Hur det har kommit sig....

vet jag inte men jag har helt enkelt missat trädgårdfredag kl 21.30, med repris på måndag kl 19.30.
Tack vare SVT Play, denna fantastiska uppfinning, är jag nu uppdaterad.

Måste säga att jag tycker att det är ett riktigt bra trädgårdsprogram. Kom bara ihåg att skippa de sista 6 minuterna när det ska lagas vegetarisk mat av grönsaker odlade i trädgården.

http://svtplay.se/t/109628/tradgardsfredag


Tänk er för innan ni röstar....


Vilken fantastiskt JÄVLA dag!

Jag nu jävlar i mina låda, räcker inte orden till utan jag måste ta till en härligt svordom!

Jag har haft det så bra idag, helt klart bästa dagen på hela året. Ture och jag har kört ett riktigt långpass på kollo som började kl 09,15 och slutade inte förens vi kom hem kl 19,00.

Bäst av allt är att jag varit ledig, solen har lyst, vi har firat mors-dag med Tures farmor och Åke och med hans mormor och morfar, jag har fått fina blommor av Ture (tack Pelle), vi har grillat och sist men inte minst....

JAG HAR PLANTERAT OCH HUNNIT MED MASSOR!


Ture tar rollen som hjälpreda på allvar...


Morötter, dill, ruccola, sallad, och en fin 1-årig blomma är på plats
i pallkragarna...å jag vet, jag måste bättra på kragarna med färg!




Nyplanterade vita pelagoner på tillväxt...
Förhoppningsvis börjar fixet med stugan och köket nästa helg, jag ska
bara ta mod till mig och ta upp ämnet med Pelle (läs:kronblom).


Sommarblommorna på plats...


Farmor Inger, Pelle och lillfisen...


Morsdagsfika...


Blommor till min fina Mor...


Morfar kan man lita på....han har alltid en massa spännande grejor!



Grillpremiären avklarad...


Sist men inte minst, ett välbehövligt bad för lortgrisen ;-)


Stor miss! Var är födelsedagsbarnet?!!!

Igår hade vi förmånen att bli bjudna till Gustav som hade bemärkelsedag och fyllde 5 år. Gustavs mamma är värdens bästa på sådana här trevliga saker som att bjuda hela släkten och det är alltid så trevligt att åka dit! Kolla själva å se.....


Moster Marie-Louise, Kusin Anna och Caroline.


Alla kollar på apan....


som håller på att bestiga en bobby-car.


Har tyvärr inget kort på födelsedagsbarnet (hur nu det kunde ske) så
ni får hålla till godo med denna smarriga tårta!


Kusin Carro och Thyra!

Arbetsläger på Äpplevägen 122.

KLockan är 8, har precis ätit frukost och solen skiner. Idag ska jag och Ture ut på kollo! Jag har så himla mycket att göra och jag vill sätta igång NU!!!

Jag vet att jag har lagt ribban högt idag särskilt med tanke på att Ture ska hänga med mig.

Går allt som det ska kommer jag att ha planterat ut daliorna, tomatplantorna, 3 krukor med sommarblommor, pelargonierna i balkonglådan, rosenvialen, klematisen, sått morötter, sallad, ruccola samt hunnit med att direktså ett-åriga blommor och sist men inte minst, fira mor på mors dag.

Återkommer med rapport om hur det har gått....

En mycket företagsam ung man.

Jag har sedan jag själv blev mamma upptäckt att ha barn handlar mycket om att jämföra.... 

Det hela börjar redan när man ska diskutera en eventuell vändning från rygg till magen. Därefter ska det jämföras om ungarna kan sitta (med hjälp av en kudde i ryggen), sitta själva (utan kudde i ryggen), resa sig upp, krypa och inte minst om barnet KAN gå.

