Drag av en alkolist...javisst!

Ja så är det faktiskt!

Det enda jag just nu tänker på är min koloni och när jag får till det och kan åka ut nästa gång.
På lunchen tar jag bilen och åker ut till Plantagen och shoppar i smyg. Ibland shoppar jag inte utan går bara omkring och flucktar bland gödsel, trädgårdsslangar, sekatörer och blommor.

Ibland flexar jag ut och åker dirket från jobbet till kollo, och njuter en timme innan jag åker hem. På kvällen, lagom när vi har plockat bort middagen, och jag ska lägga Ture börjar funderingarna på hur lång tid det kommer att ta för Ture att somna och om Pelle kommer att blir sur för att jag drar.

En halvtimme senare, på väg ut till kollo, känns allt mycket lättare och jag vet att snart, snart är jag där!
Va tror ni, finns det någon stödgrupp typ "anonyma kolonister"....?

Den perfäääkta föräldern!

Är man en bra mamma ska man köpa ett fult set i trikå med ett UV-skydd på 50 att sätta på ungen när han/hon är på stranden och badar....

Visst jag förstår hur viktigt det är att skydda dom små från solens starka strålar och jag orkar inte hålla på och jaga Ture för att smörja in honom, men jag måste bara få avreagera mig lite här i min egen blogg och spy galla över den här typen av PRÄKTIGA grejor för barn! 


Men tror nu inte att denna outfit är komplett. Nej då! För att denna outfit ska vara fulländad krävs en keps med tyg som går ner över nacken. Gissa om jag har en sådan keps till Ture!!!!

 
För att göra allt lite värre var jag tvungen att göra mitt inköp på INTE(R)SPORT. Så nu har man stött den koncernen med 250 spänn!


sämsta dagen är helt klart tisdag...

håller ni inte med?!

På måndagen är man laddad, för det är ju trots allt den dagen alla stånkar mest över. Själv har jag inga problem med måndagar. Sen smyger tisdagen sig på och den är enligt mig den mest menlösa dagen....den är liksom bara fortfarande början av veckan å inget mer.

För er som inte kan veckodagarna kan jag berätta att sedan kommer onsdagen ;-), och då känns det som om veckan börjar ordna upp sig.
Därefter är det torsdag och jag då har ju faktiskt  fredag redan imorgon och allt känns på en gång lite mysigare....

Just denna vecka känns nedräkningen extra påtaglig....nästa vecka är det nämligen semester!


En väldigt bra kväll.

Okey, kameran är lokaliserad. Nu ska jag bara hämta hem den och tills dess använder jag mobilen. I kväll efter att Ture fått mat och somnat åkte jag ut till kollo.
Köpte en skvallertidning och la mig i soffan medans min nya bevattningsslang skötte jobbet...

        
Mina första "foppatofflor", det måste väl vara ok på kollo?!!
     
 
Smart bevattningssystem som rekommenderas!

      
Nyplanterade kryddor och tomater som är på god väg.
        
Härliga underbara tid! Det växer verkligen så det knakar....


Var är kameran?

Har haft en jättebra midsommar. En jättebra midsommardag och en riktigt skön ledig söndag. Dock vet jag inte vart vår kamera är. Sist jag såg den var på midsommarafton.

Jag vill lägga upp bilder från en trevlig midsommar, men hur ska jag kunna göra det när jag inte vet vart kameran är.


Imorgon startar min sista jobbvecka innan jag går på 4:a veckors semester. Ska bli helt ok att jobba och jag känner hur jag ska jobba undan alla surdegar denna vecka. Sedan på fredag ska jag korka upp rötjutet och bara njuta.

Förresten, nästa helg ska vi till Stockholm och hälsa på fam. Lindqvist. Är sugen på att hitta på något och undrar om ni har några bra tips på något kul man kan göra. Å kom ihåg tips på bra shopping, mysiga restauranger och nattklubbar tas ej emot. Nej det ska vara baaaarnvänliga saker, sådant som Ture 1,5 år, Sten 6 år och Svea snart 5 år, kommer att uppskatta. Jag gillar allt som gör att ungarna är nöjda och att jag och Anna kan få PRATA i lugn och ro!


Ole dole doff...

