Over and out...


Ture tackar för sig, å snart gör jag detsamma....

Fredagsmyyys.

På eftermiddagen, när Pelle kom hem från jobbet gick vi till The Camp och tog oss ett glas. På väg hem stannade vi på Hemköp och handlade lite godsaker till kvällen. Pelle har köpt ved till kakelugnarna och jag har precis öppnat upp vinflaskan. Här ska det kollas Idol!


Herregudars

Tog med mig Ture och styrde kosan mot Norrköping för en fikadejt med Vicke och Emma. Förr i tiden, när Vicke och jag var två singeltjejer, bestod en fika av gott kaffe, vispad mjölk och någon lyxig mörk choklad och massor av snack om jobb, inredning och vad vi skulle ha på oss på nästa fest!

Jag orkar inte skriva mer, kolla bilderna så förstår ni!


Ture, Emma, Vicke, Hugo och, ja försök hitta Axel....


Herregudars vilket hallabalo!


Man tager vad man haver...

Idag när jag äntligen fått i Ture mat, bytt blöja och fått på honom kläder och själv ätit frukost, duschat och sminkat mig, upptäckte jag när vi stod vid bilen att Tures mössa var borta. Antingen skulle jag ge mig in igen och låsa upp dörren och börja leta efter mössan eller så fick han ta min mössa......


Det fick bli det senare alternativet...något som Ture tyckte var helt okey!

Va kul att se något annat och någon jag tycker mycket om!

I dagarna tre har jag och Ture varit i Älmhult där vi har hälsat på Linda och Ellen. Det var jättekul att få lite kvalitétstid med Linda och framförallt spännande att se hur dom har det nu när dom har flyttat till "IKEA-land"
Ture och jag tog tåget ner på måndag morgon och resan ner gick bra. Dvs, Ture sov i stort sett hela tiden och jag kunde njuta av en tidning och några cashewnötter.

Efter den obligatoriska rundvandringen i huset korkades rödvinet upp och därefter var det dags för Ture och Ellen att äta lunch....


I det här fina huset bor sedan i somras familjen Malmén.



På tisdagen packade vi ihop oss och tog en promenad in till "down town" Älmhult. Efter att ha strosat huvudgatan ner och därefter en sväng runt torget kunde jag konstatera att man i Älmhult ser till att ha två verksamheter i en. Exempel på det är att den som säljer väskor kombinerar det med smink, i stans tobaksaffär finns även stadens bästa fik där man även kan äta lunch. Helt enkelt ett smart sätt att få en verksamhet att gå runt i en liten stad.


Linda, Ellen och Ture på stadens fik/lunchrestaurang/tobaksaffär.

 


Om någon någongång skulle ha vägarna förbi Älmhult kan jag verkligen
rekommendera stans blomsterhandel/florist/inredningsbutik Linnea.
Riktigt bra helt enkelt!


På väg ut från blomsterhandeln mötte vi lastbilen från Holland som skulle
leverera blommor till butiken. Knappast alla lastbilar som kör på så vacker
last!


Lika mycket som Ture sov på vägen ner till Älmhult, lika vaken var han
när vi åkte hem. Här med en majskrok (eller som Linda säger; -En håll
käften krok) i munnen..


Brunch.

Vems idé det var från början vet jag inte, jag vet bara att det var en väldigt bra idé. Brunch på Pitchérs för det ringa priset av 99kr rekommenderas varmt! På buffébordet fanns allt från äggröra, kycklingklubbor, korvar i alla dess former, muffins, goda ostar, potatissallad, lax och frukt.


På tv:n visades AIK-Hammarby...något som kändes som om det kvittade.


Emma, jag, Ture, Pelle, Sofia och Erik.

En trevlig lördagkväll.

Igår kväll var vi hos familjen Jakobsson/Armerö och hade en trevlig kväll med pizza och TP. Några av oss hade extra trevligt med vin och whiskey! Jag hade själv möjligheten på vinet, men som vanligt erbjöd jag mig att köra. Lite typiskt tjejigt....


Malika, Jocke, Edvin, Åsa och Pelle.


Killarna mot tjejerna. Resultat: 1-1, en tredje och avgörande hade varit
på sin plats men ingen orkade...




Puh...what a hetsdag!

Idag har det varit mycket i kalendern. Dagen började med ett BVC besök på morgonen. Ture skötte sig bra och levererade vad det gällde kurvorna. På kurvan för längd och även vikt är han en kurva under mediankurvan, men när det gäller huvudomfång mäter han in en kurva över medianen.

Sin min mamma sa;
- Men har inte Pelle ett ganska stort huvud, ja jag vet inte. Han har ju i alla fall inte ett litet!

