Ture gör en "all time high"...

och checkar av 3 fulla veckor på dagis. Eftersom detta aldrig hänt tidigare så gör han personbästa i grenen:
vara frisk och köra hela veckor på dagis.

Nu är det snart helg och det ska bli riktigt spännande att se hur han kommer att förvalta sitt personbästa den kommande veckan.

Vågar vi tro att han har en formtopp och checkar av 4:a hela veckor....

26:e januari....

å ett tag kvar!




This is for you Camilla :-)

å alla ni andra som är sugna på att bygga en odlingslåda för tomater inkl spaljé.
Dock får ni ha lite fantasi då bilden tyvärr inte ger så mycket information...


Ett tips är att snickra ihop en låda, där det är några millimeter mellan springorna i botten och klä insidan med svart plast. Därefter hade jag gjort några hål i plasten för vattnet att rinna igenom. Därefter hade jag borrat hål och monterat horisontella vajrar i själva spaljéstativet för att stötta tomaterna.



Detta nybyggda fina hus ligger på Emmalund. Välkommen till mig i vår så
kan vi tillsammans smyga på dessa fina lådor.
Ni vet väl att kopiering är den yttersta formen av att ge en komplimang.

Funderar vidare på trädgårdsportalen...

Skulle det inte vara fint med en portal av armeringsjärn?


En portal i armeringsjärn, helt underhållsfri och fin.

Frågan är vilken höjd man ska tillverka den i? Med tanke på att det kommer att hänga ner blommor bör den nog vara mellan 2-2,5m hög.
Läste just att om en av "fötterna" står i söderläge ska rosen planteras på motsatta sidan. På så sätt växer rosen naturligt ner mot den andra sidan. Tog för givet att man planterade två rosor, en vid vardera fot, men det kanske blir fel....?
Tur att det finns bra trädgårdforum att kasta ut frågan i.

Har ni en trädgårdsfråga/fundering så rekommenderar jag; http://www.odla.nu/forums/ där tar det inte lång stund innan man har svar på sina frågor. Om det sedan är rätt svar, ja det återstår att se.

En bra affär eller en dålig affär?

Ja det är frågan...

I helgen som var tog vi oss en tur till barnvagnsaffären i Norrköping för att kolla in syskonvagn. Vi var rörande överens om vilken vagn vi skulle ha och Ture gjorde inga protester när han fick provsitta. Problemet är bara det att vagneländet kostar dryga 10 000 kr.

Väl hemma sökte vi igenom hela internet, vilket är en ganska påfrestande sysselsättning för förhållande, och tillslut efter att ha läst diverse forum och kollat av blocket där dessa vagnar säljs för ca 5000 kr beställde vi hem vagnen från England för 6000 kr.

Som sagt, en bra eller dålig affär. Nu håller vi bara tummarna för att paketet levereras till Järnvägsgatan och att vi kan sälja kärran när vi är klara med den.
Har redan nu börjat klura på vad vi kan göra för något kul för dom pengarna. Något onödigt röstar jag på. 




Det börjar dra ihop sig...

Går allt som det ska är det just idag 62 arbetsdagar kvar tills det är dags för mig att gå hem på föräldraledighet......igen.

Just nu är jag i vecka 26 och jag har precis börjat bearbeta tanken på att jag ska vara hemma med två barn i 11 månader.
Har lite svårt att få in det i huvudet och om jag ska vara helt ärlig är mina tankar mer på vårens jobbprojekt och allt som ska avslutas på jobbet innan "the D-Day". Men i takt med att magen växer och jag börjar lära känna den lille där inne blir detta allt mer tydligt.

Jag vet att om jag var nöjd med att jag klippte ner och förbedde allt på kollo i september så är det nog inget mot vad jag kommer vara när jag i maj (och som alltid: om allt går som det ska) har en nyfödd och Ture-bus att ta hand om.

Ändå har jag börjat fundera på om jag ska tillverka (med assistans av min käre far) en spaljé/portal och ha i entrén till kollo. Har sett jättefina bilder på portaler med rosa storblommande rosor och nu är jag riktigt sugen på detta lilla projekt. Kanske det går att klämma in ett sådant projekt ihop med det stora projektet.

Vad tror ni om det? Bra eller dålig idé....


Pia´s Botaniska

Sent igår kväll var jag ute och promenerade i en del av Norrköping som jag aldrig är i. Helt plötsligt sprang jag på denna lilla affär och eftersom det var öppet passade jag på att gå in. Det visade sig vara en liten blomsteraffär med både snittblommor, krukväxer och en uppsjö av fina små saker.

