Lille vän, hur ska vi klara oss utan dig...

Nu är klockan 21.35 och allt känns jättekonstigt. Pelle kollar på fuskbyggarna på 4:an och jag springer omkring och fixar med lite av varje.

Så varför känns det konstigt då?!! Jo för att Ture är hos mormor och morfar och ska vara där i 4 dagar medans vi förlustar oss i Antewerpen. Även att denna resa varit planerad sedan länge så känns det konstigt. Just nu ligger han därborta i sängen på Fårhagsvägen och snusar så gott (detta vet jag för att jag har ringt och kollat med förevändningen att det var ett telefonnummer jag skulle lämna till mamma).

Va lustigt det är, ibland är jag så himla trött på "minimonstret" så han skulle kunna gå för en 10:a på blocket och nu saknar jag honom så jag håller på att dö.

Gud vad töntig jag är!!!



Det var f-n vad det var svårt...

Sitter på ett tåg hem till Linköping med flottiga chipsfingrar och kan konstatera att det är svårt att hålla en bra kost när man är ute och reser. Jag tror till och med att om man ansträngde sig så skulle det vara svårt....

Måste skärpa mig! Kanske jag skärper mig imorgon. Då ska jag ju vara på kontoret hela dagen.


Bikten

Nu ska jag erkänna en sak....

Ibland när jag får presenter, på födelsedagar osv, tackar jag och tar emot. Ibland händer det att jag går tillbaka till affären och utan kvitto byter till något annat. Jag vet, skitfult beteende.

Sedan jag fick barn har jag upptäckt att detta tillvägagångssätt inte funkar när Ture får presenter. Jaha tänker ni, varför funkar inte det? Jo därför att när någon ger bort en leksak så ska den som ger bort presenten hjälpa Ture att slita upp förpackningen så att Ture på en gång kan börja leka med saken. Likaså om han får något klädesplagg så ska etiketterna bort på en gång och det ska provas....

Jag blir då skitstressad och ser min chans att bli av med eländet flyga ut genom dörren.

Om min mamma läser detta inlägg kommer hon tycka att jag är FÖRSKRÄCKLIG, å ja hon har rätt!


Helsingfors

Just nu sitter jag på hotell Helka i Helsingfors och väntar på att bli upphämtad av vår finska merchandise Malin. Resan hit gick bra, ingen aska i luften som ställde till det. Nu håller jag tummarna för att jag utan problem ska komma hem idag.

Igår kväll, efter att ha checkat in på hotellet, passade jag på att gå en sväng i Helsingfors. Har bara varit här en gång tidigare och då endast ett par timmar.

Gissa om jag blev glatt överraskad när jag upptäckte att alla butiker var öppna tills kl 21 på kvällen. Eftersom jag inte hade något för mig och jag inte kunde gå och lägga mig kl 19 var detta den bästa av alla sysselsättningar!

Upptäckte Alexandergatan (vad den heter på finska vet jag inte) där alla butiker låg. Dock blev jag väldigt förvånad när jag insåg att det i vart och varannat hörn var en svensk butik. HM, Kappahl, Lindex, Gina Tricot, Glitter, Hemtex, Monky, Nilsons skor och Din sko. Ungefär som att åka ut till vilket svenskt shoppingcentra som helst.

Kryddan på kvällen blev en insk pirog, Zara och Mango.
I shoppingpåsen hamnade ett par jeans och en svart T-shirt.

Nu vill jag att denna dag ska vara över så jag får komma hem till Ture. Saknar honom massor!


Supersöndag

Var ute på kollo tidigt på förmiddagen, jag tror jag till och med var före pensionärerna! Solen sken och det var riktigt varmt. Plagg efter plagg åkte av tills jag bara hade en tunn T-shirt på mig.

Klippte ner alla perenner, gick igenom och klippte bort det som var dött och visset på klematisen och caprilfolen som växer i päronträdet. Rensade i rabatterna och fick ihop en hel stor korg med nytt färskt ogräs. Däremot missade jag att jag hade slut på benmjölet så jag kunde tyvärr inte ge hallonen, klematisarna, rosorna, valmon, eller någon annan perenn växt den där extra skjusen som dom mår så bra av. Får bli nästa gång.






En vecka full av utmaningar.


