Ett stycke spaljé - check!


Lite spika...


Lite såga...


Mitt i allt arbete, en spontan paus när sopbilen kom förbi...


Ture och hans verk.

Tänkte visa er som inte varit på Emmalund....


Såhär ser vår fina badplats ut. Innanför bryggan finns en flytande bassäng med ett djup på 50 cm för de allra minsta kolonisterna.


Å här har vi dansbanan, lottståndet och grillplatsen. Sist men inte minst, Ture på väg ur bild....


Ett infall som rann ut i sanden.

Idag hade barnvakten (läs:mormor) ansökt om ledigt och fått ledigheten beviljad ;-)

Därför var vi tre som tillsammans åkte ut till kollo denna soliga och mycket varma onsdag. På väg ut, kom jag på den briljanta idén att jag skulle bygga mig en spjalé till min björnbärsbuske. Tanken slog mig precis lagom så jag hann tvärstanna och på så sätt hinna svänga vänster in till Byggmax. Köpte två stycken 21x21 längder á 4 meter och lämnade byggmax några minuter senare.

Nu kanske ni tycker det vore på plats med en bild på den fina spaljén. Men någon bild finns inte, inte heller någon spaljé.
Man kan säga att det helt enkelt kom "lite" annat emellan så som att vattna tomaterna, leka i sandlådan, få besök av Lasse, laga lunch, vattna grönsakerna och kryddorna, klippa bort några vissna rosor, blåsa upp poolen och fylla den med vatten, fika och käka mellis, ge Ingrid mat, byta blöjor, plocka av jordgubbarna och sist men inte minst ha Malika och Edvin på ett trevligt eftermiddagsbesök.

Men imorgon kanske.


Två som gillade skuggan, Lasse och Ingrid.


Några tips kanske...

Är det möjligen så att någon sitter på några bra tips vad det gäller Österlen, Skåne?

Vi har bokat ett boende i Baskemölla under en vecka och hoppas såklart på sol, värme och fint väder. Utöver sol och bad, har vi riktig otur kanske det inte blir någon sol, är vi sugna på att se oss lite omkring och efterlyser således lite tips på sevärdigheter, restauranger och annat trevligt att se och göra.

Självklart blir det en sväng in till Kivik för att kolla musteriet och äppleodlingarna. Vi har även läst om Tosselilla som kanske kunde vara något för Ture. Men det jag är ute är de där guldkornen......bäst och googla lite till!



Även att jag varit där förut så är Kiviks Musteri ett måste.


Typiskt....

Kom å tänka på att det är alltid som finast när man går hem från kolonin. Kanske man skulle stanna en timme extra nästa gång o njuta!

Vad tror ni om det här?

Såhär ser idag platsen ut där vi (läs:jag) står och diskar....


Bordet är ett litet cafébord som är tänkt att ha på en balkong.


Behöver jag säga att varken arbetsytan eller arbetshöjden är den bästa. Eftersom jag numera diskar i varmvatten är jag sugen på att lyfta denna plats ännu ett snäpp.
Googlade på nätet och hittade en fin arbetsbänk, som man kan ha till lite allt möjligt, med tillhörande beskrivning.

Tror nog att jag skulle kunna fixa detta projekt själv, men varför göra det när de finns en Pelle som skulle göra det på en hundradel av den tid det skulle ta mig!
Som ni kanske vet är Pelles nästa projekt att fixa pärlsponten inne i stugan men håller ni inte med mig om att detta skulle bli ett bra projekt när han är färdig inne i stugan ;-)


Tänk bort tant, hatt, förkläde, birkenstock och allt pynt så tror jag detta kan bli den perfekta disk och arbetsbänken!

Äntligen en solig dag!

Kl 10 när vi stämplade in på Äpplevägen 122 möttes vi av en gräsmatta med strån som var så pass långa att dom vajade "vackert"  i vinden. 
Inget annat att göra än att ge sig i kast med gräsmattan. Därefter tog jag bort alla vissna blommor från de fyra spireábuskarna, klippte bort vissna blommor från mina alla pelagonier och kom även ihåg att vattna dom som inte fått sig en dusch av regnvattnet med blomsternäring. De andra blommorna var mätta på vatten, med tanke på gårdagens skyfall.

