ZZZzzzZZzz

Oj vilken tung måndag!
Ture och jag var supertrötta när klockan ringde imorse och jag funderade allvarligt på att ta en mysdag hemma med Ture. Även Ture var sugen på att stanna hemma för när när jag satte på honom kläderna illtjöt han och när han äntligen kom ur mitt grepp sprang han in på toan och hämtade sin lilla pjyamas....
Tycker faktiskt lite synd om honom.

Tänkte visa en riktigt fin rabatt som en granne till Åke och Inger uppe i Norrtälje hade i sin trädgård.






Vår nya "it-kille"

Sprang in på pressbyrån för en kaffe innan tåget gick. Där inne mötes jag av Fredriks ansikte på inte mindre än två tidningsomslag! Jag tror minsann att Fredrik har gått och blivit vår nya "it-kille"  :-)

Å inte är det någon risk att Mona pryder omslaget till senast ELLE eller DV. Hurra! Håller tummarna för att hennes parti får en rejäl snyting i det här valet.



Om några veckor springer jag till det gröna båset Fredrik!

I maj köpte...

jag tre tomatplantor av en kille på jättegrönt i Gamla Linköping. Sorten jag köpte var en tidig sort som skulle ge röda och smakrika tomater.

Det jag fick var en sort som gav frukt sent, gav gula tomater och smakrika tomater. En av tre får man väl vara nöjd med.

Undrar bara vem som fick dom röda tomaterna?




Fikabesök!

I helgen hade vi besök av familjen Armerö/Jacobsson på kollo! Det bjöds på äpplepaj, med äpplen från Hemköp. Äpplevägens 122s äpplen är först mogna och klara om en månad, lagom till min födelsedag.
Däremot provade jag att riva ner skalet av en halv citron och blandade i smuldegen. Rekommenderas!

Dagens happening på kollo var säsongsavslutningen som traditionsenligt avslutades med dragkamp mellan Ullevi, Valla och Emmalund koloniområde.
Pelle och Mattis blev uppraggade och ett tu tre hade dom lagtröjor på sig och stod redo för att dra! Tror inte att någon av dom var medvetna om vad dom gav sig in på när dom tackade ja. Efter 5 matcher var dom helt döda och Mattis lite lätt illamående. Hahhaaa

Tyvärr dog batteriet i kameran när vi kom till dragkampen så ni får hålla till godo med ännu några fikabilder.










Dagens tips!

Passa på ni som är sugna på lökar att besöka den internationella gatumarknaden som besöker Linköping nu i helgen. 

Förra året var det en kille från Holland som sålde jättefina och väldigt prisvärda tulpanlökar utanför Stadium. Man fick plocka och blanda som man ville och det fanns massor av sorter att välja bland. Om jag minns rätt så var erbjudande så pass bra att man fick köpa 5 påsar för 100 kr. 

Ingen aning om han är där även i år men helt klart värt ett besök!


Ett köp för fegisar....eller?

Min hets på tulpaner forstätter även denna höst och i år har jag börjat funder på att köpa färdigmatchade påsar med blandade tulpansorter.
Är jag helt ute och cyklar eller va säger ni?

            

Fördelen är att blommorna är matchade i höjd, färg och blomningstid.


Ett köp som ledde till ännu ett köp...

Idag trotsade Ture och jag regnet och begav oss till Kollo. Jag känner verkligen att jag måste utnyttja varenda liten minut innan hösten är här och kolonilivet är slut.
Så fort vi får en fråga om vi vill hitta på något i helgen så känner jag, att ja det kan jag tänka mig så länge det regnar.......Är det uppehåll finner ni mig på Äppelvägen 122.

Har aldrig känt en sådan här hets, men jag trivs så bra där ute och speciellt nu när man har en 1,5 åring så är det så himla enkelt att vara där.

På väg ut till kollo stannade vi på Blomstertorget för att köpa en kruka. Blomstertorget hade nämligen 50% på alla sina utekrukor och eftersom jag har en kruka utan hål (som är värdelös att ha) som dessutom börjar flaga så svänge vi förbi. Köpte en stor fin kruka som det visad sig inte alls matchade med de krukor jag hade sedan tidigare.

