I helgen har jag....

varit i Skultuna, träffat Pelles två mostrar och två morbröder, firat en 60-åring, dansat till en trubadur, haft en 21-åring som bordskavaljer, varit livrädd att bli uppbjuden av någon med grått hår och sist men inte minst har jag varit nykter och kört hem till Västrås klockan 02 på natten....


Ture, det här är din släkt på din fars sida!


Middag med jobbet.

Igår lämnade jag över Ture i famnen på Pelle när han kom hem från jobbet. Själv satt jag mig i bilen och åkte till Norrköping. Tillsammans med mina jobbarkompisar gick vi ut och åt på Nya Munken för att fira chefen som fyllde 30!


Blev faktiskt lite sugen på att börja jobba igen....

Bidragsträsket.

Jag har alltid sedan jag gått ut gymnasiet jobbat och fått lön den 25:e varje månad. Nu när man sitter med i "ledighetskommittén" får man snällt väntar på att utbetalningen från försäkringskassan ska komma den 27:e.

Med 40 kronor i plånboken gick jag ut på stan och köpte dom här skönheterna för ynka 35 kronor. Om några timmar trillar pengarna in på kontot för den här månaden och jag är på ljusgrön kvist igen!


Kan inte bestämma mig, vad är vackrast blomman eller knoppen?

Nu var det dags igen...

Än en gång hamnade Ture på sjukhus. Av förkylningen blev det förkylningsastma och vi blev inskrivna på barnavdelningen på US måndag kväll. Inte nog med att han hade andningssvårigheter, han hade även åkt på en öroninflammation. 
Efter att han fått ner febern och fått upp värdet på syreupptagningsförmågan fick vi, ett dygn senare, åka hem med en kasse mediciner och en inhalator. Nu ska vi ge honom medicin hemma i 15 dagar och sedan är dag dags för återbesök.


Redan morgonen därpå var Ture bättre och åt mat som vanligt.


Sjukhusets spjälsäng påminner mer om en tigerbur än en säng till små barn.
Ture var lycklig efter att tjejen från lekterapin varit förbi med lite grejer.


Min lille vän är genomförkyld!

Efter en flaska välling vid 5-tiden somnade Ture om och vi vaknade klockan 9, vilket jag är mer än nöjd med.
När Pelle, kors i taket, erbjöd sig frivilligt att följa med till kollo så var jag snabb med att packa ihop och vi stuvade in oss i bilen och åkte iväg. 

Pelle matade och tog hand om Ture så att jag kunde rensade bort ogräset utanför staketet.
För precis ett år sedan grävde pappa och jag bort allt grus under och framför staketet och la tryckt virke som avgränsare mellan gräsmatta och grus. Innan vi la på gruset igen täckte vi med svart vävd markduk i tjock plast. Resultatet blev att det inte kommer upp så mycket ogräs och det som kommer upp är väldigt lätt att dra upp. Något jag verkligen rekommenderar!


Snart är det slut på att äta ute....


Tyvärr var Ture inte på något strålande humör, han har åkt på en förkylning och nyser och snorar som bara den, så efter ett tag tog Pelle bilen hem och jag och Ture promenerade hem. Nu hoppas jag bara på att förkylningen inte sätter sig på luftrören och att vi måste ta en sväng via sjukhuset. Hoppas, hoppas en snorig näsa räcker!

På eftemiddagen åkt vi ut till mormor och morfar i Tokarp och fikade. Vi eller, vi och vi, Ture var efterlängtad och blev genast på bättre humör när vi kom dit. Efter en fika satt vi i köket och pratade. Morfar och Ture tog även en sväng i garaget och kollade lite på "killgrejorna".
Kanske man ska ta och ställa sig i kö på det där dagiset med genusfrågan som inriktning så att man får en "mjuk" kille och ingen kaxig brötig en.....