Ture var duktig och hjälpte mig att rensa ogräs i rabatten. Det är en fröjd att rensa ogräs när det är så blött i rabatterna som det är nu. Det är nästan så det räcker med att ropa upp ogräset...

På eftermiddagen kom mamma och pappa och det var skönt att ta sig en bensträckare i solen med en kopp kaffe i handen. Det är tur att vi då och då får besök så att jag tvingas ta en paus från allt grejande. Är jag själv ser jag bara allt som ska göras och det händer både nu och då att jag missar att äta något vettigt. Oftast blir det två kakor i farten....vilket kanske inte är så smart.



Barn gör inte vad man säger åt dom att göra, barn gör som man själv gör. Just i detta fall var det superb!


Nästa år tänker jag så salladen i tre omgångar. Som det är nu är all sallad klar på samma gång. Lite korkat faktiskt. Det räcker ju egentligen med att så gång nummer två, tre veckor efter den första osv. Då har man fin sallad hela sommaren.


Visst har dom blivit stora, mina tomatplantor, på bara några veckor. Den mittersta har till och med fått några små söta tomater.



Stylish i häcken!

Nu är det slut med att få armarna sönderrivna när man ger sig i kast med hallonhäcken. Kolla in dessa snygga handskar med extra långt skaft! 45 kr....vilket fynd!


Även dessa är från Blomsterbiten, som snart ska lägga ned.

Midsommar i Svartmåla

Precis som jag trodde blev det en bra midsommar ute i Svartmåla hos moster Marie-Louise och Stig med släkt och familj. Lite sol, lite regn, lite värme, en och annan kall bris, helt enkelt ett klassiskt midsommarväder.

Tänkte hela dagen att jag skulle ge mig ut i skogen och plocka ihop lite blommor och binda två kransar till Ture och Ingrid.....Mest för albumets skull. Men det kom hela tiden något annat emellan. Hur som helst, får ta tag i det där med kransar nästa år! 


Caroline, Micke och Pappa skrattar redan vid sillunchen åt något kul. Än värre blev det till middagen då Carro tog fram sin mobilkamera och fotade alla och gav oss nya frisyrer! Tänk vad man kan roa sig med en mobiltelefon :-)


Världens längsta fotbollsmatch pågick under hela dagen....


Dagens bästa enligt Ture var när traktorn kom och hämtade upp alla barn till dansen. Kusin Anna, som tyvärr fått en lövruska i ansiktet, ryckte in medans jag gav Ingrid mat.


Här syns dom båda lite bättre! Dock blev Ture besviken över att jag inte hade någon bild på traktorn! Vilken klantig morsa han har som missade att fotografera det viktigaste av allt!


Redskapsförrådet, åter igen i sin ordning.

I morse kl 05,00 när jag var uppe för att ge Ingrid mat vräkte regnet ner....

Insåg ganska snabbt att något gräs skulle det inte bli klippt idag så istället stängde jag av larmet på mobilen och bestämde mig för att idag är vi hemma och struntar i dagis. Några timmar senare när Ture knackade mig på axeln var kl 08,30. Härligt att få sova så länge och eftersom regnet fortfarande öste ner tog vi tillsammans en skön långfrukost och bakade sedan muffins.

Först på eftermiddagen åkte vi ut till kolonin och på vägen ut stannade vi till på blomsterbiten som annonserade om 50% rabatt på allt i butiken eftersom butiken ska läggas ner.

Det första jag såg när Ture och jag klev in i butiken var en precis likadan ogräsrensare som jag fått ärva av den tidigare kolloägaren men som oturligt nog gick sönder då jag rensade i grusgången i förra veckan. Har grämt mig över att den gick sönder eftersom den har varit en av favoritredskapen. 
Nu fanns det alltså en styck kvar och med mitt namn på! I rena glädjeyran fick jag med en rosa pelargon med mörka, nästan blålila blad.......


Rekommenderar varmt detta redskap. Perfekt att luckra upp jorden i rabatterna med och även få bort ogräs i grusgångarna om man har sådana.