Kanske det beror på att Ture inte varit direkt tidig, men den här typen av jämförelse har aldrig intresserat mig.
Vad som däremot intresserar mig och som gör mig till en duktigt stolt moder är när jag kommer in i Tures rum och han, med hjälp av sin resväska, har klivit upp för att lyckas nå lite längre upp i hyllan. Att detta innebär att ha numera kommer åt modemet, det trådlösa bredbandet, skrivaren och lite annat förbjudet gör inget. Den här typen av företagsamhet går jag igång på!


Mys.

Åh vad jag ser fram mot kvällen! Då kommer Maria och Lasse (och en tredje liten person som vi inte riktigt än kommer att få träffa) hem till oss. Jag har bestämt mig för den, kanske inte så stiliga, lösningen med hämtmat från tairestaurangen.

Ska jag vara ärligt skiter jag helt och fullt i maten. Det enda jag vill är att får umgås med dessa två människor och höra hur det går för dom och magen.

Ska bli så mysigt. Å vi som inte är gravida kan ju få hinka i oss ett glas rötjut eller två!


Förstörd...

Innan jag själv fick barn hade jag massor av åsikter om barnkläder....okey, det har jag fortfarande.
 
Något har hänt, vad det är vet jag inte men det finns anledning till att oroa sig. Innan jag fick barn tyckte jag barnkläder med tryck var skitfult! Vad det gäller det här med tryck avskyr jag forfarande allt vad Disney, Nalle puh, Snopy heter. Bamse ska vi inte tala om!!!

Men som sagt, något har hänt. Idag har jag shoppat ett linne till Ture och ett par strumpor som jag tycker är jättesöta.

HERREJÄVLAR SKÄRP TILL DIG JENNY!




Det är tur att min sambo inte....

läser min blogg för då hade han fått reda på att jag idag flexade ut redan vid 14 tiden och i största hemlighet begav mig till kolonin. Där grävde jag upp några rosor som tyvärr inte klarat sig under vintern och passade på att plantera några nya.

Därefter fixade jag lite inne i stugan samt kollade över färglagret. Tanken är att vi nästa helg, om jag får med Pelle, ska måla om huset samt byta ut och måla alla vindskivor.

Passade på att ta några bilder på lite som är fint just nu.












?

Det är något lustigt med en av mina dahlior. Som ni vet vid det här laget håller jag på att flytta in och ut blommorna varje morgon/kväll. Idag upptäckte jag att en blomma hade slagit ut. Vad jag har läst om dahlior, i alla fall vad jag minnas, så ska dessa blomma i juli/augusti. Inte i maj.

Konstigt, jag undrar vad som kommer och hända i sommar när dom ska blomma....


Fattar absolut ingenting!

Jag var varit med om det mest märkliga!
I 13 dagar har vi på Järnvägsgatan varit utan hemtelefon och Internet. Telefonen gör ju inte så mycket, dom 3 personer som ringer till den, Mamma, Svärmor och Anna, kan jag hålla kontakt med ändå. Men att ha varit utan uppkoppling har varit minst sagt HEMSKT!

Totalt sett har jag nog pratat med com hem i flera timmar och dom har inte kunnat hitta problemet. I förrgår bestämde dom sig för att innan dom skickar ut en support skicka hem en helt ny uppsättning sladdar. Jag väntar alltså fortfarande på sladdarna.

Det var alltså igår kväll det märkliga hände....
Jag ringde upp Anna från min mobil som inte kunde prata och som bad att få ringa upp senare. Efter 5 minuter ringde det på hemtelefonen! Gissa om jag blev förvånad när jag svarade och Anna var där. SPRANG genast ut till köket för att se om internet funkade.

Oh Yes, skiten funka!!!! Hallelulja!!!!!!!!!!

Men är det inte konstigt, va hände igentligen?


Lila och vitt.

Igår kom jag hem från en arbetsdag i Örebro. Vilken lycka när jag i bilen hem kom på att jag kunde svänga in på Blomsterlandet (förvisso ingen favorit) och handla sommarblommorna till mina krukor samt lite annat livsnödvändigt!

Jag har alltid haft Pelagonier tillsammans med murgröna i mina krukor men i år tänkte jag "go bananas" och vara lite mer vågat. Tänken är att blanda olika gröna nyanser av blad med lila och vitt. Låter kanske lite läskigt med färgkombinationen lila och vitt, men jag tror det blir fint.

