ITPK, tjänstepension, efterlevnadsskydd, hälsodeklaration, årsbesked, innan den 19/3-2010 och en hel del annat jobbigt!

Framför mig har jag en hög med papper och fönsterkuvert som de senaste månaderna trillat in och gett mig ett rejält dåligt samvete.

Det handlar om det orangea kuvertet, tjänstepension i Skandia från en tidigare arbetsgivare, påminnelse om mitt ITPK-val och lite annat smått å gott.

I vanliga fall är jag en person som är ekonomisk och jag kan verkligen påstå att jag ser om "mitt hus". När det kommer till detta är jag att jämföra med en "ADHD-diagnostiserad-white trash-människa" ur programmet Lyxfällan.

Problemet är att jag är så himla ointresserad och förmår mig inte ta tag i detta....

Hörde jag ordet lat?

FY FAAN VAD DÅLIGT JENNY WILZÈN, skärpning!

Oj så skoj....

det var att i lördags gå ut och festa till det med ett gäng kompisar.

Kvällen började med att Pelle och Ture lämnade lägenheten vid halv fyra tiden för att åka till Mattis och Camilla där det skulle bjudas på middag. Detta innebar att jag fick eftermiddagen för mig själv och kunde duscha, lacka naglarna, prova kläder och lyssna på en go gammal Moneybrotherskiva i lugn och ro.

Sedan var det bara att putsa upp de gamla klackarna, ge sig ut och sluta upp med Anna, Johan, Helené, Tobbe, Erika, Torbjörn, Karin, Jonathan, Åsa och Henke för en drink på rum 209 på stora hotellet.
Kvällen fortsatte med middag på BK där det fanns gott om vin, goa drinkar och massa roliga människor. Mest och bäst är dom här två filurerna.....


Fina fina Anna å.... Johan.


Har bara tre saker att säga: Barnfritt, kladdfritt och skitkul!


Projekt Dahlia är på gång.

Ungefär samtidigt som jag stod i kassan på blomstertorget i Tannefors och betalade mina 3 påsar dahlior fick jag ett mail i min inkorg...
Det var ett meddelande om att boken med namnet DAHLIOR, som jag förbeställt för ca en månad sedan, nu fanns klar för leverans. Utan att ens ha bläddrat i boken klickade jag snabbt iväg beställningen.

Tänkte läsa boken innan jag sätter igång med dahliorna men redan nu planerar jag att plantera rötterna i krukor kring mitten av april för att sedan 8 veckor senare, när det förhoppningsvis är frostfritt, plantera ut dom på kollo. Tydligen är det inte bara att plantera ut dom utan dom ska först härdas ute på dagarna innan dom får komma i jorden...

Ska blir kul det här! Men det kan vara så att jag har tagit mig vatten över huvudet och då får jag stå för det eftersom jag är dum nog och skriver om mitt dahliaprojekt här!

Wish me luck!


Hittade även några fina namnskyltar för bara 5:- styck.


20 mars

En ledig lördag med 8 grader plus och sol, är en bra dag! Ture och jag gick ut till kolonin för att mötas av det här...... 




Man kan säga att det är en bit kvar på vintern innan det blir vår på riktigt.

Ett brev kom på posten...

där stod det att man i Linköping inte fixar att opererat mig förens hösten 2010 och därför hade jag blivit förflyttad till operationskön i Västevik.

Jaha, Västevik here I come!


Det är fan i mej inte sant!

I går kväll packade jag väskan för en natt på hotell i Odense Danmark. Jag plockade ner rakhyvel, kroppspeeling, skrubbhandskarna, ansiktsmask, och en skön fotsalva. Tanken var att jag efter jobbet skulle ha en liten spakväll för mig själv på hotellet tillsammans med boken hypnotisören av Lars Kepler. En bok alla verkar ha läst utan jag....

Istället slutade det med att Pelle och Ture fick maginfluensa och Pelles sa till mig;
-Jag fixar inte det här, du måste vara hemma och ta hand om Ture. Efter att ha våndats rejält insåg jag att fan han hade rätt jag kunde inte åka till Danmark.


Tvättmaskinen går varm på Järnvägsgatan 8B.

Bästa besöket!

Förra söndagen var Anna, Sten och Svea och hälsade på oss på en snabbfika. Sten som hade fyllt 6 år för en månad sedan blev firad med present och ljus på sin plats. Anna och Sten hade varit i London på sportlovet och hade med sig ett fint halsband med turkosa fjärilar som Sten valt åt mig.


Anna, Svea och Sten.



Tur att dom har varandra att jaga...

Det ser ljust ut.

Fick idag reda på en grej....Inget speciellt stort eller märkvärdigt på något sätt men tillräckligt intressant för att väcka min nyfikenhet och vilja.

Helst skulle jag vilja kasta mig på telefonen och jaga på med ett besked. Men är det något jag är jävlig bra på så är det att vänta. Jag har fan i mej tålamod till att vänta ut en gråsten om det så skulle behövas.