Plocksallad och Romansallad, redo att ätas.



I en pallkrage får det inte plats så många jordgubbsplantor men en liten skörd av de söta goda bären brukar jag i alla fall få till, och så även i år.


För en tid sedan planterade jag en klematis i kruka. Jag var inte tillräckligt tuff med beskärningen så efter en tid började den sloka. Klippte då ner den rejält och nu så här ett par veckor senare är den på god väg.


Så här ser min hängpelargon ut....nu gäller det att komma ihåg den flytande blomsternäringen.

Rosor i rabatten.

Den första  peacerosen har nu slagit ut! Denna ros brukar blomma långt in i september/oktober då den första frosten tar den sista blomman.
Visst är den fin? Dessutom luktar den ljuvligt....




Den där extra mackan till frukost den behövdes verkligen idag!

Det var länge sedan jag höll på med hederligt tungt kroppsarbete på kolonin. Under mina första år som kolonist var det däremot det enda jag höll på med. Bl a grävde jag upp två hallonhäckar, 10 vinbärsbuskar, 4 stora spireabuskar och en gång med 40x40 plattor flyttades. För att nämna några av sakerna...


Idag var det som sagt dags igen, här kommer några före och efterbilder.


Före - Ett gammalt hål, där en buske stått tidigare, nu fyllt med kirschkål.


Efter - Denna jättedaggkåpa fick offra sina fina blommor inför flytten till ny rabatt.


Före - Under allt ogräs, en buske jag tidigare försökt rädda livet på genom att klippa ner den ordentligt. Mem utan framgång.



Efter - Den här sommaren gäller det att vattna rejält på dessa stackare som rycktes upp mitt i blomningsperioden. Klarar dom flytten kommer det bli fint nästa säsong.


Den här lille stackaren hade det tufft idag! Inte mindre än tre gånger höll jag på att sätta spaden i honom/henne när jag grävde upp daggkåporna. Frågan är bara vem som blev räddast......varje gång den stackars grodan tog ett skutt ur rabatten hoppade jag högt o drog efter andan!


Inför denna dag hade jag en lista på tolv punkter och vid dagens slut kunde jag bocka av sju strukna punkter. Den viktigast av dom alla, nämligen att få gräset klippt, håller jag tummarna för att kunna bocka av imorgon då det förhoppningsvis är lite torrare i gräsmattan.

I morgon gäller det att....

ta en extra smörgås till frukost för imorgon ska jag utföra tungt kroppsarbete på kolonin. Jag har två jättedaggkåpor som är ca 90 cm i diameter och säkert 70 cm höga! Dessa är alldeles för stora för att ha i den rabatt dom växer i idag och min tanke är att flytta dom till baksidan av förrådet där dom kommer att fylla fint.

Som alltid är det väldigt enkelt att i tanken flytta två jättedaggkåpor. I verkligheten innebär detta att jag måste gräva upp en halvdöd buske och en jäkla massa kirschkål först innan jag gräver upp jättedaggkåporna och flyttar dom.

Just därför tror jag att det är bra om jag imorgon " grundar" med en extra macka till frukost!


Första hjälpen.

Ibland hör jag folk i min omgivning diskutera vad man ska göra om olyckan är framme.

Det diskuteras kompressioner, inblås och hemlich manöver. Varje gång blir jag lika stressad och tänker att vad är en kompression och vem f-n är hemlich?
Ska jag vara helt ärlig har jag skjutit det ifrån mig och tänkt att det finns säkert någon annan som vet vad som ska göras om olyckan är framme.....

Jag inser att detta, mycket svaga, resonemang inte håller och än mindre sedan jag fick barn och blev mamma. För vad händer den dagen då exempelvis Ture sätter något i halsen, blir blå i ansiktet och jag är ensam med barnen?!!

I förra veckan tog jag tag i saken och anmälde mig till Röda Korsets kurs i Första hjälpen, Hjärt-lungräddning BARN och hade en sådan tur att det fanns plats ledig på sista kursen innnan sommaren. Dessutom var denna kurs subventionerad via staten så den var helt kostnadsfri.