Fick massor av inspiration och blev rejält köpsugen. Tyvärr hjälper det inte att lönen kommer nästa vecka, måste spara pengar inför framtiden.
Kanske borde känt mig stolt för att plånboken inte åkte upp men tyvärr var det bara ledsamt. Därför tycker jag att när ni nästa gång är i Norrköping ska gå in i denna lilla pärla till butik och låta pengarna rulla!

Adress:Västgötegatan 30, Norrköping

Några bilder från hemsidan som jag lånar för att dela med mig av....






Fult men oj vad bra.

Tittar man ut genom fönstret bjuder naturen just nu på sitt allra fulast tryne. Det är grått, snön ligger packad och smutsig i sorgliga vallar längst vägarna. Inte heller finns det någon snö kvar på träden och det enda man ser är nakna svarta siluetter. Trottoaren är full av eländigt grus och man kan inte gå många meter innan man fått en sten i skon.

Nu kanske ni tycker jag låter negataiv och tror att detta är något jag är ledsen för och att jag sörger snön.....

Men nej då! Jag har aldrig känt sådan lycka över detta fula väder! Nu finns det hopp om våren och blir det kallt igen gör detta inget. Bara det inte blir mer snö.

Så nu håller vi tummarna för att det i takt med att det blir ljusare för var dag som går är så här fult ute och att det inte kommer mer snö.






Kom igen då Jenny!

När jag köpte kolonistugan för ca 4,5 år sedan följde det med en trädgårdsgrupp i liknande stil med grythyttans trädgårdsmöbler. Då dessa var väldigt slitna har jag under dessa 4 år tänkt att jag ska lämna in möblerna på en blästring samt byta ut träet som är väldigt väderbitet och sprucket.

Har varit i kontakt med en firma i Vikingstad som ska blästra dessa möber för 1000 kr. Sedan är tanken att jag ska kapa till och olja in träet och sedan montera ihop möblerna.


Vad som krävs är att jag lånar pappas skåpbil, åker ut till ett vinterklätt kollo och packar in möblerna i bilen, skruvar bort virket, åker till firman i Vikingstad för att sedan, 1 vecka senare hämta hem möblerna och börjar skruva ihop stolarna och bordet. Innan jag kan börja skruva ihop möblerna igen krävs att jag åker till bygghandeln för att inhandla virke. Sedan är det kapning och oljning som tillkommer.



Vill så gärna ha fina trädgårdmöbler till våren och sommaren, men just nu blir jag matt bara av att tänka på detta projekt.....


Måste in och kolla vilka olika metall och träkombinationer grythyttan
använder sig av. Att bestämma färg på metallen och träslag är i alla
fall ett steg på väg.


Strandveronika.

Sitter och bläddrar i ett gammalt nummer av Allt om Trädgård, och upptäcker Strandveronikan. En rosa perenn, ca 30 cm hög och som gillar sol. Någon som känner igen denna växt? Jag har iaf aldrig sett den...



Funderar på om denna inte skulle passa bra in i min lila och rosa rabatt.


Tulpanens dag!

Idag är det tulpanens dag! I höstas planterade jag massor av lökar så det ska bli spännande att i vår se vad det blir av det hela. Har jag lyckats att få till färg, blommningstid och olika höjder? Det återstår att se.

Tills dess:


Helt klart är vita bullliga tulpaner de vackraste.

Till vårens förkultivering....

tänker jag använda gamla vindruvsförpackningar och körsbärstomatsförpackningar (puh....långt ord).

Dessa små miniväxthus är perfekta att odla i. Jag slipper hålla på att täcka krukan med plastfolie och dessutom finns det redan hål i förpackningen, både i locket och i botten.

Kom bara ihåg att ställa "växthusen" på ett fat!


När det väl börjar växa, och fröet/plantan inte längre är lika känslig,
är det bara att öppna locket.


Lite lycka.

Nu är julen borta på Järnvägsgatan 8. För att kompensera adventsstjärnorna som jag är barnsligt förtjust i och som jag kommer att sakna köpte jag tulpaner för en "hunka".
Det var det helt klart värt....


Tänke att jag skulle vara lite "wild and crazy" och mixa två färger.
Ibland blir det bra när man provar något man egentligen är motståndare
av.


A:Kommer våren snabbare för att jag köpte dessa underbara handskar?
Saknar jag trädgårdshandskar och är jag i behov av ett par?
Är det bra att lägga pengar på ett par trädgårdshandskar i januari när
det ekonomiskt är en trist månad?

B:Blir jag lyckligare av dessa raringar?

På A svarar vi NEJ, på B svarar vi JA.


Runt, runt på linje 1.

