jasminbusken som har vuxit sig hög och täcker en stor del av uteplatsen. Började att klippa i toppen och kom sedan på att det är viktigt att man klipper bort några gamla grenar ända nere vid roten. På så sätt kommer det nytt friskt underifrån. Så långt så bra....
Sedan vet jag inte vad som hände, klippte lite till och gick ett par meter bort för att beskåda verket. Det såg förjäklig ut så jag klippte lite till. Det skulle jag förstås inte gjort. Inte nog med att huvudet dunkade och snoret rann pga av min förkylning såg busken ut som en igelkott som tagit sig en tupplur. Jag blev tjutfärdig, hur kunde jag klippa ner en vacker fin 2 meter hög jasminbuske med vackra vita blommor!!!

När jag hade släppat bort alla grenar och var fullkomligt sönderriven på underarmarna kom en av alla dessa tanter.
-Va har hänt med jasminen?
Skit i det du kärring ville jag säga, men det gjorde jag som tur va inte.
Istället sa jag:
-Den hade fått röta så jag var tvungen att klippa ner den.

Imorgon ska jag ut till kollo igen. Då kommer tjejerna från mammagruppen och vi ska ta oss en fika. Just det fika, inget annat! Jag ska inte röra något utan bara tröstäta fikabröd!

I LÖÖVE INTERNÄTT!

Efter ett antal kvällar framför datorn, sittandes på en hård stol och till följd träsmak i baken, har jag äntligen hittat min vaxduk!
Om 3-7 dagar vet jag om mitt köp är en succé eller om jag har gjort bort mig helt. Tills dess lever jag på hoppet...

 
Reproduktion från 70-talet av Almedahls.

Klematis Snowball och lavendel.

Tänke bara ta och visa två bilder...


Den här vackra klematisen var i våras när jag plockade ut den endast en liten
torr kvist med några gröna små skott på, efter några månader med vatten, sol
och kärlek ser den ut så här!


Lavendeln doftar härlig och mår bra i solen nu när dom stackarn inte är
inklämda mellan stora daggkåpor.


Klara färdiga....Plocka!

Finns det något godare än att äta solvarma hallon direkt från busken! Jag har väntat några dagar med att plocka av de första hallonen och på så sätt har dom blivit så mogna att när man tar i ett hallon så trillar det ner i handen utan att man behöver plocka av det från kvisten. Något som är väl värt att vänta på!


En rad med Preusen och en rad med Asker.


Nu har jag fullt upp med att plocka frön mellan tänderna!


Ändrade planer...

Man kan säga att den här helgen blev allt annat än vad som var tänkt! Fixa på kollo, vara med på en vigsel, gå ut och äta på lördagkvällen och träffa Tures kusiner på söndagen. Men så blev det inte. Istället hamnade vi, eller rättare sagt Ture, på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Det började på fredagkvällen, då Ture var rosslig i bröstet och ledsen. Sedan blev det bara värre och värre. Han sov inte en blund på hela natten och bara grät. På morgonen när vi hade gjort allt vad vi kunde, inkl bära upp vagnen i lägenhet och försöka få honom att sova i den men utan resultat, ringde jag sjukvårdsrådgivningen. Vi fick åka upp på en gång till Barnjouren på US och där sa dom genast att han behövde medicin så att han inte skulle ha så jobbigt att andas. Efter att han fått inhalera medicin som var luftrörsvidgande blev han lugn på en gång.

Fick så himla dåligt samvete att vi inte hade ringt sjukvårdsupplysningen tidigare så att han inte hade behövt skrika hela natten. Istället gjorde vi allt vi kunde för att han skulle somna vilket självklart inte var så lätt när man knappt kunde andas. 
Läkaren tyckte att han var för dålig för att skickas hem så han ville skriva in oss på avdelningen. Eftersom det var fullt i Linköping fick vi åka till Norrköping istället, vilket inte gjorde mig ett dugg, skönt bara att få hjälp.


Så himla skönt att vara på sjukhus och få hjälp!


Efter lite astmamedicin fick Ture ordning på luftrörskatarren och blev
betydligt gladare.

På söndag eftermiddag fick vi packa ihop och åka hem. Vi fick medicin utskriven och det kändes tryggt att åka hem.
Jag har varit på sjukhus ett par gånger i mitt liv och jag måste säga att trevligare personal än tjejerna som jobbade på barnavdelningen på Vrinnevi har jag aldrig träffat. Dom var så himla gulliga och omtänksamma om Ture. 

To do!

Fan vad det är mycket att göra hela tiden!

Kratta upp alla äpplen som har ramlat ner på gräsmattan.
Gräva upp de sista 4:a daggkåporna som är gigantiska och numera jättefula.
Rensa den nya rabatten som ligger längs med staketet.
Rensa ogräs mellan plattorna.
Gräva upp den gamla rabatten bakom uteplatsen och senare i höst så i med nytt gräs.
Klippa av blommorna som har vissnat i gräslöken.
Gräva upp Ruccolan som är överblommad och ser helt vild ut.
Gräva upp prästkragarn och klippa ner det höga gräset under busken vid uteplatsen.
Måla klart de 3 sista brädorna under taket.
Göra mig av med den gamla dåliga handjagaren/gräsklipparen.
Gräva ur i rabatten framför huset och fixa iordning med de tre faten som ska bli ett fågelbad.
Plocka av alla mogna hallon.
Rensa ogräs i gruset 60cm utanför staketet, som varje kolonist är skyldig till att göra.
Klippa gräsmattan och snygga till med trimmern.
Gallra morötterna en gång till.
Flytta en kärleksört till anda sidan rabatten.
Flytta lupinerna till samma rabatt.

