Pelle å jag.

Pelle å jag har aldrig.....

varit ute och rest ihop.
vi har inga gamla kort där vi hade, vad vi tyckte, var moderna kläder på oss och fortfarande kan jag fråga om han har en ny tröja när han fått på sig något jag aldrig tidigare har sett.

Ändå har vi fött barn tillsammans och klarat av att ta hand om Ture, utan att ha slagit ihjälp varandra, i ca 14 månder.
Just därför tycker jag det är dax att Pelle och jag gör något tillsammans bara han och jag.

Nu har vi kollat upp lite resor, och kommit fram till att det vore trevligt att åka till Antwerpen. Inte bara det att jag länge velat åka dit, dessutom kan man åka dit skitbilligt. Vi ska kolla upp om det går att låna ut Ture och så har vi lovat oss själva att det är bara han och jag som ska åka. Inga andra får följa med.

Så här står det om Antwerpen....

För de flesta är Antwerpen ganska okänt. Många vet att staden har, en av Europas största hamnar, men det är nästan också allt. Men Antwerpen har mycket mer att erbjuda: 
det är världens ledande diamantstad och ett av Europas nyaste modecentra. Antwerpen har ett överflöd av historia, konst, design, mode, arkitektur, gastronomi och shopping. Dessutom finns det mer än 250 ölsorter att välja mellan.
Vad mera kan hjärtat begära?

Nähe, det undrar jag mä....

 


Helgen som gått...

Några timmar efter att jag skrev förra inlägget blev Ture så dålig så vi var tvungna att åka in till sjukhuset med honom. Vi blev direkt inlagda på BAVA och Ture kopplades till syrgas och fick inhallationer varannan timme. Hela lördagen hade han feber och var fortsatt dålig. Tydligen går RS-viruset i Linköping just nu och det var såklart det Ture, med sina taskiga luftrör, hade åkt på. Idag söndag har det varit en bättre dag för honom men fortfarande är han beroende av syrgas.

Just nu sitter jag ensam i lägenheten, och har det faktiskt ganska mysigt. Ture och Pelle är kvar på BAVA och imorgon går mitt plan kl 06.10 till Köpenhamn. Ska till Odense och göra ett besök i butiken som öppnar den 18:e mars.

Hoppas Ture mår bättre imorgon och att dom får åka hem. Annars blir det en lång dag för Pelle, jag är nämligen inte hemma förens kl 22 imorgon kväll.


?

Va svårt det är att veta hur man ska göra...

Ture har haft feber och varit hostig sedan i tisdags. För att han ska slippa få problem med andningen måste vi inhallera honom varannan timme.

Febern har kommit och gått i fyra dagar och imorgon lördag har vi planerat att åka till Örebro och hälsa på Pelles bror och tjej.
Det känns så himla trist att ställa in, men det är väl såhär det är att vara småbarnsförälder.
Vi får se hur det är imorgon, om han har feber eller ej. 

Adidas Dragon.


Hemma på Järnvägsgatan 8B har vi en liten kille som har blivit jätteduktig på att gå!
Det firar vi idag med ett par nya Adidas i modell Dragon....
Synd bara att Ture vägrar skor och sätter sig ner så fort han fått skorna på fötterna.



Vem behöver en terapeut?

Eftersom jag är ett "big fan" av att baka, men tyvärr även ett "big fan" av att äta får jag allt för sällan utlopp för min lusta!

Denna helg ska vi till Pelles bror Martin och hans tjej Elisabeth. Dessutom är det min tur att fixa fredagsfika på jobbet. Vad passar då inte bättre än att ta fram plåtarna och degbunken och riva av ett bak!


I väntans tider.....

Kan betyda mycket. Idag betyder det att jag har varit och träffat en kirurg på US i Linköping. Bortsett från att han inte tittade mig i ögonen, utan blundade eller stirrade ner i skrivbordet, gjorde han bra ifrån sig och satte upp mig på väntelistan för operation.

