Oskrivna lagar.

På Tures dagis får dom små barnen inte rita med tuschpennorna utan snällt hålla sig till kritorna.

Jag kommer själv ihåg hur det var när man var liten och lånade ut sina tuschpennor. Då var det jättenoga att "hatten" sattes på, och att man la tillbaka pennan i rätt färgordning. Råkade man trycka lite hårt med pennan så att det, gud förbjudet, råkade gnissla om pennan då var man dödsdömd!

I måndags gällde inga sådana regler utan Ture fick rita med tuschisarna hur mycket han bara ville. Tycker helt enkelt att det ska finnas några fördelar med att vara på sjukhus.


Lycka är att rita med tuschpennor!


En plan B måste säkerställas inför morgondagen!

Idag är Ture hos mormor och imorgon är det dags för dagis igen. Håll tummarna är ni snälla för att dagis inte ringer och säger att han har svårt med andningen.

Gör dom det är vi lite körda eftersom Pelle kommer att vara i Nyköping och jag 40 mil söder om Linköping, närmre bestämt i Löddeköpinge, Skåne. På fredag är jag i Stockholm hela dagen så då får dom heller inte ringa.

Som sagt dags att hålla dom där gamla tummarna igen....

Dagens tips.

Att gå på bröllop är kul! Att komma på vad man ska ge till brudparet i bröllopspresent är inte alltid lika kul. Särskilt när man inte har några andra att gå ihop med men ändå vill ge något personligt och fint. Jag är dessutom av åsikten att ljuslyktor, tavlor, skålar och dylikt köper man bäst själv.

I helgen var vi på Jens och Fridas bröllop i Vadstena. Flera veckor innan bröllopet började jag klura på en bra present och fick tipset att ge bort 3 fina viner. En flaska till deras första bröllopsdag, en flaska till deras 3:e och en flaska till deras 5:e bröllopsdag.


Efter att ha fått proffsig hjälp på systemet om vilka viner som mår bra av lagring blev det så här:

 
Fick en gammal vinlåda av pappa som vi tog av och gjorde om till en låda för
3 viner. Efter lite målarfärg och lite trix å fix blev såhär fint!


Besviken är en underdrift.

Måndagen den 25:e oktober skulle Pelle och jag gått på vårt första föräldramöte, något jag såg fram mot enormt.

Jag har, av förklarliga själ, aldrig varit på en sådan tillställning och jag såg verkligen fram mot att spana in de andra föräldrarna och se om det fanns någon "jobbig" morsa eller farsa i församlingen. Vilket det alltid finns vid sådana tillfällen.

Typ: Våååår Edvin får inte äta sötsaker därför tycker jag att frukten på förmiddagen ska bytas ut mot naturella mandlar....eller något liknande.

Jag har även hört om kompisar till mig som fått leta reda på sitt barns öra, mun och hand i en hög med massor av fotografier och det har pratats om dagisfilmer som har spelats upp på föräldramöten. Nu tror jag inte att vi skulle få uppleva något sådant från Fröknarna på Tures dagis. Inte det att jag klagar, dom är skitbra, men jag hade blivit jäkligt överraskad om dom hade bjudit på den typen av underhållning.

Tyvärr har jag blivit snuvad på hela den här underbara upplevelsen pga av att endast 4 föräldrar har anmält sig till mötet. På Tures dagis går det ca 25 barn.

Vad ska man säga....

Konstigt beteende.

I min närhet finns det många tjejer som utan problem skulle kunna skicka med en 500-lapp och lägga in en beställning på något när någon annan ska iväg och shoppa. Typ: om det finns några vita frottéhanddukar kan du ju köpa ett par till mig. Men hallååå......det finns ju massor av olika kvalitéer, olika nyanser av vitt, olika bindningstekniker. Helt enkelt massor som kan gå fel. Detta skulle jag ALDRIG kunna göra. Det handlar mer om att jag har ett enormt kontrollbehov än att jag inte litar på mina vänners goda smak. Ska någon annan handla åt mig är det efter en nogrann beskrivning och gärna med ett artikelnummer. Nej då är det bättre att vänta eller att betala några slantar extra och få det man själv har valt.