Första kurstillfället var på tre timmar och vi fick lära oss hur man ska agera på en olycksplats, göra hjärt och lungräddning samt hur man hanterar ett spädbarn och ett barn (med barn räknas 0-18 år) som satt i halsen. 
Idag har jag varit på kurstillfälle två, även det 3 timmar, och utbildat mig i hur man tar hand om brännskador enkla skrubbsår, hur man stoppar en kraftig blödning samt vad man ska tänka på när man hanterar människor i chock.

Kursen var verkligen jättebra och innehöll teori med tillhörande diskussioner men även en hel del praktiska övningar.

Frågan är nu om jag känner mig trygg i vad som ska göras i en olyckssituation? Nja det kan jag inte påstå, men jag kan i alla fall bra mycket mer än vad jag kunde innan. För att inte glömma bort allt jag har lärt mig tänker jag lägga in en påminnelse i min mobil en gång i halvåret om att ta fram häftet och läsa igenom det igen.

Mitt tips är att den som vill gå en Röda Korset utbildning går in på: www.rodakorset.se och går in under utbildning. Under hösten kommer dom att fortsätta med kostnadsfria utbildningar.


Inte så farligt som det ser ut.....


Så kom hela vårens regn på en och samma dag.

Bra för gräsmattan, bra för träden, bra för grönsakerna....ja bra för allt!
Ture och jag trotsade regnet, klädde på oss och gick ut. Ture sammanfattade det hela bra....
-Mamma det regnar......MYCKET!








Söndag i stan....

En lyxig tillvaro...

hade vi igår kväll när vi först på eftermiddagen lämnade Ture till mormor och morfar och sedan begav oss till Restaurang Trattoria Da Vinci tillsammans med Ingrid. Det var dags för mig att bjuda på den utlovade 40-årsmiddagen som kom av sig lite i samband med att Ingrid kom till världen.

Vi hade en riktigt trevlig kväll och det slank ner både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Ingrid skrek en smula till förrätten men efter att Pelle tog vagnen och gick en sväng på fem minuter runt kvarteret somnade hon för natten.
Efter middagen gick vi en sväng på stan och hejade på lite bekanta som satt ute på uteserveringarna. Ingrid tilldelades en 4:a av 5 möjliga för kvällens insatts!

Idag sov vi tills kl 09,30 och jag tror man måste vara småbarnsförälder för att verkligen förstå hur fruktansvärt skönt det är att inte jaga upp kl 06,30 en lördagsmorgon.

Ture då, hur hade han haft det.....? Jo,hur bra som helst. Han hade varit i lekparken, ätit glass och godis, byggt ett garage av en kartong tillsammans med morfar och läst pixiböcker tillsammans med mormor. När jag skulle hjälpa honom med skorna sa han bara:

-NEJ mamma.....Morfar ska hjälpa TUDE!


Jag och Ingrid.


Morfar, garaget och Ture.


Mormor och Ingrid.


På begäran....

Har fått frågan om jag inte skulle kunna visa några bilder inifrån stugan och visst kan jag det!
Utmaningen var att på 9 kvadratmeter få till en sovplats för 2 personer, en soffa, ett kök, plats för förvaring och någon form av "hall". Funderade en del på färgvalet av inredning och kom på att gult och mässing skulle vara temat.


Såhär såg det ut när jag tog över stugan. Gula furuväggar samt en ful plastmatta. Trinettköket var tanken från början men eftersom kylskåpet gick sönder fick det åka till tippen.


Samma hörn, några färgburkar och lite fix senare. Klockan som följde med stugan fungerar utmärkt och tickar så fint bara man kommer ihåg att dra upp den....


Här har vi "hallen". En spegel så man kan torka bort jorden från ansiktet och kolla så man inte har bränt sig i solen. Konsolhyllan har målats vit och är från IKEA. Skostället är ett loppisfynd och tar minimalt med plats.


Dagbädd Hemnes från IKEA, tyget till kuddarna och dom fina tavlorna, för endast 20 kr styck, även dom från loppis.