Berättade det för Pelle när han kom hem och vi skrattade riktigt gott åt han och Tures vattenskalle!
Därefter hade jag ett möte med en läkare från Endokrinkliniken för att prata medicineringen av min struma. Bra läkare, fick svar på många frågor. Dock har hade han helt andra svar än de som läkaren jag träffade i lördags gav mig....hm, förrvirande.

Till lunch var vi bjudna till svärmor, Tures goa farmor. Ture skött sig allt annat än exemplariskt, det var ju i och för sig inte hans fel utan bara det att det blev helt knas med hans sovtider. Efter konstant gnällande och skrikande under både lunch och fika sken han som en liten sol och vinkade till Farmor när vi skulle åka hem. Då var jag ganska matt i pälsen ska jag villigt erkänna.

När Pelle kom hem klädde vi på  oss igen och åkte för att hälsa på Anna och Björn som har fått en liten Frank som såg dagens ljus för ca 1 månad sedan.


Frank says hey!

Vart är vi på väg...

Satt och surfade runt på nätet och stötte på stavningen Ciczie.....
Jag ville bara nämna det.

Hälsningar Djehnný

Heldag i Berg/Ljungsbro.

Idag har Ture och jag hängt med Malika och Edvin hela dagen. Först tog vi en skön promenad längs kanalen till Ljungsbro och förskolan Droppen. Där var det sång, fika och mys precis som vanligt. Tänk vilken skillnad det är på Ture när vi är ensamma hemma. Då är inget bra, till skillnad när vi är iväg på något. Det märks verkligen att han är van vid människor och att det ska hända något!

Till lunch bjöd Malika på älgfärs och det var faktiskt första gången jag smakade älg. Det var riktigt gott och jag ser helt klart fram mot den utlovade steken. På kvällen när vi kom hem upptäckte jag att Ture har fått sina två framtänder. Man ser helt klart två vita gryn där uppe, även om han inte direkt är villig att visa dem!






Fredag i Tokarp.

I fredags tog vi och våldgästade mamma och pappa ute i Tokarp. Mamma skulle laga paella till fredagsmat och ska jag var helt ärlig så tänkte jag att paella är rätt trist. Jag har plågsamma minnen från skolbespisningen när vi åt risotto innehållande frysta ärtor, majs och paprika med några kasslerbitar i. Nu vet jag att man inte kan jämföra paella med risotto, men tyvärr är det den där jäkla risotton det första som kommer upp i mitt huvud.

Men vad fel jag hade! Paellan blev jättegod och jag fick bokstavligt talat äta upp vad jag tänkt, och det gjorde jag så gärna.


Jämställt värre. Mamma och jag lagar mat medans pojkarna dricker öl...

Inget nytt under solen...

Jaha vad har hänt i veckan som gått....

Ture och jag har varit hemma en hel del. Man är ju inte, för att använda ett gammalt fint uttryck, så "poppis" om man tar med en snorig unge på öppna förskolan och liknande.

Mina tankar har sedan i onsdags varit på jobbet. Planen är att jag åter igen ska börja jobba den 11:e januari och jag känner verkligen att nedräkningen har börjat.
Jag vill ju som bekant ha en ny tjänst inom Stadium när jag kommer tillbaka från föräldraledigheten. Får se hur det går med det....

Annars har det inte hänt så mycket i veckan. Jag hade massor av trevliga saker inplanerade så som en lunchdejt med Christina ute på Tornby, ett besök i Norrköping för att träffa två av mina arbetskompisar som väntade barn samtidigt som mig. Men eftersom vi började veckan på sjukhus och en seg förkylning så fick vi ställa in allt kul.

Kanske det kan bli den här veckan istället. Tures mamma behöver göra något kul!



Lustigt tycker jag...

Sitter här i köket och har precis ätit frukost. De andra två ligger fortfarande och sover. Om 45 minuter ska jag vara på ögonmottagningen på US. Jag kan inte sluta att fundera på om någon "vanlig" person som jobbar i veckorna hade fått min tid. Lördagen den 17:e oktober kl 08.00.

Men det är lugnt, inget att oroa sig för. Jag tar den tiden!

På g igen...

Ganska precis 6 timmar efter att jag skrev inlägget "håll tummarna" fick vi i familjen Strand/Wilzén klä på oss och åka in till sjukhuset med Ture. Åkte direkt till barnjourmottagning och efter en dubbeldos ventoline blev Ture inlagd på avdelningen.