:-(

Fy vilket jäkla skithumör ja är på! Inte nog med att ja har haft problem med min mailbox på jobbet hela dagen utan när jag äntligen stängde ner skiten för att ta tåget hem visade det sig att tågen var inställda.... I exakt 1h o 20 minuter stod ja ute i kylan o väntade på en ersättningsbuss. Ringde hem för att meddela att jag skulle bli sen. Passade på att fråga Pelle, som har varit hemma hela dagen, om han hade köpt hem något vi kunde laga till middag,men det hade han inte gjort. Dock hade han o Ture varit en sväng på stan....nog för att ja gillar Pelle men vad det gäller att bidra till fredagsmys är han lika kreativ som en gråsten. Blääää!

Hoppas det vänder snart...

Just nu har Ture en rejäl förkylning med andningssvårigheter som följd. Vi är nu inne på dygn två med inhalationer var tredje timme. Ena gången får han pulmicort och ventoline, andra koksalt o ventoline. Ja lider verkligen med honom när han måste kämpa så med andningen. Värst är det för honom på natten :-( Nu håller Pelle o ja tummarna för att det vänder o att vi slipper sjukhus den här gången.

Det bästa ja gjort på länge!

I lördags åkte vi ut till Mattis o Camilla. Med oss hade vi ved, korvar, o diverse tillbehör. Solen sken från en klarblå himmel o det var så otroligt vackert. Precis där skogen började fanns en grillplats med ett vindskydd där vi njöt av grillad korv o sol i ansiktet. Även Ture njöt i fulla drag av både korven, skogen o inte minst den spännande elden. Hade inte iphonen legat hemma på laddning hade ja kunnat visa upp massor av härliga höstbilder. Inte minst hade ja kunnat framkallat dessa bilder o satt in i Tures album för att visa för honom att även fam strand o wilzen vid ett tillfälle var lite friluftsmänniskor!

Test

Äntligen har ja fattat hur man bloggar från iphonen! Nu ni, ska det bli ordning på grejorna!

Restaurang Asken.

Istället för att sätta mig på tåget hem och köra det vanliga kvällsupplägget så ska jag träffa Vicke och gå ut och äta.

Guuuuud vad det ska bli trevligt! Bordet är bokat på Restaurang Asken i Knäppingsborg, Norrköping och jag ser verkligen fram mot att sitta i lung och ro och äta middag.

Återkommer med rapport!


Det är inte många brancher...

som över en natt kan dubbla sina inkomster. Just det är vad som har hänt de människor som samlar pantburkar. Innan den 1 okt fick dom 50 öre per burk och nu, efter den 1:e oktober, får dom 1 kr.

Det som dock kan göra så man förlorar hela ökningen är om man så fort man har lagt en burk i maskinen springer och köper en ny. Då är man liksom körd.


Näeh, bäst vore om man instället köpte mat för pengarna, jäklar vilken löneökning dom skulle få känna på då.

Själv ser jag fram mot att gå till Maxi och panta mina burkar!

Ett duploproffs....

bor på Järnvägsgatan 8B.

Det byggs och byggs och det verkar som om projekten aldrig blir riktigt färdiga. Bäst gillar duploproffset de bitar med fyra "pluppar" på. Med dessa kan han bygga riktigt höööögt.

Ibland spexar han till det och sätter in en tupp i ett valv då blir han så nöjd så han applåderar sig själv :-)

Sa jag inte att duploproffset var avancerad!


Total idétorka....

som ni kanske har märkt.....
Var tvungen att gå in och kolla lite hur det går för statisktiken nu när jag näst intill har slutat att blogga. Trodde den skulle vara nere på noll men inte då, massor av trogna besökare.

Fan vad jobbigt! (Men kul!)

Jaha, vad händer annars då. I helgen lämnade vi Ture hos mor och far och styrde kosan mot Stockholm. En skön dag på stan med god lunch och fika i härligt höstväder blev det. Sedan på kvällen var det 35-årsfest hos Anna i Råcksta. Riktigt kul!

Var skitseg i söndags och kan väl först idag tisdag säga att jag är återställd :-).
Annat som händer är att jag har blivit med Iphone 4 och jag fattar absolut ingeting.....Jag behöver bjuda över mig själv till Saras man Jonas i Hackefors. Vilken bra idé, det ska jag göra!




RSS 2.0