Så nu väntar jag, ja det är det jag gör. Väntar och håller tummarna.  



Blir det fel så skyll inte på mig...

Jag är nog den sista människa i min generation som aldrig har använt en GPS.....


Förra gången jag skulle till Västra Frölunda och till Frölunda Torg tog det ca 4 timmar. Vanligtvis tar det ca 3 timmar till Göteborg men efter att ha snurrat runt, kört fel, ringt pappa för att be om hjälp tar jag idag det säkra före det osäkra och har av logistikavdelningen på jobbet lånat en GPS.

När lägger jag helt och fullt över jobbet på tjejen i grejen, hon får fixa det här, jag har längre inget ansvar och jag ska bara göra vad jag blir tillsagd!


  

Äntligen Antwerpen!

Nu är biljetterna bokade till Antwerpen. Pelle och jag åker den 29 april och jag längtar redan. Just den här känslan av att ha en resa inbokad till ett ställe man aldrig varit på älskar jag! Jag kan sitta i timmar och googla runt och läsa om resmålet.

Många tycker att man ska ta dagen som den kommer och inte ha något inplanerat när man reser. Visst gärna för mig, men min fasa är att komma hem från en resa och få frågan om man besökt den och den fantastiska platsen/sevärdigheten/kvarteret eller liknande och att man då helt har missat det!

Nähe jag vill veta vad som finns att göra så jag kan välja och välja bort. På så sätt har jag kontroll och vet vad jag ska lägga mina dyrbara dagar på.
Pelle och jag har ju som sagt var aldrig rest tillsammans tidigare. Jag får känslan av vi kanske inte är lika på just den här punkten.....kul ska det i alla fall bli.

Ikväll snöade jag in på en belgisk sida om de många olika marknader som finns i Antwerpen.
Gissa om det ska besökas marknader!

Markets in Antwerp.

Vogelenmarkt (Birds market)

  • flowers, antiques, fabrics, jewellery, exotic birds, hamsters and rabbits ...
  • Sunday, from 8 am to 1 pm (also on public holidays)

Friday market

  • old furniture and small antiques are being put up for auction
  • Friday, from 9 am to 1 pm

Antiques market Sunday

  • Sunday, from 9 am to 5 pm (also on public holidays)

Boekenplein (Books Square)

  • book market where you can enjoy musical performances while having something to eat/drink 
  • every third Sunday of the month (except November, December, January and February), from 10 am to 5 pm

Market for tomorrow

  • Creative forum where beginning designers present their creations of fashion, accessories, jewels or graphic work.
  • Ambiance pleasant bar and music
  • Sunday May 9, June 13, July 11, August 8, September 12, December 12, 2010

Ture is back!

Man kan lugnt säga att Ture haft det tufft de senaste 14 dagarna!

Det hela började med 7 dagars förkylning, hög feber och hosta. Till slut höll det inte längre utan vi fick åka upp med honom och blev inlagda på BAVA på US. Där konstaterades de att han drabbats av det elaka RS-viruset och först efter 5 dygn fick vi komma hem.


Hög feber och jättetrött!


Tyvärr slutar inte denna långdragna historia här utan samma dag som Ture fick komma hem fick han maginfluensa och kräktes och hade diarré om vart annat. Efter två dygn och ingen ljusning på eländet blev vi åter igen tvugna att åka in till sjukhuset där han blev inlagd och fick dropp. Med hjälp av droppet återställdes vätskebalansen och hans lilla magen fick en chans att vila ett dygn. 

Dagen där var han på fötter igen vi kände igen vår lille kille!


Väl hemma tog vi fram kritorna och ritade lite....


Nike Air Alaris + 3 W

På mitt jobb har vi tillgång till ett gym med massor av maskiner och löpband. Vi har även 2 dagar i veckan träningspass på lunchen där man kan köra bodypump, yoga eller box....
Dessutom har vi en friskvårdstimme per vecka där vi får träna med full betalning.

Idag har jag köpt mig ett par löparskor och bestämt mig för att springa på löparbandet 1 gång per vecka, timmen innan jag slutar jobba.

Snacka om att ha alla förutsättningar för att komma igång!


Nu räcker det!

Just nu är det lite tröttsamt här på Järnvägsgatan....För min del är det mycket jobb den här veckan. Två flygresor till Köpenhamn och imorgon fredag, om allt går som det ska, stiger jaginte av tåget förens kl 19,30 i Linköping.

Efter 5 dagar på sjukhus för Ture är både Pelle och jag lite ur gängorna. Som om eländet inte vore nog har Ture nu fått maginfluensa. Han kräks och har en diarré som inte är av denna värld.
Idag när jag kom hem, kände jag knappt igen honom, han har blivt jättesmal och har inget kvar av den runda goa magen eller de runda kinderna.


Det enda som går att få i honom just nu är blåbärssoppa och så fort han fått i sig en flaska gör soppan entré i någon av de två ändarna.

Snälla, gör så detta går över snart! Vi vill bara vara lediga, friska och ha en normal helg.

RSS 2.0