Åh vad länge sedan det var jag var på kollo! Nu är kl halv nio och jag är jättesugen på att åka dit. Troligt är att jag borde vattna sommarblommorna, klematisen, grönsakerna i pallkragarna och sist men inte minst tomatplantorna. Blir även nyfiken på hur rosenvialen och stockrosorna mår. Ni vet de där stackarna som ska stå i väldränerad jord och inte i plaskblöt lerjord som jag  har planterat i.

Blir lite velig, ska jag orka åka ut en sväng eller ska jag stanna hemma.
Jag kollar SMHI väderrapport. Visar det sig att det är sol ända fram till midsommardagen, då måste jag ut till kollo, om inte stannar jag hemma och bleker hårbotten....




Ett steg närmare.

Ikväll har jag sytt kuddarna till kollo. Kanske att jag ska ta mig en sväng på lunchen till östergötlands bästa loppis imorgon, nämligen myrorna i Norrköping, och se om det finns några mer fina tyger i gult...


Dessa kuddar tog nästa ett år att få klart.


Åh vad fina dom var....

eller hur! Trots att klänningen var exakt så där stram som jag visste den skulle vara samt att man inte fick se en enda slinga hår på Victoria så var dom makalöst vackra.

Kunde inte sluta att tänka på att dessa bilder från bröllopet kommer Ture växa upp med! Tänk er själva hur många gånger har ni inte sett bilderna på Kungen och Silvia inne i storkyrkan! 

Vad det gäller talen säger jag bara: Kungen vs fam. Westling 0-2.

Fortfarande uppfylld av den fantatstiska gårdagen kunde jag inte motstå dessa praliner. Vilket satte en guldkant på jobbkvällen jag hade framför mig....


På tisdag när jag kommer hem från jobbet måste jag kolla konserten som
var i fredags och som jag helt missade.


Jag lovar, jag tänker sitta bänkad framför tv:n hela dagen!

Kanske inte helt politiskt korrekt, men oj vad jag ser fram mot morgondagens bröllop! Eftersom man är näst intill jämngammal med Victoria så känns det som om man har vuxit upp tillsammans med henne. Okey, en överdrift men ni fattar säkert vad jag menar.

Hoppas nu bara att "dom" inte har gjort Victoria för tantig med en enkel klänning, klassisk brudbukett med röda rosor, stram håruppsättning och någon ful tiara.
Nej hoppas vi får se en vacker romantisk klänning med någon kvinnlig frisyr, gärna utsläppt, och en stor brudbukett.



 
Jag önskar så att jag hade haft lite framförhållning och bjudit hit lite kompisar på rosé och chokladpraliner från cloettas bröllopskollektion.

Förresten, det kanske inte är för sent! Någon som är sugen på att bänka sig framför tv:n så kom hit!

Dagens tips kommer här.

Kom ihåg att plantera en perenn växt som täcker "foten" på klematisen.
 
Klematisen är nämligen lite känslig och oavsett om du planterar den i kruka eller direkt på backen vill den ha något som skyddar "foten"mot solen.


Ett litet skott av en jättedaggkåpa fick följa med ner i krukan. Har kastat
på lite benmjöl, vilket både klematisen och daggkåpan brukar gillar.

En bra kväll.


Om det är någon som har missat det så kan jag meddela att det pågår ett VM. Detta är nog lite olika hur mycket VM det är men om jag säger att det är SJUKT mycket VM på Järnvägsgatan 8B så ljuger jag inte.

För att slippa att lyssna till fotbollsljudet på tv:n flydde jag och åkte ut till kollo efter att alla kvällssysslor (lite pinsamt men det finns faktiskt inget bättre ord för det) var avklarade.

På vägen ut tog jag en sväng förbi färghandeln och passade på att köpa grön fasadlasyr till pallkragarna. Han inte dra många drag med penseln förrens jag fick ett mycket trevligt besök.

Pappa kom förbi med min spaljé som jag tidigare har beställt av honom. På några minuter var hål gjorda och spaljén islagen i marken.
Planterade i söndags några rosenviale (perenn luktärt) som jag, trots att det trivs bäst i väldrenerad jord, hoppas ska kunna växa och slingra sig upp i spaljén.

Med hjälp av denna spaljé hoppas jag kunna dölja lite av grannens
uteplats. Fyrkantsröret som armeringsjärnet sitter i kommer på sikt att
rosta. Tro det kan bli fint....