Dagens tips: använd U-jord, och inget annat, till era krukor och balkonglådor. Denna jord är speciellt framtagen till att ge bra med näring till sommarblommorna. All typ av jord som man köper 4 för 100 kr är bannlyst!
I alla fall om ni vill ha växter med mycket knopp och blommor...


Benmjöl till min nya vita klematis. Viktigt, viktigt!


U-jord: Lite dyrare, mycket bättre!!!


1 veckas in och ut....

Varje morgon innan jag tar tåget till jobbet bär jag ut mina 4 dalior och ställer dom i en rabatt utanför vårt hus. Där får dom stå under dagen och på så sätt vänja sig vid utomhusklimatet. När jag kommer hem tar jag in dom igen så dom får stå svalt och skönt i trapphuset under natten.

På söndag ska dom på riktigt flytta ut i verkligheten, dvs. i en rabatt på kollo.


Vill ha semester!

Igår var jag och Ture på kollo tillsammans med min mamma som passade Ture så jag kunde jobba i trädgården. jag klippte gräset, rensade gången från ogräs och mossa, plockade bland vissna tulpaner och förberedde jorden där jag ska plantera daliorna.

Måste säga att det just nu är jättefint på kollo. Tulpanerna blommar, gräset är vackert vårgrönt och perennerna är på god väg att växa till sig. Dessutom blommar körsbär, plommon och äppleträden.

Nu håller jag tummarna för att det ska bli fint väder i veckan för då ska jag ut någon kväll och sätta ut daliorna och fixa nya sommarblommor till krukorna. Dessutom har 3 av mina Peacerosor fruset ihjäl denna vinter och de behövs grävas upp och planteras nya.

Skulle vilja ta en dag semester denna vecka, utan att berätta det för Pelle, och vara på kollo hela dagen i hemlighet!
Kanske jag ska göra det....




3 bra dar...

Oj vilken resa, va bra jag har haft det!
Tänk er själv att få gå i butiker i 2 hela dagar och verkligen frossa i butikskoncept, butiksinredning, varuexponering, skyltdocksstyling och liknande med 5 andra lika nördigt intresserade.

De 2 killar som var med, och som jobbar hos den leverantör som var iniativtagare för denna Londontripp, tyckte vi var helt galna, och precis som dom förutspått blev vi värre i grupp....

     
Med i bagaget: massor av inspiration!


Utan dator och telefon.

Sedan ett par dagar tillbaka funkar inte vår hemtelefon eller nätet. Det hela började med att jag flyttade upp alla sladdar och dosor till en hylla. Sedan dess har telefonen och nätet bara funkat ibland.....och under de senaste dagarna inte alls....

Jag har varit i kontakt med Com Hem och dom har heller inte kunnat hjälpa mig. Istället har jag fått ett nummer som jag ska ringa, där det ska finnas folk som löser dessa typer av problem.

Är det någon som har något förslag på vad som kan ha hänt?
Får ta tag i detta när jag kommer hem från London.  


London nästa.

På torsdag åker jag och 5 tjejer från mitt jobb till London. Vi ska i två dagar gå i butiker och kolla olika butikskoncept och butiksinredningar.

Detta kan jag leva med. Särskilt när det hela sker på betald arbetstid :-).

Avslutad auktion.

Martin auktionen, Ture Strand 081217-xxxx, är nu avslutad och jag kan meddela att du med ditt bud på 10 kr är vinnaren. Betalningen kan vi ta nästa gång vi ses. Inom några dagar kommer ett paket på posten, glöm inte att lämna ett omdöme.....eller förresten, skit i det ;-)


Men hallå...


är inte den här bilden helt fantastisk?!!


Rent ut sagt...

vilken jäkla skitdag!