Lördag

Ture sover, Pelle kollar tv:n, själv ska jag in i duschen och fixa till mig. Klockan 12 ska vi träffa Jocke, Malika och Edvin på en fika. Solen lyser till skillnad från gårkvällens ösregn.

Men det jag funderar på är att jag borde åka till kollo och klippa ner två hallonhäckar och rensa ogräs från gruset vid staketet. Får bli i eftermiddag eller imorgon.


Rent trädgårdsmässigt är jag inte så förtjust i augusti!

Igår fredag tog Pelle en ledig dag från jobbet. Skönt för mig som då kunde lämna Ture hemma och själv åka ut till kollo. Stannade till på Blomstertorget och köpte några höstblommor till balkonglådan. Som vanligt fanns det massor att välja på, Blomstertorget är verkligen det bästa stället att handla till trädgården på. Kom ihåg det till nästa gång ni ska ut och handla blommor. Köpte två Krysantemum och en Ljungblomma i en lila ton.


Murgrönan fick bo kvar i lådan.

Har inte varit på kollo på riktigt länge, har svängt förbi med bilen och kollat att allt är ok, men det var riktigt länge sedan jag var där och gjorde något vettigt. Vilket syntes när jag kom dit.....

Plockade upp massor av ruttna äpplen som låg i det höga gräset och klippte bort vissna blommor från pelagonerna. Klippte sedan gräset och snyggade till kanterna med trimmern. Genast såg det bättre ut!

Sedan tog jag tag och grävde upp en rabatt framför uteplatsen där jag planterade stockrosorna som jag köpte på torget för ett tag sedan. Hoppas nu bara dom hinner att rota sig så dom orkar komma upp i vår igen. Vad det är för färger har jag ingen aning om. En del säger att det har med PH-värdet på jorden vilken färg blommorna får. Vet inte om det stämmer, borde det inte i så fall vara så att alla stockrosor i en rabatt hade samma färg......


Har nu vintern att funder på vad jag ska plantera framför stockrosorna och vad
jag ska ta och göra med jasminen som jag klippte ner för en månad sedan.
Busken har fått en knäpp och skjuter skott som aldrig förr.
 

Här kommer några mer bilder på det som frodas på kolonin just nu!


Tre sorters gula blommor. Blomman längst till vänster heter gullris och är
bland det fulast jag vet. De andra två sorterna är riktigt fina, men vad dom
heter vet jag inte.



Den röda rubeckian fortsätter att blomma!


Rosen Peace som har blommat hela sommaren. Kan det vara benmjölet som
hjälper till? Var av namnet Peace.....jo den stod i vas under fredskonferansen 1945.
Det visste ni inte va.....


Söndag i sängen...

Igår söndag var en mycket seg dag. Vi hämtade Ture vid 11-tiden och åkte sedan hem och la oss i sängen. Låg och slöglodde på tv och käkade näringsrik mat från Mc:Donalds.......not!

På eftermiddagen var Ture trött på sin mamma och pappa och ville hitta på något. Fick lov att  klä på oss och gå ut på en promenad. Vi gick till trädgårdsföreningen och hittade dom här skönheterna....





Gissa om jag ska plantera dahlior nästa år! Har varit sugen på det länge och nästa sommar ska det bli av. Många aktar sig för just dahlior eftersom man måste gräva upp roten och förvara den inomhus på vintern. Men blir dom så här vackra så tycker jag att det är värt det!

Bröllop

I lördags var vi på mina vänner Linda och Markus bröllop! Trots en utebliven bröllopskyss och en något rörig präst blev dom man och fru i Rinna kyrka.
Det blev en rikigt lyckad kväll med massor av fina tal och en sväng om på dansgolvet.


Herr och fru Malmén




En resväska med pengar till bröllopsresan.

Stockrosor

På väg hem från stan sneddade jag över torget och sprang då på ett stånd med en man bakom som stod och sålde dukar och annat krafs. Det var inte bara dukarna som var till salu utan på bordet hade han även 5 plantor stockrosor som han ville ha en 50 lapp för. Jag slog till och nu står dessa hemma på köksgolvet.