Världens mest fotograferade pallkragar. Dock nymålade ;-)

Inte helt nöjd.

Fan, jag är inget bra på det här med sommarblommor!

Jag var verkligen jätteladdad för att göra något kul i dessa krukor och inte bara tänka "better be safe than sorry" och köra pelagonier.

Men hur tänkte jag igentligen......?!?!!


Livskvalité...

Varje morgon passerar jag Kimstad Station med tåget. Varje morgon tittar jag ut på vänster sida för att kolla om dom som bor i det röda tegelhuset även denna morgon har hängt ut sängkläderna på vädring.....

Åh ja! Varje morgon, samma sak. Hur trevlig är det inte att vädra sängkläderna! Jag har just nu bestämt mig att om jag lever tills jag blir pensionär så ska jag vädra täcken och kuddar varje morgon.

Just nu hinner jag inte.


Såååå osvenskt, men nu känner jag att...

jag vill skryta lite! Därför lägger jag upp dom här bilderna...


Inget staket utan bara en massa ogräs...


Ett igenvuxet trädgårdsland...


Det lilla trädet är idag kapat och istället finns där en uteplats. Gången är
flyttad 4 meter till vänster och på var sida är idag gräsmatta...



Innan vi vände på huset tittade entrén åt sidan...vilket såklart inte går
om man vill sova skönt på natten!


Mauro och Pluras kök.

Just nu har jag en riktig TV-svacka och tycker allt som visas är skittråkigt. Inget på TV intresserar mig och jag följer inte ens någon serie eller något annat program på en bestämd tv-tid.

Dock finns det ett program som jag, om än lite sent, har upptäckt. Det här är, när man tänker efter, helt jäkla otroligt bra. Jag vill påstå att det är bland det bästa som någonsin har gjorts.

Varför är det så bra då? Jag vet inte, jag vet bara att den sköna stämning som dessa två herrar försätter mig i gör att jag är fullkomligt tokförälskad i dom!

Har ni inte sett "skiten" så avsätt ett par timmar och plöj igenom alla 8 avsnitt.
Som sagt, bland det bästa som någonsin har gjorts i svensk TV.


http://www.tv8play.se/program/mauropluraskok


Knastertorra och helt underbara!


Lägesrapport 14/6

Här kommer en lägesrapport från kollo:


Är den på riktigt? Ja det är den, välkomna att beskåda på Äpplevägen 122.


Med risk för att bli lite tjatig, denna Orientaliska vallmo har jag för två år
sedan frösått hemma på Järnvägsgatan.

     
Fem fina rader har kommit upp.


Tomaterna är på god väg...


För fyra år sedan flyttade jag dessa spireor. Först nu har dom blivit
lika höga som innan flytten. Tålamod, tålamod!


Det nymålade huset. Ser ni stolparna bakom vattenkannan? Där ska det bli
ett litet staket. Funderar även om jag ska ta och sy några nya, kanske randiga
skynken till uteplatsen....eller så får dom vara creamfärgade.


Efter att denna bild togs band jag upp stäppsalvian och rensade iordning
rabatten. Kanske att jag skulle ha tagit bilden då.....


Planterade några vita stäppsalvior som jag tror kan bli fina. Återkommer
med bild när dom har vuxit till sig lite.

En än gång...

Har varit lite "bloggfrånvarande" de sista dagarna pga av att Ture varit på sjukhus......igen.

Efter en jobbig natt, så ringde jag sjukvårdsupplysningen på fredag morgon för att be dom om hjälp att ringa och kolla att det var ledigt på BAVA och att vi i så fall kunde åka raka vägen upp.  

Till saken hör att jag var trött efter en jobbig natt, ledsen för Tures skull och allmänt deppig för att han en än gång var så dålig, så när tjejen på sjukvårdsupplysningen ville lyssna på Ture genom telefonen för att höra hur pass andningspåverkad han var samt hänvisa oss till vårdscentralen brast det för mig....

Efter ca 1 timme hade vi hunnit med att åkt upp till sjukhuset, varit på mottagningen, blivit inlagda på avdelningen och sist men inte minst, fått på syrgasen på Ture.