Pelle har byggt köksdelen och lagt på en skiva som jag klätt in i gul vaxduk. Sidorna ska kläs in i pärlspont denna sommar! Såhär i efterhand kan jag faktiskt ångra lite att jag inte satsade på några riktiga kökssåp, men eftersom ytan är så liten så hittade jag inte något som passade. Kanske att man ändå skulle ha köpt några skåp och byggt om....


Krokarna, som har tillhört en badrumsinredning, köpte jag i ett set av 10 delar på tradera. Glaskivan beställde jag hos en glasmästare och fick en bra hylla att ha under spegeln. De krokar som är kvar ska upp på pärlsponten och ha till att hänga handukar på.

Ett litet leende!

Det senaste denna vecka är att Ingrid, när hon vill, har börjat att svara med ett litet leende när vi snackar med henne. Detta när hon inte skriker i högan sky vill säga.

Nej nu var jag taskig, riktigt så eländigt är det inte. Det har blivit mycket bättre nu när vi kör miniform men skrikas ska det göras i ca 2-2,5 timmar var kväll!
Ja, ja det är väl bara att gilla läget....


Ingrid - snart två månader.

En skottkärra ogräs till komposten!

Som sagt, idag var det dags för mig att ta tag i den, milt sagt, igenvuxna hallonhäcken. Med dubbla knälappar lade
jag mig ner och satte igång. Den här typen av jobb kanske inte är det roligaste man kan göra i en trädgård men det är trots allt rogivande och med tanke på det snabba resultatet ett tacksamt projekt. Medans jag höll på såg jag framför mig artikel efter artikel i diverse trädgårdstidningar som alla uppmanade till att rensa bort allt ogräs så tidigt som möjligt på våren då ogräset är smått och inte har så stora rotsystem.

Kanske något att ta fasta på till nästa år....


Före




Efter

På eftermiddagen tog jag en fika och en vila tillsammans med svärmor Inger och Åke. Det är verkligen en bonus att dom numera också har koloni på samma område som vi!

Sist men inte minst.......
Efter att jag för fem år sedan chansade och flyttade en pionbuske blommar den nu för första gången! Det märkliga är att bland de rosa (tyvärr en av de tråkigare rosa nyanserna på pion) blommorna blommar en vacker vit blomma. Någon av de två tidigare kolonisterna måste ha flyttat eller på något sätt satt ihop två olika buskar.


Skulle så gärna vilja ha en pionbuske med mörkt vinröda blommor eller varför inte denna som är helt underbar....


Denna skönhet bor på en tomt en gata bakom mig.

Ådala (trädgårds) café.

Tittar man ut genom fönstret är det grått och mulet, regnet duggar ner och träden står på svaj.
Imorgon är det onsdag och jag laddar för en ny trädgårdsdag. Visst håller jag tummarna för att vädret ska ha slagit om tills dess men samtidigt gläds jag åt det regn som kommer.

Oavsett väder, är det imorgon dags att ge sig i kast med hallonhäckarna. Ogräset är minst en halvmeter högt och nu ska det bort. Min morfar sa visserligen att: Halla ä di bäste bära!, men han sa även att det är ett evigt rensande av ogräs i hallonhäcken. Kan inte annat än instämma!

Igår var vi och tog en fika med Maria och Ellen på Ådala trädgårdskafé. Solen sken och vi satt i lä under ett träd och hade det riktigt bra. Men som sagt, idag är vädret inte det samma!


Ellen i söt solhatt och Maria. Ture håller till under bordet med sina bilar.


Stor och platskrävande, men alldeles underbar!

I flera år har jag diskat i iskallt vatten på kollo. Pelle sa någon gång till mig att du borde köpa dig en vattenkokare. Jag svarade något i stil med att, det behövs inte det går bra ändå.

I dagarna fick jag en present av Pelle, nämligen en vattenkokare från Rusta och just nu är det en fröjd att stoppa ner kaffekopparna och händerna i det varma vattnet. Detta beteende är väldigt typiskt mig. Jag tycker att en vattenkokare är en hemskt tråkig grej att köpa och att den tar massor av onödig plats och att jag lika väl kan vara utan. 
Nu får den ta hur mycket plats den vill.....vattenkokaren stannar på Äpplevägen 122!


