4 dagars ledigt.

Alla snackar så himla mycket om man gillar julen eller inte. Folk beklagar sig över hetsen och att behöva trängas med folk när man köper julklappar, åka land och rike runt för att träffa hela släkten och sedan proppa i sig massor av mat.

Kan inte sluta undra varför ni gör det så svårt för er själva. Använd hjärnan, tänkt egoistiskt och skapa din egen jul. Ingen dör om du inte kommer eller har någon julklapp. Varför krångla till det så mycket, kan inte var och en göra julen till vad man själv vill och bara njuta över att vara ledig.

Själv skäms jag inte för att säga att jag haft det så himla bra nu i julhelgen. Har sovit länge på morgonen, myst med Ture, haft vänner på middag, bästa Anna med familj på fika, blivit bjuden god julmat hos svärmor, fått fina julklappar och bara njutit av lyxen att få vara tillsammans med Pelle och Ture. 


Jullunch hos Svärmor. Trångt och trevligt!


Farbror Martin och Ture Strand


Martin, Åke och Inger.


Vidare till Ljungsbro. Min släkt samlad kring fikabordet.


Mamma, Ture och Pelle.


Thyra är sugen på att kasta sig under granen!


Startskottet har gått och Edvin börjar utdelningen.

 


Sjukt fint!


Det är inte bara på landet det är vackert när det snöar....

Lycka är.....

  • när man upptäcker att p-automaten tar visakort och man slipper fundera på vart närmaste ställe finns att växla pengar på....

 

  • när man lyckas ta ett annat tåg hem efter en arbetsdag i Norrköping än de 6 lärarstuderande tjejerna med lika ryggsäckar och som högt och ljudligt i 30 minuter pratar om vad dom har gjort i skolan idag.

 

  • när man springer omkring i massor av butiker och letar efter något att ha på sig och till slut, när man är på väg att ge upp, går in på HM och självklart hittar något snyggt och billigt.

 


1-års kalas!

Ni som känner min käreste Pelle vet att han inte är speciellt förtjust i att fira sin födelsedag. Han vill inte vara den som är "märkvärdig" och ställer till kalas för att han fyller år. Sådant tycker han bara är jobbigt. Likaså med dop, det vägrade han totalt när frågan kom upp och visst jag var väl inte sådär dösugen på dop heller.....

Men när det kom till att fira Tures 1-årsdag så jävlar i min låda satte jag ner foten!



de närmaste sörjande ;-)


paketöppning....


tårta hör födelsedagskalas till.....


det här fina födelsedagståget fick Ture av mormor och morfar.....


ett nyvaket födelsedagsbarn!



Tror till och med att Pelle tyckte det blev ganska trevligt och jag känner att jag gjort vad jag kan för att
skapa en tradition!


Ett helt gäng kockar och en j-vla soppa.

För någon vecka sedan bad mamma mig att komma ut någon kväll i veckan så vi kunde hjälpas åt att möblera och hänga tavlor i deras vardagsrum som har blivit ommålat och uppfräschat.
Fort som bara den sa jag ja för sådant är ju kul.

Igår kväll efter jobbet åkte Pelle, Ture och jag ut till Tokarp för att "hjälpa till". Det flyttades runt på soffgruppen, hängdes tavlor, skruvades upp en avlång spegel, och skillnaden mellan en taklampa och en bordslampa förklarades. Det sistnämnda stod mamma för när hon lite irriterat på pappa sa att;

-En lampa som hänger över ett bord måste hänga lågt, annars är det en taklampa!

Ja vad ska man säga. Det här är viktiga grejor. Så pass viktiga att när soffgruppen hamnade på diagonalen i rummet kände jag ett lätt tryck över bröstet. Trycket släppte inte förens soffan var tillbaka på sin ursprungliga plats.

På lördag ska jag och Pelle åka och kolla på ett soffbord. Detta är inget jag ser fram mot....


Jag som varje år har tänkt....

att jag ALDRIG ska sjunka så lågt så jag skickar ett julkort med min unge/ungar på!
Har alltid undrat varför man gör "hemmasnickrade" kort via datorn, med ful layout, glansigt fotopapper och i värsta fall ungar med röda ögon.

Kan erkänna att jag i år har trillat dit rejält! Ni kanske tänker att ja men hon har väl mognat nu när hon själv blivit förälder och såklart vill skicka ett gulligt julkort till nära och kära. Hade själv hoppats på att så var fallet.

Men inte.....JAG SKÄMS SOM EN HUND.




I´m black....nej jag menar back.

Var det länge sedan jag bloggade, ja! Är bloggen åsidosatt, ja! Ska bloggen läggas ner, nja......
Ger den en chans till och försöker att skärpa till mig.Men då vill jag att årstiden tar och skärper till sig och snart bjuder på lite vår. Det här är ju faktiskt en trädgårdsblogg! 

Nu ska jag straxt iväg till tåget. Idag har vi etableringsmöte på morgonen, sedan är det jullunch för avdelningen. Hm, sedan ska man nog jobba lite. Har insett att det är en ganska bra månad att börja jobba i den där december.


Trots allt lite imponerad...

måste jag säga att jag är när jag idag på jobbet fick höra följande historia.

Min arbetskompis fick sent på kvällen ett samtal från sin 7-åriga sons kompis mamma. När hon tidigare samma kväll hade satt sig vid datorn upptäckte hon att föregående dataanvändare, i det här fallet hennes son och hans kompis, varit kreativa gjort vad dom kunnat för att hitta lite förbjudet och naket på nätet.