Denna gång var händelseförloppet helt olikt mot vad det varit de tidigare gångerna. På fredagkvällen var han så dålig att läkaren sa att om han inte, inom några timmar, svarade på medicinen så kunde dom inte göra mer på denna avdelning och han skulle då bli inlagd på Intensivvårdsavdelningen.

Efter att ha klarat sig från IVA vaknade Ture upp på lördagsmorgonen med ett strålande humör och så pass bra att syrgasen kopplades bort. Sist vi var inlagda tog det 4 dygn att bli av med syrgasen.

Senare samma dag, var vi ute i lekparken på sjukhuset och på söndagen fick vi åka hem.
En mycket konstig sjukhusvistelse!


Det blir visst aldrig som man tänkt sig.

Hela veckan har jag sett fram mot fredag då jag har tagit en semesterdag för att vara den som skolar in Ture på dagis. Tanken var att jag skulle hämta och lämna Ture, passa på att snacka lite med fröknarna samt att mormor skulle få träffa personalen eftersom hon kommer att hjälpa till att hämta när det kör ihop sig. 
Tyckte att jag hade ett guldupplägg på dagen, särskilt när jag planerat att köra ett kollopass och få färdig det sista med målningen under tiden Ture var på dagis.

Idag när jag kom hem från Köpenhamn, gick upp kl 04,30 för att ta flyget, möte jag Pelle i dörren som kom med beskedet att Ture var förkyld, hängig och hade sovit större delen av dagen.....

Detta innebär att det inte blir något dagis för oss imorgon. Istället blir det att tillbringa dagen inne och köra på med lite extra medicin så att vi slipper sjukhus denna gång.

Fan vad det här med familjelivet är krångligt! Den största otjänsten man kan göra sig själv är att försöka planera något....Det enda man kan vara helt säker på är att det aldrig blir som man tänkt sig :-)


Köket börjar ta form.

Nu har jag än en gång tagit mig en sväng på www.stoffochstil.se och hittat en fin vaxduk. Den jag försökte beställa tidigare var i färgen citrongul och denna är i färgen gul.
Vad skillnaden är får jag aldrig veta eftersom det är den gula som kommer tillsammans med vit vaxduk till kökshyllorna och ett fint rutigt vitt/gult tyg till draperiet.

    
Gulprickig vaxduk till köksbänken och vitt till skåpshyllorna.


Seersucker (ja det heter så) i gult och vitt blir en fint somrigt draperi.




När naturen fixar jobbet.

I söndags när vi lämnade kolla så lämnade jag med ett rejält dåligt samvete. Anledningen var att jag verkligen borde ha vattnat rabatterna....
Därför känns det riktigt bra att det regnar nu ikväll och att allt nyplanterat får sig en riktig rotblöta!

Förresten ni vet väl att när man vattnar i trädgården så ska man vattna på kvällen. På så sätt dunstar inte vattnet inför solens starka strålar.
Kom även ihåg att vattna var växt länge så att vattnet går djup ner i jorden där rötterna finns. Det sämsta man kan göra är att "dra över" rabatten med kannan/slangen. Gör man det söker sig rötterna uppåt för att ha en chans att komma åt vattnet.
Vid nästa torka dörr växten eftersom rötterna nu ligger nära den torra ytan.



Är det någon som har en stekpanna över?!!!

Tänk att jag är mamma till en liten dagiskille ;-)

Pelle sköter inskolningen och jag jobbar. På fredag ska jag ha semester och vara den som lämnar och hämtar. Jag är nyfiken och spänd på hur det ska gå, hittills har det gått bra förutom att han varit lite ledsen precis när Pelle ska gå. Därefter har det gått bra och han har lekt och käkat lunch ihop med de andra utan några som helst problem.


Som det är nu har jag massor av frågor till fröken och jag vill känna in hela dagisupplevelsen med hjälp av magen....
Varje dag frågar jag Pelle hur det har gått och han säger:

-Det har gått bra....


Man kan säga att han är ungefär lika informativ som en gråsten. När jag tjatar och vill att han ska berätta mer så menar han på att om det är så mycket jag undrar så varför skolar jag inte in honom själv?!!



Försökte.....

lägga upp alla bilder från helgen i datorn. Allt gick som vanligt och bilderna matades in en efter en. Därefter försvann dom, inte ens i kameran finns dom kvar.