I Linköping finns en vårdgaranti som innebär att man ska bli opererad inom 3 månader. Dock kunde han inte lova detta för just nu ligger dom i upphandling av operationssalar.....Jaha.

Helt ärligt skiter jag i vilket. Jag är glad för att jag ska få opereras och slippa skitmedicin jag tvingas äta idag. Som den sanna optimist jag är, är jag övertygad om att jag blir opererad innan sommaren!


Besök!!!

Idag söndag har Pelle roat sig med att skotta fram bilen som vi igår fastnade med i en snödriva utanför huset. Det tog ca 1 timme för honom att få loss bilen. Fortfarande kom vi inte ut med bilen från innergården eftersom ingen traktor kommit och skottat bort snön.

Mitt i all tristess fick vi ett välbehövligt besök av Tures farmor Inger och Åke. Ture blev genast på ett strålande humör och "bluddrade" som om han inte träffat folk på flera dagar. För var dag som går blir han bara säkrare och säkrare på att gå och nu är han riktigt duktigt! Dessutom har han själv lärt sig att klättra upp i vår säng och vips står han i fönstret och bankar med tv-dosan mot rutan. Helt överlycklig... 



30 minuter efter besöket blev Ture så utmattad att han vek ner sig....

Fyra familjer.

Har nu tagit steget fullt ut och blivit en fullfjädrad tant genom att börja intressera mig för dahlior. Tidigare har jag tänkt att det är en jobbig blomma eftersom rötterna varje höst måste grävas upp. Dahlian är nämligen otroligt känslig och klarar inte en frostnatt. 

Efter att ha surfat runt är jag nu helt såld! Tydligen finns det fyra grupper av dahlior; kaktusdahlior, halskråsdahlior, dekorationsdahlior och bolldahlior.


En sort ur släktet bolldahlia.


En sort ur släktet dekorationsdahlia. 


En sort ur släktet halskråsdahlia.


En sort ur släktet kaktusdahlian.


Läser mig till att man kan, för att få en tidigare blommning, plantera dahliaroten i en stor kruka redan i april för att sedan när hotet om frostnätter är över plantera ut den i rabatten. Planterar man roten direkt i rabatten blommar dahlian senare vilket är tråkigt när man som jag ska ha den i rabatten på kolonin där man är mest på sommaren.

Överallt det går att läsa om denna blomma rekommenderas det att man köper roten så tidigt som möjligt för att unvika att utsätta den för butikens ljus och värme. Istället ska man förvara roten mörkt, svalt och torrt.

Låter som om jag snart "måste" ge mig ut och rädda dahliorna från butikerna.


Snökaos.

Igår när sminket var på plats och strumbyxorna på vägg upp över låren ringde mobilen.....
Det var Linda som meddelande att varken hon, Ingela eller Maria kunde ta sig in till stan eftersom all pendeltågstrafik var inställd. Jaha, så blev det med den lördagskvällen....

Som tur va hade Sara, höggravid och med bara någon dag kvar till beräknat datum, ett sug att lämna familjen och Hackefors och bege sig in till stan. Så istället för Bellos blev det thaikäk och bio. Skönt att vi lyckades styra upp kvällen trots taskiga förutsättningar.


På väg ut en lördag!

Sedan flera veckor tillbaka är denna lördagskväll bokat för middag på Bellos tillsammans med några av mina tjejkompisar. Har sedan länge sett fram mot denna kväll och framförallt att få träffa Linda som numera bor i Älmhult.

Om några timmar ska jag in i duschen och fixa till mig, vad jag ska ha på mig vet jag inte. Hade det här varit F:Tf, före tures födelse, och före samboskapet hade jag sedan flera dagar tillbaka vetat exakt vad jag skulle haft på mig samt vilka skor och accessoarer jag skulle haft till.

Det är då fan vad man har lagt av sig.....