Metoden dom använt var att stoppa in ett snuskigt ord i www-adressen och snyggt och prydlig avslutat med ett .se.
En chockad arbetskompis berättade idag att datorn nu var barnsäkrad och tidsspärrad!

Dom är kluriga dom små liven, det gäller att ligga steget före!

Men hallå!

vad har jag sagt om att lämna kommentarer anonymt....skärpning ;-)

Mitt nya liv...

Tre dagar har gått i mitt "nya liv" och jag kan säga att oj vad trött jag är på kvällen när jag kommer hem från jobbet. Fattar inte hur jag ska få ihop pendlingen, jobba 100% och sedan Ture och dagis mitt i allt. Hur folk sedan hinner med och träna på kvällen är för mig en gåta. Just nu väljer jag att skjuta på det problemet till framtiden.




Den här lappen satt på skärmen på måndagsmorgonen när jag kom
till mitt nya jobb....trevligt!


Jag vet att det är lite för tidigt att säga att jag trivs på jobbet. Men än så länge har jag en bra magkänsla och tror att jag kommer att trivas. Känns som om jag har hittat tillbaka till mig själv igen. Det är ju det här jag har gjort i större delen av mitt vuxna liv, att gå upp på morgonen och gå till jobbet.
Att vara ledig i ett år och dra en barnvagn och ansvara för ett barn är ju faktiskt en jäkla omställning! Nu är det ju inte så att ansvaret är borta, och tur är väl det, men det är ändå stor skillnad.


Första gången på länge risken för söndagsångest kan vara aktuell.

Alldeles snart ska jag hoppa in i duschen och fixa iordning mig. Tänkte ta en långpromenad med Ture så att han får lite frisk luft eftersom vi knappt var utanför dörren igår.
På eftermiddagen kommer ett gäng vänner hit på adventsfika! 7 vuxna och 4 barn. Mysigt!

Sedan är det bara att gå och lägga sig tidigt och ladda inför morgondagen. Om 19 timmar sitter jag på tåget till jobbet...


Tills fan byter av....

Klockan 9 imorse, när de andra två låg och sov, blev jag sugen på att baka ett pepparkakshus. Började rita upp en mall och satte sedan igång.
Efter ett besök på Hemköp och ett jäkla pillande stod det efter 4 timmar klart.







Har redan massor av ideér till nästa års bygge.

Jenny - Ture 20-21

Nu för tiden ligger det böcker utspritt i hela hallen och vardagsrummet och det stör jag mig på. Jag vet att det bästa vore om jag lärde mig leva med det. Men jag har svårt för det och envisas med att plocka upp och ställa in böckerna i hyllan igen.
Nu är det ju inte bara jag som är envis, det finns fler i detta hushåll med denna egenskap.

Kampen fortsätter....




Nöjd, nöjdare, Ture.

Vackert.

På väg hem från mamma tog vi vägen förbi kolonin. Trodde det skulle vara tomt och öde på människor men istället var det julgransförsäljning på parkeringen med massor av gransugna människor och uppblåsta röda plasttomtar i 2 metersstorlek som hälsade välkomna.

Tog några bilder för att visa kolonin i vinterskrud. Om ca 4 månader börjar allt igen! Funderade allvarligt på om jag skulle ta fram sekatören, under tiden Ture sov i bilen, och börja klippa ner några perenner. Som tur va lugnade jag ner mig och insåg att det kommer bli en hel del att göra när den första vårsolen tittar fram!
Har köpt en gunga som ska monteras i äppleträdet och planen är att Ture ska sitta där hela våren och gunga. Någon som tror på det.....


Vackra froststjärnor på grinden.


Lavendeln som ska klippas i vår.


Kratta upp löven, klippa ner perennerna. Ska nog ta och gräva om den här
rabatten som är en av två som jag inte gjort något med.



Glömde visst att gräva upp persiljan....

Vill jag verkligen att det här ska ta slut?!!

Nu passar vi på, det är inte många dagar kvar på detta lyxliv....

Dagen började med en fika på stan med Emma och Loke och därefter åkte vi ut till min kusin Caroline, eller som vår morfar kallade henne, Karo. Där pratade vi nätshopping, förskolor, årets julfirande och sist men inte minst kollade vi på deras nya badrum, övervåning och källare! En omfattande fuktskada gjorde att den planerade ombyggnationen av hela övervåningen fick sällskap av en helrenovering av källaren.


Kusin Caroline och Ture.


Ture spanar in sin söta syssling Edith.


Thyra var gullig och lekte med Ture på golvet, vilket såklart uppskattades.


Tredje gången gillt!

Idag besökte Ture och jag den tredje förskolan och Ture och jag kan nu säger, tredje gången gillt!

Därefter gick vi hem och loggade in på Linköpings kommuns hemsida och ställde oss i kö. Jag är inget bra på att köa, och jag hatar att stå passiv i rad. Just nu har jag hela huvudet fullt med tankar om vi rent taktiskt har valt "rätt" datum.....men, men det är långt kvar tills han ska börja, så låt oss skjuta på problemet.

På eftermiddagen hade vi alla tjejerna från mammagruppen hemma hos oss. Fem mammor och sex 1-åringar. Om jag säger att det var en kaotisk tillställning så är det en underdrift....
Jag blir matt bara av att åteuppleva händelsen genom att skriva om den, så nähee....jag orkar inte.

Å Edvin älskling, du kan vara lugn, I NEVER KISS AND TELL! Kom ihåg att du alltid är välkommen hem till oss!


RSS 2.0