Stolt över mina merchandisekollegor...

blev jag när jag var ute på Ingelsta köpcentrum härom dagen och sprang på dom här två skyltfönstrena vägg i vägg med varandra. 
 
Inget svårt val vart man ska gå när man ska köpa vårens nya sneakers....



INTE(R) SPORT....


STADIUM

En varning....

är på sin plats att utfärda, för här kommer ännu ett inlägg om min graviditet. Å ja, jag vet, detta ska föreställa en trädgårdsblogg men just nu har jag bara huvudet fullt av vad som komma skall och kan inte ens fokusera på en liten tulpanknopp. Inte likt mig ;-)

Har precis kommit hem från sjukhuset där jag har gjort mitt 6:e ultraljud, träffat specialistbarnmorskan och varit på möte med diabetesläkare och gynläkare.
Trots att jag har fått besked om att den begynnande havandeskapsförgiftningen har gått över och utvecklats till havandeskapsförgiftning känns, konstigt nog, allt mycket bättre än för  bara några timmar sedan.

Har oroat mig mycket de senaste dagarna hur jag ska få ihop dagarna med jobb, dagis och däremellan hinna vila så när läkaren sa att hon ville sjukskriva mig på heltid höll jag på att börja tjuta av lättnad! Dessutom sa hon att dom redan nu kunde planera in så jag blev igångsatt i  v.38 (dit är det 3 veckor kvar) om nu inte bäbisen kommer av sig självt dess för innan eller att havandeskapsförgiftningen ökar i styrka.


Välkommen vårbäbisen!


I vilans tecken...

kan man lungt säga att helgen gick i!

På lördagen tog vi en sväng till IKEA, där vi köpte madrass till spjälsängen. Har nu börjat "boa" inför bäbisens ankomst. De minsta babykläderna är uppackade och inlagda på hylla i Tures garderob. Något som Ture pratar mycket om.....varje kväll går vi igenom vems saker som ligger på vilken hylla och Ture säger:

Bäbisens kläder, bäbis kommer snart. SÖTNOS!


I går söndag var jag uppe på förlossningen och mina värden var stabila och bäbisen mådde bra. Dock ska jag, på ordination, vara hemma denna vecka och vila. På torsdag är det dags för nytt u-ljud och läkarkontroll.


  

Stooor, stöööre....Jenny.

Efter att ha svullnat rejält i fötterna och benen ringde jag igår min barnmorska för att kolla av med henne. Med tanke på tidigare havandeskapsförgiftning tyckte hon att jag skulle upp till förlossningen för att göra en undersökning.

Prover togs och allt verkade vara ok, dock ska jag tillbaka till förlossningen på söndag kl 15 för att kolla igen. Detta med tanke på att jag har svullnat upp så mycket i ben och fötter. Läkaren ordinerad vila tills på söndag så idag fredag har jag bara jobbat halvdag, var tvungen att åka in till jobbet för att göra en överlämning, och sedan har jag legat hemma och sovit.

Såg mig själv sitta och sticka med benen högt i viloläge men eftersom jag var så himla trött tänke jag vila en liten stund först. 4 timmar senare, när Pelle och Ture kom hem, sov jag fortfarande och det var först när dom kröp upp i sängen och la sig brevid mig som jag vaknade till liv. Snacka om att vara sänkt!


Just nu deppar jag för att det inte, för min del, blir någon trädgårdsmässa imorgon. Det är något med mig och den där jäkla mässan......Det verkar som om det är meningen med att jag inte ska dit eftersom jag aldrig lyckas få till det. Trist är ordet, jag som var laddad till tänderna.



Kolla in mina fynd!

Idag gick jag förbi en bokhandeln med budskapet "halva priset på bokrean" i fasaden. Detta lockade och jag smet in......10 minuter senare, men bara 140 kr fattigare, kom jag ut med en papperskasse i handen.


Just boken "111 öppna trädgårdar i Sverige" har sedan en tid tillbaka stått på önskelistan.
Nu är det bara att ge sig ut på en "trädgårdsemester" i Sverige. Kanske Pelle, Ture och Bäbisen tycker det är ett bra upplägg för sommarens semester.....näääe, skulle inte tro det!

Tänk om....

man bodde i Köpenhamn, då hade man kunnat mötas av den här vackra synen!

Det var nämligen det som hände mig igår eftermiddagen när jag gick in i en vanlig mataffär liknande konsum för att handla lite frukt och dricka.
Tulpanerna kostade 2 för 40 DKK och en knippe ranukel fick man för 10DKK.



Ett utbud av tulpaner som slår vilken svensk blomsteraffär som helst!

I år slår jag till....

på Mossa GTI från Bröderna Nelson.

Jag är trött på mossan som håller på att ta över den del av gräsmattan som har funnits i flera år på kolonin. Enligt förpackningen verkar allt väldigt enkelt, man kopplar vattenslangen på dunken och vattnar gräsmattan. Rekommenderad tid för detta är i början på våren när gräset precis börjat bli grönt samt ha kommit igång och växa. En fördel är om gräset är lite fuktigt.