Myyrmanni

Jag är långt ifrån en stjärna på geografi. Trots det hankar jag mig fram och, i alla fall vad jag tror, lyckas jag dölja det ganska ok. Dock tror ja inte att Pelle skulle hålla med. Han går till och med så långt så han drar tjejer över en kam och påstår att ALLA tjejer han känner är dåliga på geografi....

Om det stämmer vet jag inte. Vad jag vet är att när jag i går på jobbet blev tilldelad en butik i Myyrmanni, Finland log jag och sa; självklart det går bra, den tar jag.
Vad jag tänkte var istället att var FAN ligger Myyrmanni. Efter att ha googlat vet jag...


Dags att börja så...

Kom just på att jag har en låda med massor av fröer från i höstas. Några frön har jag fått av vänner och andra har jag samlat ihop från mina egna perenner. Lådan innehåller allt från aklejor, stockrosor, vallmo och frön från en blomma jag fått men som jag inte vet namnet på. Kommer ihåg att blomman var rosa och när man tog på den luktade det kanel. Någon som känner igen den?

Kanske jag till helgen ska se över hur fröna mår och försöka få ner dom i små krukor. Egentligen är det ju mycket trix med att förkultivera och jag vet i ärlighetens namn inte när fröna ska ner i jord. Tror det brukar vara runt februari som man ska börja att plantera.

Som sagt, jag har ingen aning med det är ju bara att testa. Fråga är bara vart krukorna ska stå. Dom får ju inte stå för dragit och heller inte för ljust. Står dom för ljust "ränner" växten iväg i höjd och blir lång och sladdrig. Tror därför att dom till en början ska få stå på första rad på fönsterbänken, men sedan bli flyttade in i rummet där det inte är direkt solljus.


Bäst är nog att kolla in www.odla.nu innan jag sätter igång. Där finns svar på livets alla frågor!


Ett bra besked.

Som ni kanske vet har jag en projektanställning på etableringsavdelningen på Stadium. Började i december och har trivts från första stund. Kul att jobba med något nytt och framför allt är det en riktig utmaning! Nu i mars öppnar några av de butiker som jag har haft som mina projekt. Först då blir det att se om jag har gjort ett bra jobb eller ej.....

Hur som helst har jag idag fått reda på att jag fått förlängt till midsommar, vilket såklart känns jättekul. Kommer att jobba med en butik i Finland och två butiker i skåne.

Jag förlitar mig på att vi går mot ljusare tider och att mina resor till Finland, Danmark, Frölunda, Helsingborg och Lund kommer att bli lättare när man inte behöver köra/flyga i totalt mörker. Får se hur det går, tur att jag har Pelle och Ture som håller ställningarna därhemma.

 


Tyfus....

Idag var jag och Pelle inne i Telias affär för att kolla en ny mobiltelefon till mig. Vi fick snart hjälp av en riktigt "snajsig" kille.
Han var snygg och tro mig, han visste om det. Han pratade låångsamt och njöt av sin röst. När han la in en personlig reflektion över produkten lutade han sig lite fram mot oss och tittade oss djupt in i ögonen.

Det var bara ett problem....
I pannan hade killen en blå bläckfläck som, att döma ifrån hans fingrar, kom från en trasig kulspetspenna. Jag tänkte vara lite schysst och på väg ut meddela honom om fläcken i pannan på ett ytterst diskret sätt.

Nu blev det inte så utan min kärlek hann före och sa;
-DU SKA NOG TA BORT DET DÄR DU HAR I PANNAN.....DET SER UT SOM DU HAR TYFUS. Varav han la av ett asgarv!

Tur att jag hade rollad lite extra under armarna just denna dag.

Prestationsångest delux.