Detta ledde till att jag fick åka tillbaka och köpa en till som matchade den nya krukan. Okey, sover ni, är ni kvar?!!! Eller har ni dött av tristess?!

Dagens kollobesök; Magnus och Emma som hade med sig nybakade kakor och bjöd på!
Föredömligt, sa Bill!


Ser fram mot Emma och Magnus februaribröllop!


I´m alive.

Oj nu var det länge sedan. Jäkla mycket vardag är förklaringen. En helg till handlingarna och genast några bilder och nått att skriva om.

Kör en resumé i bildform på lördagen....


Mamma och Pappa var och hälsade på oss på kollo. Ture passade på att
mysa med morfar!



Mamma matchade blommorna....


Plommonen av sorten Opal....riktigt söta och goda!


Riktigt äckligt kvavt och varmt vad det. Dock inget som hindrade
Ture från att springa omkring.




Beställde en glasskiva till hyllkonsolerna jag köpte på tradera. Okey,
kanske lite väl mycket badrum men det får gå. Tack Pelle för att
du vill hjälpa mig att skruva upp hyllan även att det MÅSTE vara med
mässingsskruvar!


På kvällen gav sig Pelle iväg för en kväll ute med killarna och jag fick en riktigt kvalitétskväll med Sara och hennes lilla Edith. Vi åt middag och gick sedan en sväng på stan. Härligt att få umgås och snacka skit med goa Sara.
Tjejerna packade ihop vid 22,30 och satte sig i bilen för att styra kosan mot Hackefors. Hade dom stannat 5 minuter till hade dom fått uppleva Per Strand trilla in genom dörren. Man kan säga att hans kväll slutade lite tidigare än vad han hade tänkt sig!

Pelle, du har legat av dig och den nakna sanningen är att du ikväll var en överladdad småbarnsfarsa.
Mooaahhhaaaa!!!!

Jag önskar...

jag vore en sådan där cool tjej som sprang 5 km på löpbandet utan att göra en affär av det och som kunde ha en chokladkaka i skåpet och glömma bort den.

Nu är jag ingen sådan tjej utan jag har smaskat i mig 3 rutor 70% mörk mintchoklad ikväll till kaffet. Som om det inte vore nog måste jag blogga om att jag idag sprang FEM KILOMETER efter jobbet.

Fan vad jag är patetisk....och samtidigt äckligt nöjd över löpningen!  


En helg som inte direkt går till historien.

Kanske en lite trist helg, men gud så skönt vi har haft det! Vi har, när jag tänker efter, inte gjort ett dugg mer än tagit det lungt, lagat mat, umgåtts och varit på kollo.
Efter en vecka med jobb o dagis var vi alla trötta och idag slog vi rekord i slapphet och sov middag i TRE timmar.

Som tur va hade jag bokat in en bio och fika med Malika och Camilla på söndag eftermiddag. Vi såg inception, en film som ni som inte har sett ska se. Orkar inte skriva och berätta utan gör bara som jag säger och gå och se den ;-)

Nu hoppas jag på en vecka med lite värme och sol. Ska det vara så här kan det lika gärna vara september och höst så man får börja klä på sig och shoppa lite höstkläder. Det här j-vla skitvädret tar knäcken på mig och jag går ständigt och fryser eftersom jag envisas med att gå klädd i klänning eller kjol när det är sommar. I alla fall enligt kalendern. 

Nähe, nu är det dags för sängen. Har köpt Elle, Damernas Värld, Femina och brittiska Vouge. Här ska knarkas höstmode!!!

Tack å gonatt.


Är det verkligen möjligt?

Ja det är det faktiskt. Ture sov tills kl 9 imorse och jag var helt säkert på att det var något fel på klockan när jag vaknade och väntade mig att det skulle stå 06.xx i displayen på mobilen. Men inte då.....vilken lycka!