Efter bara några timmar blir mossan svart och man kan, när mossan är helt död, börja kratta bort den. Som en extra bonus ger denna produkt, samtidigt som mossan försvinner, näring till gräset.

För er som är sugen på att se en demo av detta, ok jag fattar att inte alla är det, så gå in på denna länk:
http://www.brodernanelson.se/filer/mossa_gti_se_2010.htm?nolink





Återkommer med rapport senare i vår.....

Inköp av dahlior....

Kunde inte hålla mig från ett inköp när jag helt plötsligt sprang på denna hylla!




Förra året provade jag att sätta dahlior för första gången. Efter att ha planterat dom ytligt i kruka inomhus 6-8 veckor innan det var dags att börja avhärdningen ute dagtid, växte dom sig till fina exemplar ute på kollo.
Tyvärr hade jag köpt en färg, någon slags blek gulrosa, som jag inte blev nöjd med så i höstas valde jag att slänga rötterna på komposten istället för att förvara dom frostfritt under vinterhalvåret.

I år satsar jag på en mörk, mörk ceris och en något ljusare rosa. Planen är att dom ska ner i jord i mitten av april för att efter avhärdning kunna planteras ut när risken för frost är över.

Ledsen men nu måste jag klaga lite....

för tillfället är jag så jäkla trött * har ont i ryggen * telefonen ringer hysteriskt på jobbet * har i nästa vecka två butiksöppningar som så här i sluttampen kräver massor av jobb * är just nu mitt uppe i en treveckors introduktion med tjejen som ska ta över mitt jobb när jag går på föräldraledighet, en introduktion jag känner att jag inte har tid för men såklart måste göra bra *ska resa till Skövde över dagen imorgon * Köpenhamn och Eskilstuna nästa vecka en son som sover dåligt och kommer in till oss ca 2 timmar efter att han har somnat och ligger och trycker sig mot mig och om jag inte har mitt ansikte mot hans tar han tag i mitt nackskinn och vill att jag ska vända på mig så vi ligger näsa mot näsa.....

Just nu skulle jag vilja låsa in mig i ett mörkt rum, utan TV och med en 90cm bred säng och bara sooooova.

Å värre lär det väl bli när nummer två är här! Tänk om jag ser tillbaka på de här sista veckorna som "rent ljuvliga".....vad f-n gör man då? Biter ihop och köttar på.


En inte allt för vacker syn...

mötte mig idag när jag tog bilen ut till kolonin för att kolla till läget. Visst nästan all snö var bortsmält men för övrig var marken som en leråker. Dessutom är allt smutsigt, grått och väldigt naket och avslöjande. Det enda jag kunde se var allt fult....


Taket har spruckit o blåst bort efter vinterns hårda väder. Dessutom är de vita delarna på uteplatsen bara grundade vilket jag har grov ångest för. Nu funderar jag på att ta bort hela taket för att lättare komma åt och tvätta och måla. Ett nytt tak behövs och lappa och laga är inget kul!


I år måste staketet målas, liggarna ser förskräckliga och även plankorna är i behov av ny färg.




Löv som ska krattas upp, prenner som ska klippas ner....jo visst finns det att göra!




En inlägg, kraftigt inspirerat av Mia Skäringers föreställning!

Här kommer några bilder från helgen.


Bland det mest komiska jag vet är föräldrar som inte fattar hur pinsamma dom är när dom konstant pratar om hur fantastiskt duktiga deras barn är och hur tidiga dom är i utvecklingen...Just därför tänker jag sälla mig till skaran och i sann "solsidan-anda" berätta att Ture nu är SÅÅÅÅ duktig så han har tagit inmundigandet av mat till nästa nivå och lagt besticken åt sidan för att uteslutande äta med pinnar! 
 
 
Själv har den präktiga morsan (synd att jag inte äger ett endast plagg av Odd Molly för då hade jag kunnat vara en riktig Odd Molly-morsa) stickat en kofta åt nästa unge.....söt va!


På väg in i bilen för att tuta iväg till Norrköping och Mia Skäringers föreställning. Så här på söndagkvällen är jag fortfarande helt uppfylld av henne. Öppningsnumret när hon kommer in i bikini är det bästa jag någonsin har sett!


Här sabbar Ture den perfekta bilden och visar upp sig från sin sjukaste lilla sida. Förkylning sitter på luftrören och trots inhalationer varannan timme är det jobbigt för honom att andas. Håller tummarna för att det, efter ett dygn, vänder och att vi slipper sjukhus.


Dum, dummare......Jenny.

I onsdags när jag skulle ut till mamma för att lämna Ture startade inte Volvon. Bilen var helt stendöd och inte ens ett host gav den ifrån sig när jag vred om nyckeln. Ringde pappa som kom förbi med sin bil och försökte starta bilen med startkablar, men inte ens det hjälpte.