Nu tror ni säker att jag är puckad och ni kanske till och med tänker att ni skulle hitta dom där bilderna, bara ni fick tillgång till datorn och leta efter dom.....

Jamen i så fall, kom hit å leta efter dom då!!!


Matt i pälsen.

Oj vad det har varit mycket de senaste dagarna....därav frånvaron. Denna vecka är det lite lätt hysteriskt gällande resor. Ungefär så här ser veckan ut; Stockholm, Lund, Helsingborg, Köpenhamn och sedan 1 dags semester. Behöver jag nämna att Pelle tar den sista inskolningsveckan på dagis med Ture.

Men först lite om helgen.
Hela lördagen och söndagen höll Pelle och jag på och fixade på kollo. Blev långt ifrån klart och med tanke på att jag/vi inte umgicks med Ture på hela helgen, förutom på natten när han sov, känner jag en viss besvikelse.
Förrvisso är jag medveten om att jag la ribban högt men ändå. Tänk vad allt tar tid.


Det som blev gjort:
Monterat ihop dagbädden....blev bra.
Skaffat sig en rejäl bonnbränna....svider rejält.
Målat stugan....blev så fint så det ser ut som om stugan är alldeles ny!
Byta ut och måla alla vindskivor samt fönsterfoder.......se ovan.
Fika i solen med vänner......nödvändigt.

Kvar att göra:
Snickra ihop köket inne i stugan.
Skruva fast längstgående plankor på uteplatsen.
Snickar ihop, samt måla, det lilla staketet till höger om dörren.
Gräva ur och lägga 3 betongplattor så tomatplantorna får en bra plats.
Måla i där jag har fuskat på uteplatsens vita snickerier.


Nu orkar jag inte tänka mer på det här. Får se vad jag hinner med nästa lördag då jag och Ture ska vara själva, hela dagen och hela natten.





Trist

Fick just reda på att vaxduken jag igår beställde var slut.....
Då får man börja om att jaga då!


Varför i hela världen öppnar inte Byggmax förens kl 09.00....förbannade sjusovare!

Nu är klockan snart 23 och jag har svårt att slita mig från datorn. Allt jag gör är att planera inför kommande lördag.

Tanken är att jag och Pelle ska lämna Ture hos mamma och pappa och sedan ge oss ut på en liten shoppingtur till byggmax och IKEA. Därefter ska vi sätta igång med att fixa köksdelen till kollo, montera ihop dagbädden och göra mysigt inomhus. Därefter ska vi sätta igång med att riva ner alla ruttna vindskivor och fönsterfoder och sist men inte minst, måla stugan.  

För att stilla mig lite har jag precis beställt en jättefin citrongul vaxduk med vita prickar på en bra hemsida www.stoffochstill.se


Tanken är att jag ska klä in köksbänken och hyllorna under med den. Nu ska jag bara klura ut vad jag ska ha för tyg till draperiet som ska hänga framför.


Idag känner jag mig ungefär såhär...


Inställt pga av (mag)ras.

Idag tisdagen den 1:e juni var det tänkt att Ture skulle börja dagis!

Just det här med dagis har jag redan från dag 1 oroat mig för. Bland de första tankarna som for i mitt huvud när jag blev gravid var just detta med dagis. Jag funderade mycket på hur man skulle hinna med allt, dvs lämna och hämta på dagis. Tycker alltid det verkat så jobbigt för alla arbetskompisar som varit styrda av hämt och lämningstider.
Sedan oroar jag mig för alla VAB-dagar och hur mycket man kommer behöva vara borta från jobbet.

Just denna oro får jag ingen sympati för hos Pelle. Han tycker att om jag inte vore så egoistisk så skulle detta inte var något problem.... å ja han har väl rätt.

Hur som helst, i natt fick Ture ett totalt magras (läs diarré) och vi fick byta blöjor många gånger under natten. Detta innebar att vi fick ringa dagis och säga att vi förmodligen hade en son med maginfluensa....
Dagen har varit bra och inga större problem med magen. Nu återstår bara att se vad som händer i natt.

Snälla håll tummarna för oss så att Tures inskolning kan börja imorgon....annars vet jag inte hur JAG ska få ihop allt när jag har lagt alla möten och resor denna vecka och nästa vecka efter hans inskolningstider.

VID TANGENTBORDET/Världens största egoist!



RSS 2.0