Som dom flesta människor som varit ute på krogen en kväll har Pelle idag legat hemma och glott på TV. Det har jag inga problem med men eftersom jag är en rastlös själ och bara tanken på att behöva vandra runt i en lägenhet på 75kvm en dag får mig att vilja köpa mig ett rep eller gå ner till spåren.

Så frågan var vad jag och Ture skulle hitta på en dag som denna....
Det verkade vara svårt att få till några planer och då jag har svårt för att sitta och vänta kom jag på idén att jag och Ture skulle ta oss en sväng om i Linköpings ytterområden med buss.

Nu tänker ni säkert, hur desperat kan man va, men det var ju inte riktigt för min skull jag valde att tillbringa söndagsförmiddagen med att åka kommunalt på linje 1. Tillsammans såg vi stan, Ullstämma, Vidingsjö, stan igen, Skäggetorp, Tornby och stan en tredje gång.



Vid varje rödljus eller busshållplats skrek Ture meejaa, meejaa.
Stackarn förstod inte att det inte var slut bara för att bussen stannade.


Kan det vara möjligt?

Såg just att det var 120 st skumtomtar i en förpackning.....det KAN ju inte stämma! Vart f-n har dom tagit vägen....

Enligt min mamma....

har vi tre månader av rena oxveckor framför oss.

Någon som undrar vad en oxvecka är?
Jo, det är tydligen när det inte är några röda dagar i veckorna utan bara måndag till fredag.

Men snart är det påsk! Å då är det färdigjobbat på ett tag.




Fin fint besök!

Igår hade vi en heldag tillsammans med Hugo och Vicke. Man kan sammanfatta dagen med mycket mat och mycket lek. Vicke hade en födelsedagspresent till Ture som gick varm från kl 09,30 till kl 20,30 då Ture somnade.


Ibland orkar man inte....det är då man tillåter leksaker vid maten.


Fullt ös...


Tillslut så vek dom ner sig....


Å sedan åkte vinet fram....

Duktigt desperat.....

Som ni kanske vet vid det här laget är jag en "Hemnetknarkare" av stora mått. Just nu är mitt humör tyvärr nere i en rejäl svacka vad det gäller letande av hus....allt är för dyrt eller ett för stort projekt.

Här om dagen sa Pelle att han skulle kunna tänka sig att bygga nytt. Han har visat mig tomter i Mantorp och vi har tillsammans varit inne på husleverantörernas hemsidor och klickat runt. Tydligen är jag så duktigt desperat att jag intresserat engagerat mig i de olika husalternativen.

Frågan är bara om jag vill jag bo i ett nybyggt hus, eller i ett hus där allt skriker MIO-katalogen 2011?
Vill jag bo i ett området där alla är födda på 70-talet med 1-2 barn och där avsaknaden av olika generationer är total. 
Svaret är ett solklart NEJ!

Men med anledning av min desperation så har min hjärna börjat spalta upp fördelar med ett nybyggt hus: ett energismart boende, ett boende där man får välja allt själv, ett boende helt utan renovering, ett boende med en bra planlösning, ett boende med 10-års garanti och sist men inte minst ett boende där vi alla kommer att få plats. Å skulle det inte vara lite kul att få välja och funder bland husleverantörens alla val av kakel och liknande....


Nej, så är det faktiskt inte. Lägg ner och skärp till dig Jenny!!!

 

Kul kille.....

En del par som jag känner ringer varandra flera gånger per dag för att kolla av läget eller säga något "viktigt som inte kan vänta". Pelle och jag ringer aldrig varandra om det inte är något speciellt som inte kan vänta. Skönt tycker jag då jag skulle bli skitirriterad om han höll på att ringa när jag sitter och jobbar.

Idag ringde Pelle mig på jobbet.....
Han började med att fråga vad jag höll på med.
Jag sa att jag jobbade.
Jaha, sa han då.
Sedan sa han:
-Dom ringde från Tures dagis.

En våg av irritation välde över mig.
Jag sa:
-Men va faaan är det nu då?!!!!

Pelle sa:
-Haaha, jag bara skämta!

Ibland är han så himla kul :-)

Efter att ha varit lediga tillsammans....

i 11 dagar så ser jag fram mot att gå till jobbet imorgon. Visst kommer det att kännas när klockan ringer 05.30, när overallen ska på Ture, när det ska packas frukost och när Ture ska lämnas på dagis.

Men sedan bär det raka vägen till jobbet. Det kommer att vara lugnt på avdelningen. Jag kommer att ha fått de nya ritningarna på butikerna i Skövde och Lidköping och jag kommer njuta av varje tangenttryck när jag öppnar upp "Adobe Illustrator" för att börja rita avdelningsupplägg och ställplacering i de båda butikerna.