Nästkommande helg åkte pappa till Biltema och köpte ett nytt batteri och efter byte av batteri startade bilen utan några som helst problem. So far so good....


I går, lördag, när jag och Ture skulle ut till Camilla på eftermiddagen hände samma sak igen. Bilen var helt stendöd och vi fick ta bussen ut. Idag berättade jag för pappa vad som hänt och han sa att, ja det är ju bara att ta bilen till verkstaden. Men att vi iaf kunde pröva att sätta i det gamla batteriet som nu var uppladdad. Sagt och gjort, i med det gamla batteriet och vips så startade bilen.

Det visade sig att "puckoJenny" hade taklampan påslagen.
Nu är lampan avstängd och raggarvolvo ska nog rulla på som vanligt igen.


Pappa.....ledsen för att jag tar upp din tid ;-)


Sweet sunday....

Idag har Ture och jag varit hos mormor och morfar. Jag hade kunnat åka ut till dom så fort frukosten var avdukad, men efter tydliga instruktioner att vi var välkomna EFTER lunch, dvs EFTER vasaloppet, fick vi snällt vänta på  11,30 bussen som tog oss ut till Malmslätt och till mormor och morfar :-)
Efter att ha VAB:at tisdag, onsdag, varit i Älmhult torsdag, fredag och hängt med Ture hela lördagen var det rejält skönt att få lite avlastning. Under tiden mamma och pappa klippte och klistrade med Ture satt jag ner och stickade.

På eftermiddagen gick vi ut för att njuta av det fantastiska vädret. Jag vet att det omöjligt kan vara vår den 6:e mars och att alla som pratar om att det är vår i luften bara är svenskar som har en brutal längtan efter sol och värme, men faktiskt det var vår i luften!



Träffade på en katt på promenaden...


Hemma igen...

Nu är vi hemma. Att åka tåg blev inte den succé som jag trodde det skulle bli. Ture ville inte sitta still, inte läsa bok, inte dricka festis eller äta de vindruvor som jag så rådigt sköljt och förbrett inför resan. Istället var han stökig och vill bara traska fram och tillbaka i tåget. Så det var vad vi gjorde i 1 timme och 45 minuter....

Bortsett från tågresan har vi haft det bra i Älmhult! Nu är det skönt att vara hemma. Denna kväll har Ture snusat lungt och skönt i sin säng, Pelle är i Oslo, jag har kollat på let´s dance, stickat och ätit en halv påse med bilar = livskvalité.

Nu är jag rejält trött och ser fram mot att krya ner i min säng. Å bäst av allt, helgen har precis börjat!


Imorgon bär det iväg...

till Älmhult och till Linda, Markus, Ellen och Evelina. Att alla är friska och det ser ut som om denna resa faktiskt ska bli av känns helt underbart.

Dessa två dagar när jag har varit hemma med Ture har telefonen ringd mest hela tiden. Nu har jag bett tjejen i växeln att knappa in mig på semester torsdag och fredag och jag tänker faktiskt strunta i att svara i mobilen (om det inte är något viktigt vilket jag ser på numret). Jag vill bara vara i nuet och inte springa runt och prata jobb.

Nu är det dags att börja packa och trots att jag inte behöver packa ner någon solskyddsfaktor till denna semester är det en hel del som ska med....

Hörs snart igen!

Just nu på köksbordet...


Pimp my ride......eh jag menar spis.

Enda sedan jag tog hem den spis jag själv lekt med som liten från mina föräldrar har jag tänkt att jag skulle fixa till den lite. Först var tanken att bara måla i med lite färg där det var avskavt och fult men sedan såg jag i en inredningstidning en svart BRIOspis som blivit dekorerad.

Så efter en beställning till pappa på svarta cirklar i folie och en tur till Claes Ohlsson där jag inhandlade presentpapper, färg, pensel och krokar för 88 kr var det bara att sätta igång och så här blev resultatet...



FÖRE


EFTER


Åååå ja, jag veeeet, jag är en jävla pysselkärring!

VAB

Igår var Pelle hemma med Ture och idag har det varit min tur. Första dygnet var som vi befarade jobbigt med inhalationer varannan timme, dag som natt. Men idag har det varit mycket bättre med hans andning och vi passade på att boka en tid på vårdcentralen för att få Ture läkarundersökt samt lite dunderhostmedicin utskriven.

Imorgon är vi hemma och fortsätter att ta det lugnt. Det som är typiskt är att jag i måndags handlade böcker på bokrean till Ture och glömde dom såklart på jobbet. Dessa böcker hade varit guld värda dagar som dessa.

Nu läser vi boken om Ingrid sisådär femhundra gånger om dagen, men visst: Don´t mess with success.....

Stora Ingrid-boken




RSS 2.0