Ok, förmiddagen var väl helt ok. Vi var på IKEA för att köpa en extra stol till Ture att ha på kolonin. Innan vi lämnade "helvetes Tornby" köpte vi även en bilbarnstol, eftersom Ture vuxit ur sin gamla, för den nätta summan av 2800 kr....

Därefter brakade helvetet loss!
Vi var bjudna till Pelles mamma Inger och Åke på söndagsmiddag och vi hann knappt komma innanför dörren förens Ture visade sig från sin charmigaste sida. Under middagen satt han i sin stol och pekade, tjöt och skrek på allt som han ville ha och så fort hans panikslagna föräldrar gav honom något kastade han det på golvet och fortsatte att tjuta, skrika och inte minst peka.
Därefter började han gå bärsärkargång i lägenheten och hans mål var skålar, porslinsfigurer, ljuslyktor, ja allt han kunde få tag i. Vid minsta tillsägelse tjöt han som en röd gris. Tillslut var jag så trött på honom att vi åkte hem.

Väl hemma fortsatte eländet. Pelle försökt läsa bruksanvisningen till den nya bilbarnstolen  (lite lätt irriterat i det hörnet) och Ture att tjuta och bära sig åt. Mitt upp i allt detta ringde min bästa pappa för att påpeka att gräset på kollo var lång. Jävlar i min låda, det skulle han inte ha gjort!

När Ture, tack och lov, slog ihop för natten fick jag ringa och be om ursäkt för mitt dåliga humör till pappa. Allt han hade velat säga var att om jag ville kunde han åka förbi och klippa gräset eftersom jag var nyopererad.......


5 kr....någon?!! Hör jag ett bud?


En bra dag är en kolonidag.

Vaknade upp med Pelle och Ture i sängen och med Farbror Martin i vardagsrummet. Martin var på Linköpingsbesök och efter att tillsammans med Pelle suttit i köket och hällt i sig sprit somnade han i vardagsrummet. Kul om jag hade slutat skriva här...men ok, Martin jag ska vara juste.

Så farligt var det inte....Bröderna tog "några" GT och gick sedan å la sig. Hur som helst tyckte iaf jag och Ture det var kul att ha Martin på besök.

Efter att familjen Strand/Wilzén sovit middag åkte jag och Ture ut till kollo. Inger och Åke kom förbi och vi hade det jättemysigt med fika och sol i ansiktet.








Kolla vad som har...

hänt med daliarötterna som jag satte i april. Har nog aldrig sett något växa så fort. De två till vänster är två lite lägre sorter med cerisa och
rosa stora blommor och de till höger är, precis som synes, en högre sort med aprikosa blommor.


I två stycken är det redan knopp. Har ingen aning om det är så det ska vara
men jag har känslan av att det inte är bra. Väntar nu på att frostnätterna
ska vara över så jag kan plantera ut dom.



Som jag skrev för en vecka sedan vara jag på Jättegrönt i gamla Linköping. Fick med mig hem 3 st tomatplanter, några 1-åriga sommarblommor som jag tänkte sätta i pallkragarna tillsammans med grönsakerna samt en perenn luktärt. Har fått lära mig att det inte finns något som heter perenn luktärt utan alla luktärter är 1-åriga. Istället heter den "perenna luktärten" rosenvial.
Jag har beställt en spaljé av pappa i armeringsjärn som jag ska sätta vid uteplatsen för att dölja grannens förråd och där tänkte jag planera rosenvialen.




Lägesrapport Äpplevägen 122, 15/5-2010



  


Arla morgon...

Klockan 05,40 slog Ture upp ögonen och bestämde sig för att nu börjar dagen. Två timmar senare var han på ett uruselt humör och det var bara, trots regn och dåligt väder, att klä på sig och gå ut och leka.

Klockan 08,00 intog vi trädgårdsföreningens lekplats och vandrade runt i regnet.


Skönt att få komma ut och röra på sig!


Tänk vad kul det är med lite vatten!


Over and out!


I´m back!

Hej där, nu är jag tillbaka!