Herregud i jämförelse med ledigheten kommer det bli en fridens dag!
I LÖÖÖÖÖVE MY jobb!


Ok då, det var inte så himla farligt!

En gång för ca 5 år sedan var jag på julfest med jobbet på Busfabriken (ja vet, skitkonstigt ställe att ha en julfest på!). Kan inte påstå att jag var 100% säker på var det låg men som vanligt litade jag på min magkänsla då jag inte har något vidare lokalsinne. 
Detta brukar vanligtvis gå väldigt bra, särskilt när jag är själv i bilen....

Efter några svängar runt flygplatsområdet kom vi till slut fram till Busfabriken och om jag säger att stämningen inte var på topp i bilen så ljuger jag inte.


Det pissiga humöret hängde vi av oss tillsammans med skor och jackor i entrén och sedan tillbringade vi 2,5 timme i barnens paradis.
Ture var till en början nöjd med att ta det lite lugnt och plockade lite bland bollarna. Efter ca 5 minuter var han så "i gasen" så han knappt var kontaktbar. Det var liksom bara att hänga på.....


Ture 2 år och läskunnig!


Sedan skruvades tempot upp....


Mej-ja, Mej-ja
 

Premiär i ett bollhav...


En riktig höjdare tyckte Ture! Själv ser jag mig skicka iväg Pelle och
Ture med 120 kr på fickan, ok dom kan väl få en fikapeng också, en
lördag så jag kan vara själv hemma i lägenheten ett par timmar!

På rätt sida året.

Nu har vi äntligen kommit in på rätt termin.
Nu går det mot ljusare tider.
Nu börjar den stora nedräkningen och det är "bara" ca 3 månader kvar.

Jag längtar ihjäl mig och blir sjuk av att kolla på dessa bilder.
Snart, snart.

         

Nu är den här....

som porr för ett gäng värnpliktiga:


Nelsons trädgårdstidning och frökatalog 2011.


En resumé av 2010.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja det kan man säga, jag var på familjesemester med två andra par och ungar i juli på Öland.

Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte jag hade några, isf har jag glömt bort dom.
Fick någon/några av dina vänner barn i år?
Som vanligt, en massor! Bla Linda som fick Evelina tjej nummer två och Sara som fick en liten Edith.
Vilka länder besökte du?
Dåligt med resandet detta år, den enda utlandsvistelsen var när Pelle och jag var i Belgien/Antwerpen.
Dock var det en riktigt bra resa och ett resmål att rekommendera.

Något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
Ett hus i Vikingstad från 50-talet.

Vad var din största framgång 2010?
Att det går bra och att jag trivs så himla bra på mitt nya jobb.
Ev misstag 2010?
Ett rejält misstag var när jag glömde stänga dörren till frysen och mina 20 L hallon smälte ner och istället blev till hallonisklumpar. Klantarsle....kan man säga. Men det var väl straffet för att jag är "lite" snål med mina hallon.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Opererade bort sköldkörteln i maj. Så nu har jag ett livslångt förhållande med Levaxin.

Bästa köpet?
Helt klart min ring som jag laddat för att köpa och sparat till i flera år.

Vad spenderade du mest pengar på?
Se ovan.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ture, Pelle, mamma & pappa, mina vänner, min kollega Annica.

Vad önskar du att du gjort mer?
Lekt mer med Ture....Mitt ständigt dåliga samvete.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Bråkat med Pelle om vem som ska göra vad med Ture.
Favoritprogram på TV?
Våra vänners liv, Så mycket bättre, Boardwalk Empire.

Bästa boken du läste i år?
Totalt hjärnsläpp. Kommer inte på någon trots att jag ständigt har en bok på gång.
Något du önskade dig men inte fick?
En fast anställning på etableringsavdelningen stadium.
Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Efter att ha kollat i kalendern och fräschat upp mitt minne.....eh, inget. Just det! Blev bjuden på lunch i Örebro av min "svåger" Martin!
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Huset på Nilsegårdsgatan i Vikingstad.
Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Hemsk, skittrist, noll engagemang och bara 30+ ful.
HÄR MÅSTE JAG SKÄRPA MIG! Se bild nedan....

Vilka sidor besökte du mest på nätet?
Facebook, Katrin Zytomierskas blogg, blocket, tradera, blogg.se, aftonbladet och sist men inte minst, HEMNET. 
Vem saknade du?
Som vanligt Farmor Ingrid. Å den 9:e december extra, extra mycket.

De bästa nya människorna du träffade?
Helt klart min jobbarkollega Annica som är så himla roligt, kunnig och som jag skrattar så mycket tillsammans med. Av henne lär jag mig massor av varje dag som jag jobbar tillsammans henne.
Hon är en löneförmån!

RSS 2.0