Trots att jag är deppig för att vi inte klarade ut det här på egen hand så är jag i alla fall glad över att Ture inte blev lika dålig som han varit de tidigare gångerna. Trots allt så verkade medicineringen i alla fall ha hjälpt lite.
Redan på eftermiddagen följande dag fick vi packa ihop och åka hem.

Nu är det onsdagsmorgon och idag ser jag fram mot, efter att ha varit inne sedan i söndags, klä på oss varmt och bädda ner Ture i vagnen för att gå ut på stan och bota min eskalerande lappsjuka.

Håll tummarna!

I tre veckor har Ture varit frisk men nu är det slut på det. Åter igen har han blivit sjuk. Läkaren som vi träffade förra gången sa att det är normalt med en förkylning per månad för så här små barn. Det är immunförsvaret som genom dessa förkylningar byggs upp inför framtiden, och så länge Ture går upp i vikt och växer som han ska är det ingen fara.

Dock känns det inget kul och jag tycker så himla synd om honom. Imorgon går vi in på den tredje dagen av förkylningen. Ser man tillbaka på de två sista förkylningarna är det på eftermiddagen den tredje dagen som han fått svårt att andas.

Den här gången har jag kört på med ventolinmedicinen till Ture som aldrig förr och jag hoppas verkligen den kommer att hjälpa honom från att en än gång hamna på sjukhus.

Så håll tummarna för honom, så vi slipper sjukvårdsrådgivningen, barnjourmottagningen och slutligen några nätter på barnavdelningen! Hoppas, hoppas....


What a day!

Vilken bra dag vi hade igår, jag, Malika och Sara!

Begav mig till Hackefors kl. 05.15 för att hämta upp Sara. Nästa stopp blev Berg för en tredje musketör, som i det här fallet var Malika.
Resan ner gick bra och straxt efter 9.00 slet vi tag i varsin kundvagn och gjorde entré inne på Gekås. Där inne behövde vi inte känna oss ensamma om jag säger så.....

Det var, precis som väntat, massor av folk. Vi bestämde oss för att på en gång dela på oss för att mötas upp 2 timmar senare. Jag måste säga att jag helt klart drogs med i shoppingyran. I vanliga fall är jag väldigt selektiv när jag handlar och tänker efter noggrant innan jag slår till. Är detta något jag verkligen behöver? Kommer jag ha användning för det? Kan jag hitta något finare/bättre?
Detta är frågor jag vanligtvis ställer mig inne i en butik, men inte idag! Jag shoppade på som aldrig förr. Totalt sett brände jag 2700kr, och det är för mig mycket pengar att spenderar på ”småsaker”.



I gula kassar, väl instuvade i bilen, på väg hem till Linköping låg bl a. leksaker, underkläder, blockljus, ramar, tvättmedel, påslakan, en bok, strumpor, våtservetter, bordstabletter, presenter till Sten och Svea, några beställningsvaror från min kompis Camilla, nappar, massvis med kläder till Ture, en gunga till kollo, en adventsljusstake, julomslagspapper, silverputs, bamsetandkräm, pusselmatta till Ture, och sist men inte minst, de obligatoriska aluminiumfoliet från Gekås.



Jag vet att detta beteende är helt sjukt men jag måste erkänna: I LOVE IT!!!


En nöjd men trött Malika.


Varuhuset stänger om 10 minuter och Sara funderar på om det är något
mer hon kan tänkas behöva.


Den stora vinnaren var helt klart Ture!


Macho man!

Sitter vid datorn och ropar på Pelle;

-Kom hit och kolla bloggen, det är bilder från bio:n idag!

-Nääee, nu börjar Bonde söker fru....

Med risk för att vara en töntig morsa,

så måste jag berätta att Ture har lärt sig att vinka. Vi har övat i badrumsspegeln och vinkat till varandra där i.
Detta innebär att varje gång vi går in på toaletten för att byta blöja, lutar han sig fram mot spegeln och börjar vinka.

Börjar nästan undra om den lille är "blåblodig"...

Börjar fatta att den här tillvaron närmar sig sitt slut...

Idag stod det barnvagnsbio på schemat. Filmstaden hade den goda smaken att visa  filmen om Coco Chanel. Mysigt sätt att börja en regnig onsdagförmiddag på! 

Måste säga att jag är dåligt påläst om fröken Chanels liv. Däremot är jag genom böcker, tidningar och Tv väl bekant med den design hon blev känd för. Därför är det svårt att recensera filmen som just handlar om livet innan hennes berömmelse som modedesiger. Hur som helst var det en sevärd film med en hel del vacker kostym.

Efter filmen var både jag och Ture sugna på lunch och så även de andra.