Tänk att man aldrig får sitta nöjd när man har en trädgård.

Grunden nästan klar.

Mitt målarprojekt tickar sakta men säkert på....Tillsammans med Ture var jag ute på Emmalund redan kl 8 imorse. Under tiden Ture satt i sin favoritstol och snackade började jag måla med grundfärgen. Tungt att måla med fet lackfärg och pensel. Hade hoppats på att en roller skulle funka men det blev så fult i skarvarna och jag ändå behövde måla med pensel.
Måste säga att jag är riktigt nöjd med att jag lyckades få så mycket gjort idag. Kombinationen ta hand om en 6-månaders kille och målning borde vara dömt att misslyckas, men tro det eller ej, det gick riktigt bra!
 
Tures farmor Inger och Åke tittade förbi en sväng och jag fick en välbehövlig fikapaus och passade då samtidigt på att vila axlarna efter målningen i taket. På eftermiddagen var jag helt slut och Ture som har blivit förkyld hade två lägen, antingen sov han eller så tjöt han. När han inte kunde sova mer så var det bara att packa ihop och bege mig hem för mat och en välbehövlig dusch.


Den blivande köksdelen.


Mot väggen till höger ska dagbädden stå.

Känns bra att ha fått på första strykningen på väggarna och taket. Nu tar jag en paus i målandet. Imorgon lördag ska vi bla närvara vid en vigsel och på söndag får vi besök av Pelles bror plus familj, nästa vecka ska jag till Stockholm och hälsa på Anna, Sten och Svea. När jag kommer därifrån är förhoppningsvis mamma hemma igen och då är sannorlikheten stor att jag kan locka henne till kollo, som barnvakt till Ture när jag målar klart.

Färg är för kapitalister.

Jäklar vad dyrt det är med färg! Tänkte att jag skulle komma undan med någon billig
10 liters burk på något lågprisställe typ Rusta eller liknande. Litar starkt på "TestFakta" som i sina tester kom fram till att Rustas färg var riktigt bra! Fick reda på att färgen inte skulle fastna på en ren träyta, så istället fick jag köpa grundfärg plus vattenbaserad lackfärg för totalt 1300kr! Herregud, det kostar att ligga på topp!

Efteråt åkte jag ut till kollo. Under tiden regnet öste ner lackade jag alla kvistar i taket samt gick på en tredje gång på kvistarna på väggarna.


Luckan på trinettköket ska monteras bort och istället ska jag sätta för ett
draperi, allt för att få bort "lunchrumskänslan".


Hyllorna blev riktigt bra som jag målade och satte upp för en tid sedan! Tröttnar
nog aldrig på hyllplan och träkonsoler.

Just nu sitter jag och googlar på ordet vaxduk för att hitta någon fin vaxduk som jag kan beställa till köket. Har bestämt mig för att inte ha en bänkskiva i trä utan istället köra på en spånskiva som jag klär in i vaxduk. Sedan ska det köpas tyg som jag ska sy draperi för att dölja köksskåpen.

Imorgon var tanken att jag och några tjejer skulle till Stockholm på en shoppingtur, men fick reda på att den har blivit inställd. Ska jag vara ärlig så gör det mig inte ett dugg, då kan jag måla hela dagen istället. På lördag ska Pelle vara vittne när en kompis ska gifta sig och även jag och Ture är medbjudna!


Furubastuns tid är förbi!

Straxt efter lunch kom jag äntligen ut till kolonin. Pelle och Ture stannade hemma så jag hade all tid i världen att greja för mig själv! På väg ut till kollo stannade jag och köpte kvistlack och pensel. Efter att ha klippt bort några vissna blommor och snyggat till lite började regnet att ösa ner. Åskan dundrade och det var ett rejält skyfall som öste ner.

Då passade det utmärkt att gå inomhus och börja pensla på lack på alla miljoner kvistar. Har nämligen bestämt mig under semestern att nu är "furubastuns" tid förbi.  Väggar och tak ska målas med en varm vit vattenbaserad färg och golvet ska målas i en ljus grå oljebaserad färg. Sen ska det målas och spikas lister...Förresten spikar man lister, eller skruvar man....? Spikar tror jag, men bäst att kolla med experten, han borde veta.

Hann med två strykningar på alla kvistar på de fyra väggarna vilket innebär att jag nu bara har taket kvar. Det får bli imorgon och då ska jag även till affären igen och handla grundfärg och vit färg till väggarna.

För några dagar sedan sa Pelle till mig:
-Ja förstår inte varför du lägger ner så mycket jobb och pengar på det där...
Ja sa:
-Det gör inget, du behöver inte förstå....

Tänkte passa på att ta några "före" bilder imorgon och lägga upp så ni får se hur deprimerande "furubastun" ser ut nu.
Tänk så fint det ska bli!!!


Home sweet home!

Jaha, då var man hemma igen. Även att vi har haft det riktigt bra med fint väder, massor av sol och bad, trevligt sällskap och en mormor och morfar som mer än gärna hänger med Ture, så måste jag erkänna att det trots allt är skönt att komma hem. Här kommer några bilder från semestern.


Inga problem för Ture att flyga!


Softar i poolen med badring och tjejhatt.


Jag och gissa vem......Ture igen!


Familjen Strand/Wilzén.


RSS 2.0