På väg ut till kollo stannade vi i Linköpings helt klart bästa second handaffär, eller retrobutik som dom som äger den kallar den för. Har ni vägarna förbi Linköping en onsdag eller lördag ska ni helt klart besöka Repris, adress: Risbrinksgatan 6c. Om inte gå in på: www.repris-design.se


Pelle hittade ett, i mina ögon, helt fantastiskt brickbord som bara var tvungna att följa med oss hem. Eller hem och hem, tanken var att jag skulle ha bordet på kollo men nu tycker jag att det är så himla fint så jag måste klura ut en plats för det hemma så jag kan gå och klappa på denna lilla rara pjäs var dag!


Med tanke på att vi var på väg till kollo är det faktiskt ok med
foppatofflor.....eller?


Min älskade kronblom och mitt fina, fina brickbord.


Tror minsann humöret har vänt!

Igår bestämde jag mig för att stämpla ut från jobbet och istället stämpla in en friskvårdstimme i gymmet. Jag vet att jag tidigare har berättat om vår möjlighet till gym, träningspass och massage på jobbet men det tål att upprepas. Eftersom det är helt jäkla fantastiskt! I alla fall om ni frågar mig...

Under tiden Beverly Hills 90210 visades på tv:n sprang jag 5 km vilket kändes himla bra. Nu gäller det bara för mig att hålla i och fortsätta med träningen. Känns som om detta med att träna efter jobbet för att sedan åka hem svettig på tåget och ta en dusch i lugn och ro hemma kommer att passa mig bra.

Målet är till en början att springa 1 mil i veckan. Det borde "TJOCKJENNY" klara av.....eller vad tror ni?!!


Det är svårt för mig att glömma bort träningen eftersom jag sitter och jobbar
i ett av rummen precis ovanför gymmet.


Vem behöver natur och frisk luft när man har en skog och luftkonditionering
inomhus?


Klagomuren har öppnat upp!

jag tror detta är den segaste veckan i hela mitt 33-åriga liv! Inget händer, regnet öser ner, det är kallt när man går ut och jag har faktiskt det lite trist på jobbet just nu. Inget har liksom dragit igång ;-)

Ikväll ska jag göra allt vad jag kan för att inte duscha och gå och lägga mig kl 21. Ikväll ska jag samla kraft och ta mig för något. Kanske att jag ska sy klart draperiet till kollo.

Dvs om jag inte har somnar. Förresten, kollade precis i kalendern hur julen ser ut..kan konstatera att det går åt j-vligt många semesterdagar om man ska få någon ledighet i år.
Blä...

Kanske man ska hitta på något i helgen....eller inte.




Lite söndagsångest....

ska jag erkänna att jag faktiskt har. I fyra veckor har jag haft semester och vi har under den tidigen skaffat oss några sköna små rutiner som jag kommer att sakna när verkligheten drar igång imorgon.

Bara det att avsluta dagen med ett sopranosavsnitt som slutar kl 24 har varit underbart. Men nu är det slut med det. Klockan ringer 05.30 imorgon och då måste jag vara pigg och utvilad!

Undrar lite vad som kommer att hända den här hösten? Just nu är det helt blankt i kalendern och faktiskt är det ganska skönt.

 


En mycket tung dag som tog sig på slutet....

Oj, oj, oj vad det var segt när jag vaknade i morse. Känslan av att vakna darrig och med en brutal huvudvärk var länge sedan jag behövde uppleva.
Trots detta tillstånd var gårkvällen helt klart värt det!

Anna och jag träffades på stan och åt god mat på Bishop Arms. Efter en stund anslöt Annas bror Anders och Frunk. Därefter gick det utför och tempot på beställningarna gick upp.
Men oj vad kul vi hade! Kan konstatera att detta var välbehövligt för Jenny Wilzén!


Idag på förmiddagen tog Pelle Ture och gick ut bara för att jag skulle få stödsova några extra timmar. Gissa om det uppskattades....
På eftermiddagen samlade jag i alla fall ihop mig och Ture och jag begav oss till Berg och kanalen för att träffa Anna, Sten och Svea. Vi matade fåglarna (alla utom Ture som vägrade kasta i brödet till fåglarna utan mosade istället in det torra gamla brödet i sin egen mun) och åt glass.


Anna, Ture, Sten och Svea.


Två vakter på Ture!

 
En trappa som lockade....

RSS 2.0