Ture skötte sig bra under filmen, förutom när hans kompis Edvin tröttnade
och "kröp" iväg. Ture blev då ensam kvar på filten och bröt ihop. Har bara en
sak att säga till dig hjärtat;
-Det finns ett enkelt sätt att lösa problemet på, lär dig kryp!


Ture, Camilla, Olle, Malika, Edvin och Frida.


Sista sista...

Dom här vackra rosorna räddade jag från frosten och tog hem innan jag lämnade kollo. Nu står dom på fönsterbrädet och doftar ljuvligt inne i vårt kök.


Med sorg i hjärtat...

packade jag ihop på kollo idag. Mamma var med som barnvakt åt Ture och under tiden hon tog hand om honom plockade jag iordning och bar in utemöblerna, tog in betonggrodan som hälsar välkommen på gången, klippte ner några perenner, tog ner tygskynkena som skuggar uteplatsen och skruvade isär bordet som jag använder när jag ska diska. 

Trots att jag tycker det är skittrist att klippa gräset så kändes det verkligen sorgligt med tanke på hur lång tid det är tills nästa gång jag behöver ta fram gräsklipparen och köra över mattan....

Usch vilken deppig dag. I grund och botten är jag en "höstmänniska" och jag älskar vanligtvis hösten men nu känns det bara deppigt att säsongen är slut och att man ska behöva stå ut med en trist vinter innan det är dags igen att ge sig ut.

Den här säsongen har helt klart varit den bästa på länge. Sista tiden Ture varit med på kollo har han tjurar så fort jag gått "ur bild" och det är lätt att glömma bort alla timmar han låg och sov, nerbäddad, i vagnen hela mars, april och maj och jag kunde greja hur mycket som helst.


Ture och Mormor...


Ser redan fram mot att få plocka ut möblerna nästa vår!

Äpplen

Just detta år säger dom som vet att det inte är något äppleår. Tydligen kom det en köldknäpp i våras som gjorde att blommorna blev dåligt befruktade. Om det stämmer vet jag inte, men om jag jämför de äppleskördar jag har fått sedan jag skaffade kolonin så är det här helt klart den sämsta. Alltså, det är inget fel på äpplena men de är få till antalet.

Trots det så fyllde jag min gamla solblekta strandväska!


Här ska kokas mos och frysas in till Ture.


Någon som vågra gissa sig på vad det är för sort?


Ahhh...jag är igång!

Efter en kul helg med galet mycket folk på jobbet och en utekväll som började hemma hos Emma och Magnus, fortsatte på restaurang kniv å gaffel och slutade med en tryckare på dansgolvet kl 03 på harrys är jag rätt nöjd med att det åter igen är måndag.

Idag har jag och Ture varit på Nautilus på ett Mamma/Pappa/Barn-pass. Blev positivt överraskad när det visade sig att passet var ett rent bodypumppass. Har inte tränat pump på 2 år, men takterna satt kvar, och det var riktigt kul! Gissar på att jag kommer att vara stel som en 90-åring imorgon.
Ture skötte sig exemplariskt och satt still och kollade på instruktören i en hel timme. Så nu Ture är förväntningarna höga inför nästa måndag och som vi säger i "Idol-tider" det gäller att du levererar!

Imorgon blir det långa varvet runt ån med programmet sommar med Kristian Luuk i mp3:n. Kan verkligen rekommendera att ladda över alla sommarprogram från www.sr.se/sommar, perfekt att ha i öronen när man är ute och går.


Har inget val, bara måste...

Jag har funder på det länge, sedan har det "liksom" stannat där. Jag pratar om det här med motion. Jag måste verkligen sätt igång.

Usch jag har ingen lust, men sedan jag började med min medicin för struman har jag under en dryg månad gått upp 4 kilo!!! För mig är det att jämföra med den kineskiska droppdöden, en tortyrmetod där man droppar vatten i huvudet på en fastbunden människa och som driver personen till vansinne och man dör. Ungefär så känns det att gå upp 4 kilo utan att ha ätit sig till dom. Den här medicinen som jag äter ska jag äta i 1,5 år. Pelle skrattar och säger:
-Undra vart det här kommer att sluta.....hahha, du kommer bli skitfet!

OM JAG VAR HONOM SKULLE JAG PASSA MIG ,INTE BARA NOGA, UTAN  JÄVLIGT NOGA!

Gissar på att motion kan hjälpa och ska därför, VARJE DAG, gå ut och gå när Ture sover förmiddag. Långa varvet runt ån blir det idag. Usch vad trist! Hjälper inte detta undrar jag om någon har ett rep att låna ut....;-)


RSS 2.0