Tack för presenten Pelle!

Kära små plantor...

Nu har ni fått extra näringsrik grönsaksjord som jag hoppas ni kommer att trivas i. Jag kan också lova er att jag under hela sommaren ska vara nogrann med att "tjyva" er och alltid se till att ni får tillräckligt med vatten så ni inte behöver vara törstiga. Visar det sig att ni börjar växa och blir större så ska jag fixa något att fästa upp er i.

Om jag gör allt detta kan ni väl se till att ge mig många röda, söta och goda tomater...... Okey, då tycker jag vi tar i hand på det!



Dagens tips!

Visst är det lätt hänt att man av misstag råkar ha av en knopp eller två när man exempelvis planterar om eller beskär sina blommor/växter. 
Det händer mig tyvärr allt för ofta och just därför är dessa små vaser så bra att ha just till avbrutna knoppar/stjälkar.
Har man turen och inte bryta av några knoppar är det alltid fint att sätta några stjälkar av jättedaggkåpan i vaserna.


Diverse fix...

Igår onsdag hade jag trevligt besök av Elin och Adam som hade med sig och bjöd på god pasta till lunch, inte illa!

Som vanligt på onsdagar rusade tiden iväg och när jag blev själv startade jag upp med att åka bort till blomstertorget och köpa 4 st tomatplantor, 2 körsbärstomater och 2 busktomater, för 100 kr. Köpte även en säck med grönsaksjord till tomaterna för att få bästa möjliga skörd.

Tillbaka igen på kolonin satte jag igång med att vattna, något som både rabatter och gräsmatta hade stort behov av. Jag är riktigt nöjd med den platta slang med små hål i som jag köpte förra året. Det som är så bra med denna typ av bevattning är att det bara är att koppla slangen till kranen och låter den ligga i rabatten medans vattnet sakta men säkert sipprar ut och ger växterna en rejäl rotblöta. Det fina med kråksången är att under tiden rabatterna vattnas kan man göra annat.


Denna är från märket Gardena, men det finns många olika att välja på.

Efter att ha planterat de nyinköpta tomaterna passade jag på att binda upp några av de yvigaste perennerna. Kul att se att min pion, som jag flyttade för ca 4 år sedan, äntligen har blivit lite kraftig och har stora bulliga knoppar. Vore verkligen kul om dessa kunde slå ut. Tidigare år har knopparna bara skrumpnat ihop och det har aldrig blivit några blommor.


Kantnepetan planterade jag som en liten liten växt, för två vårar sedan och den har redan vuxit sig till en stor "buske".

Som vanligt blev det stressigt på slutet och jag önskade att jag hade kunnat vara kvar hela kvällen och natten. Trodde att jag skulle hinna befria hallonen som omges av ogräs som är ca 30-40 cm högt, men det han jag inte med. Lika säkert som amen i kyrkan är dock att ogräset väntar på mig till nästa onsdag.



Nästa gång Ture kommer till kolonin kan han låta sig smakas av goda smultron!

Tänk om, gör rätt!

Tyget jag fick av Camilla visade sig inte fungera som gardiner. Från insidan funkade tyget jättebra men från utsidan blev det lite "toalettvarning".....

Istället sydde jag ett nytt draperi till "köket".


Bonusen blev att de gula rosarna på draperiet matchade hyllkantspappret på hyllorna.

Det är tur att vi tycker hon är söt för annars hade vi slängt ut henne för länge sedan!

Nja....det kanske inte riktigt är helt sant men oj vad denna lilla raring tar sig ton och visar halsmandlarna!

Till en början med skrek hon några timmar var kväll, precis som sin bror gjorde som bebis, men nu har hon gått över till att skrika mer eller mindre hela tiden. Har med bultande hjärta och svettiga handflator slagit in ordet KOLIK i sökfältet på sjukvårdsrådgivningens hemsida men tycker nog inte att informationen som ges stämmer in på Ingrid till fullo.


Nu lägger vi vårt hopp i minifoms händer!


Till de släktingar som ev. läser denna blogg: JAAA, jag vet, jag ska inte klaga då jag själv skrek 24 timmar i dygnet i flera månader.....