På måndag nästa vecka har jag en flygresa till Finland inbokad (problem nr 1). Denna resa kan jag inte flytta på eller avstå, ja måste helt enkelt till Finland då.
Dagen därpå ska jag hem till Sverige (problem nr 2).
Två dagar senare, på torsdagen, ska jag och Pelle sätta oss i bilen upp till Skavsta för att ta flyget till Bryssel (problem nr. 3) och därefter ha 3 härliga dagar i Antwerpen.
Sist men inte minst ska vi på söndagen flyga hem till Sverige igen (problem nr 4)......
För att, i dessa asktider, göra allt ännu lite mer komplicerat ska jag på måndagen några timmar senare sätta mig på tåget (problem nr.5) ner till Helsingborg och Lund.


På vilken punkt kommer allt att gå åt h-vete? Mest rädd är jag för att punkt nr 2 ska spöka. Det andra reder sig alltid.

Wish me luck!

Toppen med tippen.


I lördags var vi på tippen och kastade ett trasigt trinettkök som var meningen att vi skulle ha på kollo. I bilen hade vi även med en fin golvvas från farmor som Ture tyvärr tittat lite för nära på.

När vi kom hem bestämde jag mig för en sak jag gått och funderat länge på, nämligen att nu skulle spjälsängen ut!

Ture har inte sovit i den där sängen sedan i Oktober och de senaste gångerna jag har gjort ett försök att få honom att sova i den har han på samma gång han har blivit nerlagd stuttsat upp och stått och skakat galler.
Fram tills nu har han fått göra som han vill vilket betyder att han har fart omkring för att till slut stupa i vår säng.

Ture, det är slut med det nu.

Jag fick tipset av en jobbarkompis att bädda på golvet och på så sätt kan barnet aldrig ramla ut sängen. Sagt och gjort. Tog tures spjälsängsmadrass och bäddade i hans rum. Blev riktigt mysigt med alla kuddar, gosedjur och en stor madrass brevid.

På kvällen gick jag in och la honom och han somnade på ca 15 minuter. VILKEN UNDERBAR KÄNSLA!

Den enda som inte mådde så bra var Pelle. Han tyckte det var synd om Ture som behövde ligga på golvet och mest synd tyckte han om sig själv som inte fick ha Ture brevid sig i sängen....Mes är ordet!



Men hallå så pinsamt!

Igår gjorde jag bort mig...igen.


Jag har under flera dagar försökt att få tag i en kollega. Jag har mailat, ringt åtskilliga gånger och lämnat flera meddelanden utan resultat. Igår var jag i butiken i Norrköping då ett problem uppstod. Jag tog åter igen upp mobilen och ringde M:s nummer.

Tyvärr var mottagningen inte den bästa och när han svarade blev jag grymt förvånad. Eftersom detta är en upptagen man hade jag ingen tid för något kallprat utan gick på i 190 på en gång. Jag började babbla om hantverkare, sena leveranser, en butikschef som inte hade tillräckligt med personal och sist men inte minst sa jag något i stil med att det här får du lösa.....


När jag har ångat på och fått sagt vad jag ville hör jag en röst säga;
-Vet du vem du har ringt till? Det här är Magnus Bergman...

Faan också, jag  hade ringt och härjat med fel person. Tur att det bara var min kompis Magnus B och ingen annan;-)

Sorry Magnus, jag ringer en annan gång och då ska jag vara lite trevligare, jag lovar.


Jag tror jag flyttar söder ut!

De senaste veckorna har jag rest lite fram och tillbaka till Lund och Helsingborg och varje gång slås jag av vad annorlunda allt är nere i skåne.

Man ser knappt några fula trävillor alá Myrsjöhus utan husen är i vackert ljust tegel. Likaså verkar det som om folk har så god smak. Jag vet att jag är larvigt lättförförd på sådana här grejor men det är faktiskt en himla skön stämmning....

Kolla bara den här butiken jag gick förbi:


Finland.

Idag står det Finland i kalendern. Närmre bestämt ska jag till Myyrmanni och till ett av de projekt jag just nu jobbar med.
Åker kl 06.50 från Linköping och går av tåget från Arlanda till Linköping kl 23.00.

Vår ägare brukar säga;
-Va skönt, då blev det en fulldag idag!

Småland here we come!