Operationen gick bra och dagarna i Västervik gick riktigt fort. På tisdagen checkade jag in på kirurgavdelningen och fick en säng i ett 4-bäddsrum. Efter att ha tagit alla prover fick jag lov att göra vad jag ville. Valde att tillbringa tiden på stan och jag passade även på att gå och klippa mig. En bikini till mig själv och lite sommarkläder till Ture blev det med.

På själva operationsdagen var jag lugn och tyckte det hela var ganska spännande. Måste erkänna att jag blev lite besviken när det bara vara en sköterska i operationssalen när jag blev sövd. Jag har nog kollat på för många avsnitt av grey´s anatomy och hade föreställt mig ett helt rum fullt av grönklädda människor :-).
När jag sedan 5,5 timme senare vaknade låg jag i en annan säng på uppvaket. Jäkligt konstigt att inte veta vad som hade hänt de senaste timmarna.

Var rejält mör på eftermiddagen efter narkosen och låg mest och sov. På kvällen var jag tillbaka på avdelningen och somnade för natten. Hade inte mer ont i halsen än vid en vanlig förkylning, värre var det med nacken. Hade ruskig värk och en rejäl nackspärr. Fick förklarat för mig att det berodde på att jag under de 4 timmar som operationen tog hade jag legat så att det hade frestat på nacke och axlar, därav smärtan. Fick lite smärtstillande så jag kunde sova vidare igen.

Dagen därpå mådde ja ok, fortfarande kunde jag inte klä på mig själv pga av nacken. Pelle hämtade mig vid lunch och vi åkte hem.

Så här 3 dagar efter operationen har den värsta värken i nacken släppt, även att jag fortfarande är stel. Det lustiga är att jag är så himla trött, om det beror på att jag är ledig och inte gör något eller om jag fortfarande är påverkad av narkosen vet jag inte.
Hur som helst, skönt att ha det gjort!



Dags att ta bort sköldkörteln.

Just nu håller jag på att packa väskan....Känns som om det har blivit mycket packa väskan på sista tiden. Imorgon bär det av till Västervik, efter att ha lämnat Ture hos mormor i Tokarp.

Vore bra om ni kunde hålla tummarna för följande:

1. att jag får komma hem senast torsdag...
2. att jag får ett eget rum....
3. att pocketböckerna jag tagit med är bra...
4. att operationsärret blir så litet som möjligt....
5. att personen/personerna, om jag nu måste dela rum, är djupt nedsövda och inte har några besökare...
6. att jag inte mår för illa när jag vaknar upp efter operationen....
7. att om jag måste spy, bara gör det 1 gång...
8. att tiden i Västervik går sjukt fort...
9. att man får ha mobiltelefon på rummet.
10. att operatioen går bra...

Ok, då vet ni vad ni ska hålla för! Tack på förhand.

Exakt 16 dagar kvar...

tills premiären av Sex and the City 2!


Jag är laddad och de ska bli kul att återse de gamla vännerna. Dock känner jag mig lite orolig, när klippet jag sett på youtube utspelar sig i något ökenland och alla fyra vännerna ser ut som tagna ur tusen och en natt.....

Har alltid hatat när figurerna i en TV-serie ska ut och resa och helt plötsligt vara i en annan miljö. Sex and the city är New York och inget annat. Bäst vore om någon hade tagit passen för Carrie, Charlotte, Samantha och Miranda.

Tydligen är "godingen"  Aidian tillbaka, det kanske inte blir så dumt trots allt!


Vem där?

Idag söndag har jag varit med Ture hela dagen. Det var exakt 13 dagar sedan jag hade en heldag med honom och det är bara att ta sig själv i örat och inse att det är för lång tid sedan.

Vi har
 bland annat varit på Jättegrönt i Gamla Linköping och handlat mer blommor till kollo (återkommer om det) och vi har även hunnit med en fika hos Jocke, Malika och Edvin. Sist men inte minst har vi provat peruken från gårdagen...


Konstigt tyckte Ture som inte kunde sluta att titta på sig själv i spegeln.