När jag hör meningen alla hjärtans dag kommer jag på en gång tänka på en lurvig liten nalle med ett satinhjärta på magen. På hjärtat står det tryckt I LOVE YOU. Jag tror tom att nallen har ett namn, Miranda, och finns i en hel serie.
Jag ska erkänna att jag ALDRIG har fått något i stil med detta. Å trots att det är alla hjärtans dag imorgon tror jag att när dagen är slut har jag fortfarande ALDRIG fått det. Kanske är det så att någon aldrig har "I LOVE YOU:at mig, eller så är misstaget jag gjort att jag berättat den här historien för min pojkvänn.....


En tjej jag känner flyttade ner till Köpenhamn till sin danska pojkvän efter att dom träffats på en konstskola i Helsingfors och sedan dess varit ett par. Trots att det enda hon ville var att bo och leva tillsammans med honom, så började livet i Köpenhamn bli tufft utan varken jobb, familj och med bara hans vänner runt omkring.

En dag när hon kom hem hade hennes pojkvän en present till henne. Det här är en tjej som är van vid omtänksamma och fina presenter så när hon öppnade paketet och fick se ett gammalt exemplar av ett dansk-svensk lexikon så blev hon, trots att hon aldrig skulle erkänna det, lite besviken.
Han sa då att hon skulle öppna boken vilket hon gjorde. 
Inne i boken var det på alla sidor ett hjärta utskuret och i hjärtat låg en klocka. Klockan var samma hon några veckor innan, tillsammans med pojkvännen, hade sett i fönstret i en second hand-affär. När hon vände på klockan såg hon texten; MARIA OCH THOMAS FOREVER.


Kanske jag skulle varit smart och aldrig ha berättat den här historien, vem vet, kanske jag hade fått en ask med röda geléhjärtan imorgon.....


  






GIRLPOWER

Igår flög jag ner till Köpenhamn. Inne i planet satt män i samma ålder klädda i mörka kostymer och liknande väskor i skinn. I gången gick en ung kille och serverade kaffe. I cockpit satt en tjej och sa; goodmorning this is your capten speaking.....

Kunde inte låta bli att le :-)

Har ni tänkt på....

att det är bara i Antikrundan som man får ha randig skjorta som "kryper" i bild. I varje avsnitt.

Vårens trädgårdsmässor.

Just nu vräker snön ner och jag kan inte minnas när det var så här vitt ute!
Jag är så sugen på vår och trädgård så jag håller på att spricka. Har stillat min abstinens genom att kolla utbudet av trädgårdsmässor.

En mässa jag aldrig har lyckats att ta mig till är Nordiska Trädgårdar i Älvsjöhallarna. Ska man besöka en mässa så tror jag det är den här....
http://www.tradgardsmassan.se

Efter att ha surfat vidare såg jag att utställningen Jättegrönt, som jag tycker är riktigt bra och som jag har gjort massor av fynd på är söndagen den 9:e maj mellan kl 10-15.

Just det...

det här är ju en trädgårdsblogg! Ingen blogg om ungar! Måste komma ihåg det, måste komma ihåg det....


Jaha, trädgård. Vad ska man skriva så här i februari månad.
Jo nu kom jag på det!!! Jag tror att mördarsniglarna och deras ägg har det tufft nu. Måste ju vara så att det varje dag, varje timme, varje minut dör sniglar på löpande band! Ser fram mot en snigelfri sommar 2010. Eller va tror ni?

Vilken vintedag!


I helgen hardet varit premiär i pulkabacken i Tokarp. Kan säga att det inte var igår jag var och åkte pulka i den där backen! 

 Klädda för en smärre Antarktiskvandring gav vi oss ut i kylan. Så här i efterhand kan vi konstatera att roligast var inte att åka utför backen utan när Pelle eller jag sprang fort med pulkan. Då skrattade Ture och tyckte det var kul ....... i alla fall tror vi han tyckte det, vi såg nämligen inte så mycket av honom!



Pelle, Ture och Mamma.


Uppe på "toppen "....


När det är 17 minus är man inte ute så länge.

RSS 2.0