Gula rosor.

Vännen Camilla hade varit på loppisen i Hackefors (rekommenderas!) och köpt fyra längder av detta finfina tyg. Snäll som hon är delade hon med sig av tyget och jag funderar nu på att sy nya gardiner till kollo. Det som hindrar mig från att slita fram symaskinen är att jag inte har måtten på fönstrena. Men snart så!


Idag hänger det två olika sorters vita spetsgardiner i fönstrena.
Söta, men dessa tror jag kan bli snäppet bättre.


Vad var det som gick fel?

Så här ser mina tomatplantor ut......


Vita, ihopkrullade blad....

Ni som regelbundet läser denna blogg vet att jag för en tid sedan satte tomatfrön i hopp om att odla egna tomater.
Fröna kom upp fint och blev till små plantor. Dessa små plantor gjorde jag mig till för och flyttade över i större krukor med mer näringsrik jord i. Under tiden krukorna har stått på fönsterbrädet här hemma har jag varit noga med att vattna och jag tycker, vad jag kan se, att dom har sett ut att må bra.
Det sista dygnet har plantorna fått flytta ut i skuggan på kollo för att vänja sig vid att var utomhus.

Den lilla, näst intill obefintliga, erfarenhet jag har av att driva upp plantor från frön räcker inte till för att säga vad som gick fel. Tacksam om någon kan hjälpa till och upplysa en oviss...

Hur som helst, vid första bästa tillfälle är det jag som åker till blomstertorget och införskaffar mig tre kraftiga tomatplantor!


En helt perfekt....

...dag har vi haft ute på kolonin idag!
Solen stekte från en klarblå himmel och det var äntligen helt vindstilla. Pelle fixade taket och vi övriga njöt av det underbara vädret. Min kära mor hade vi lyckats lura med oss som en ren bonus på denna helt perfekta dag!


Pelle fixar taket.


Nymålade reglar, nytt tak och nu äntligen kunde jag fixa iordning på uteplatsen.


Goda mackor från Tannefors hembageri blev det till lunch.


Frågan är om inte trädgården är som vackrast nu i början av juni...bra fint är det i alla fall.


När det var som varmast tog vi fram duschslangen och svalkade oss.


Far och dotter.....är dom inte lite lika?


Ture och mormor läser bok.


Äntligen....sommar!







Fin fin spaljé!

Tänkte visa vilken fin spaljé min pappa har gjort åt deras luktärter. Gillar speciellt att den upptill går ut från husfasaden. Visst är han duktigt!


Rensat ogräs...

Efter en skön slapp dag hemma cyklade Pelle och Ture ut till kolonin medans jag och Ingrid tog bilen. Solens sken men vad hjälpte det när det blåste halv storm.
Börjar bli rejält trött på den där jäkla blåsten.....

På plats tog jag tag i att rensa bort allt ogräs i gruset utanför staketet. Som kolonist ansvarar man för att 70 cm utanför tomtgränsen är fri från ogräs och just denna tråkiga syssla är det nog ingen som uppskattar. Eftersom de förra ägarna inte hade något staket så är har det varit ett tufft jobb att hålla ordning på allt ogräs som växer i gruset.
Då har vi, pappa och jag, ändå använt oss av markduk när vi satte staketet och de tryckimpregnerade listerna som ramar in tomten.



Ture bistod i vanlig ordning med vattning och tillsammans rensade vi även lite ogräs i rabatterna.


Åtta dagar sedan salladsfröna kom i jorden och redan har det börjat hända grejor. Nu gäller det bara att vara ihärdig med vattningen så ska det nog bli sallad av det här!


Imorgon laddar vi för att taket på uteplatsen äntligen ska komma på plats!


-Mamma, Tuude visa. Tuude bygga lego!

Det händer allt som oftast att Ture kommer ut från sitt rum och vill visa mig något han har gjort. Det är då alltid spännande att följa med honom in på rummet och se vad som har skapats denna gång.


Idag var det något slags tåg och det var viktigt för honom att berätta att det var cirkusdirektören som körde. Visst är han duktigt!

RSS 2.0