Olympiaden 2010

När jag kollade på lördagsvädret över Norrköping i fredags var det bara att konstatera att det skulle regna hela dagen och kvällen. Optimist som jag är tänkte jag att det kan ju faktiskt inte regna HELA dagen. Men jo det kan det!

Trots det hade vi, alla stadiumanställda i Sverige, Danmark och Finland, precis som väntat en skitkul dag, kväll och natt.

             

Har man så här kul personaldag/kväll finns risken att jag blir kvar ett tag till på Stadium!

Sara, Linda, Mickan å Anna, här kommer den!


Om jag hade ett...

visitkort skulle det på det stå:

JENNY WILZÉN
Auktoriserad Spekulatör

Varför ska man hålla tummarna...räcker det inte med att man vill något tillräckligt mycket?!!

På fredag ska min chef Calle träffa sin chef Gustav för att ha ett möte om min framtid på etableringsavdelningen. Jag å Calle är överens, nu gäller det bara att Gustav skärper till sig och säger JA till vad vi vill.

Eftersom jag är av den naiva åsikten att vill man något riktigt mycket så tror jag att det blir som man vill. Därför tror jag att jag kommer att få en fast tjänst på etableringsavdelningen.

Va tror ni?

Bra eller dåligt?

På tisdag i nästa vecka ska jag läggas in på Västerviks sjukhus och dagen efter ska jag operera bort den där jäkla sköldkörteln som har ställt till sådan problem för mig sedan i augusti 09.

Undra om jag har gjort mig själv en tjänst eller en otjänst som har stridit för den här operationen?
Bara att vänta å se.....


Antwerpen rekommenderas!

Kan verkligen rekommendera Antwerpen. Var lite orolig att stan skulle kännas lite liten och att man skulle vara klar med staden innan det var dags att resa tillbaka. Men så var inte fallet....

Flera olika shoppingkvarter i olika prisklasser, flera roliga museum, en stor matmarknad, en galen loppmarknad som aldrig tog slut och ett kvarter med bara antikviteter. Dessutom fanns det massor av bra restauranger med god mat, mysig inredning, avslappnade servitörer och proppfulla med folk. Inga stela restauranger med vita dukar och annat krångel här inte!

Dessutom slog jag till och köpte mig en diamantring som jag sparat till sedan våren 03. 
Detta var en totalupplevelse, helt i min stil, som faktiskt förtjänar ett eget inlägg.



  

 










Å så var det färdighandlat för den här gången.

Måste bara berätta hur det gick till när jag köpte min ring i Antwerpen....detta var nämligen en totalupplevelse, helt i min stil ;-).

Efter att ha varit på ett ställe där man fick se hur grå fula små stenar slipades till vackra diamanter blev vi sugna på att gå in i en affär för att kolla lite närmare på vad som fanns och som Fru Malmén hade sagt; kolla va skiten kosta!

Vi blev otroligt väl mottagna och mannen som låste upp dörren för att släppa in oss var väldigt trevlig.
Först förklarade han om hur man satte beteckningen på en diamant och därefter visade han mig olika diamanter och jag fick välja storlek och kvalité samt vilket utförande själva ringen och infattningen skulle ha.

Senare samma dag när vi kom tillbaka för att hämta ringen gick mannen igenom alla papprena som innefattade ett certifikat, en livstids service och rengöring på ringen samt papper till försäkringsbolaget. Efter all detta snicksnack, som kändes som en evighet, ställde han fram en silverbricka med en skrin på och sa:
-Are you ready to see the ring?

När han öppnade skrinet, som visade sig vara en speldosa, låg ringen där i! Det enda jag kunde tänka på vara att fan om jag inte har täckning på kortet, då dör jag!!!!!!!!!

Hur som helst är jag supernöjd med ringen och mest nöjd är jag att en del av den har jag betalt med mina tior som jag sparat i en PET-flaska.

Vad är kontentan av detta då? Jo, spara tior i en PET flaska och när den är full köp något fruktansvärt onödigt till dig själv. Kom ihåg, en resa är inte något "fruktansvärt onödigt".






RSS 2.0