I helgen har jag, Pelle och Ture tillsammans med Anna, Johan, Sten och Svea hälsat på Linda, Markus och Ellen i Älmhult. Precis som det låter har det varit fullt hus på Siktstigen 8. Linda konstaterade att det faktiskt var helt otroligt att alla vara friska och att vi kunde ses samtidigt. Kan bara hålla med....


På lördagen var det lite shopping på stan och på kvällen blev det dags för grillen att komma fram. Premiär för en del och anda gången i år för andra. Efter maten började vi spela ett spel som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på.
Det hela gick ut på att man fick ett påstående som man själv och övriga skulle sätta siffran 1-4 på utefter om påståendet stämde eller ej.

Ex, kom påståendet upp: Jag är ordningsam och min tillvaror är organiserad. Därefter var det bara att visa upp siffran som sa om det stämmde eller ej.
Som ni säkert förstår var detta ett spel som bjöd in till många diskussioner och Linda berättade om par som blivit rejält osams. Tyvärr han vi bara spela en kort stund eftersom det kl 22 var dags för några i församlingen att bänka sig framför "El classico" matchen.

Hur som helst, ett riktigt kul och lite läskigt spel!

När vi på söndagen kom hem från Älmhult hade följande hänt:


Dahliarötterna jag stoppade ner i jorden för exakt en vecka sedan lever!

Vilken j-vla barnrumpa jag är....

Ture är åter igen på sjukhus för sin förkylningsastma. Jag känner bara bläääää och jag är skittrött på att vara där och dessutom vet jag att detta inte är sista gången. Jag som såg fram mot påsken och att vara ledig och umgås med vänner.

Samtidigt skäms jag som en hund eftersom jag är en sådan egoistisk barnrumpa och bara gnäller. Den det är synd om är ju inte mig, utan lillskrutten Ture. Han som varit genomsvett i två dygn för att det är så påfrestande för honom att andas, han som inte klarar sig utan syrgas och han som är så reserverad mot personalen att han skriker så fort dom tar i honom. Som sagt det är ju inte mig det är synd om.

Här kommer några "best of" påskhelgen 2010...

         

En trött Ture, en Nalle-puh ballong från personalen, massor timmar av dålig tv, den välbehövliga syrgasen, den fina utsikten och till slut en Ture som börjar piggna till och tröttnat på att ligga i sängen.

Tänk om...

Pelle är gräs, pollen och pälsdjursallergiker. I dag slog tanken mig om Ture skulle vara allergisk mot gräs och pollen.

Då skulle vi inte kunna vara på kollo.........

En mysig eftermiddag.

Idag har jag om min favvokille varit ute en sväng på kollo. Ture skötte sig sådär....han gör nämligen ingen skillnad på gräsmatta, rabatt eller plattgång. Han tar helt enkelt fågelvägen dit han ska och stryker det med några knoppar av tulpaner gör det inget.

Måste sätta upp gungan i trädet och kasta upp Ture däri så blommorna får växa i fred :-)


Härligt att få springa lite!


Det man inte får leka med är alltid roligast....


Två vinterbleka själar...

Klara färdiga....gro!

Idag den 3 april har jag fått ner dahliarötterna i krukor. Jag har gjort enligt konstens alla regler. Valt en lagom stor kruka, inte för stor inte för liten, vattnat lite lagom och ställt dom ljust och svalt.
Ska blir spännande att se om det blir något av det här.....


Har stängt av värmen i Tures rum så att dahliorna ska få stå svalt. Men ni kan vara lugna
Ture har fått en extra tröja ;-)

Underbara tid!

På sista tiden har större delen av min tankeverksamhet gått till jobb, jobb och åter jobb. Därför kändes det extra skönt när jag gick ut genom dörren på jobbet idag. Fyra dagars ledigt, vår, löfte om sol och bäst av alla, ingen snö på kollo.


Redan imorgon eftermiddag ska jag plocka fram trädgårdsmöblerna och ställa upp dom på altanen, plantera vårblommorna i krukorna och därefter ska jag spatsera omkring på "ägorna" och se hur vintern tagit hand om trädgården. Ska bli spännande att se om några av alla hundra tulpaner eller krokusar har kommit upp ur vintervilan....

LÄNGTAR så det är sjukt!


Just nu njuter jag av dessa raringar.

RSS 2.0