Farbrorn visst inte vilka färger det var på blommorna, men han trodde rosa och gula.
Den som lever får se....


Nu har jag två alternativ på vart jag ska plantera dom, men än så länge har jag inte bestämmt mig.


Mellanvecka.

Idag är det fredag och jag är inne på den 3:e dagen av att inte göra något alls. Ture och jag är hemma och kollar på tv eller så ligger jag i sängen och läser tidningar. Låter det tråkigt? Jag kan säga att det är de. Skittråkigt till och med. 
Men varför tänker ni. Är hon sjuk? Nähe, jag kan bara säga att jag har kommit in i en tråkperiod. Har blivit förslappad och uttråkad. Får helt enkelt se detta som en mellanvecka, som tack å lov, snart är över.

När Pelle kommer hem från jobbet ska vi ut på stan och köpa skjorta och slips till honom. Själv ska jag köpa ett par rejäla "mormorstrosor". Kosta vad det kosta vill!
På lördag ska vi nämligen på bröllop och då ska jag och magen pressas ner i en blank sladdrig sidenklänning som inte
på något sätt är snäll mot figuren. Får se hur det kommer att se ut, min förhoppning går till dom gigantiska trosorna....

Mina fina vänner!

I helgen har jag varit hos Anna och Johan i Vällingby eller närmare bestämt Råcksta! Tyvärr har jag inga bilder att visa eftersom kameran blinkade "inga batterier" innan den dog.

Jag och Ture tog bilen upp och var framme vid lunch på lördagen. Anna, Johan, Sten och Svea var på Ikea och handlade möbler till det nya sovrummet när vi kom fram, men Anna hade lagt ut nyckeln så det var bara för oss att gå in.
Solen gassade och det var riktigt varmt så när dom kom hem från shoppingturen tog vi och packade ihop oss och åkte och badade. Just det badet gjorde att jag tog mitt premiärdopp i svenskt vatten och tänker jag efter är det riktigt illa att inte ha badat förrens i början av august..... 

På kvällen kom Åsa och Henke, med sina tjejer Lisa och Hanna och grillade. Anna och Johan har sedan två somrar sedan ett stort härlig trädäck med en stor seglarduk uppspänd över som vi satt och åt under.
Lille Ture var helt trollbunden av de andra barnen. Mest intresserad var han av Sten, som har blivit en rikitigt stor och cool kille, men som vanligt är inte stora killar intresserade av småglin. Som tur va tyckte Svea att Ture var mysig och snäll som hon är gav honom saker och lekte med honom. Den "näst bästa" dög bra åt Ture.

När Åsa och Henke åkte hem föreslog jag att vi skulle öppna en flaska vin till och Johan var inte svår att övertala. Tänk vilka fina vänner jag har i Anna och Johan. Nästa gång hoppas jag Pelle kan följa med den här gången var han i Jönköping och hälsade på en kompis.


Anna och Johan bjöd mig och två av deras kompisar som tack för att vi hade
hjälpt till med deras bröllop. Januari 2004. Anna väntar Sten som kom
månaden efter.

Marken...

Om jag säger Kokosbollar......vad säger ni då?!!
Skänninge Marken förstås! 

Sitter nu här med ömma fötter, 3 fpk muffinsformar, en rund badrumsmatta i plast och 30 kokosbollar i frysen. Kan berätta för er som hade "oturen" att inte vara där, allt var precis som vanligt! Dock inte så många kända ansikten som det brukar vara. Nu är klockan mycket men jag är helt speedad, förmodligen av allt socker, och tänkte ta och kolla en film.
Imorgon ska jag använda mina nya formar och baka citronmuffins och därefter be ge mig ut till Hjulsbro på en fika hos Camilla.


En gång per år är det en lång bilkö på väg in till Skänninge.


Hot!

Idag har Ture varit hos sin mormor och haft det bra. Själv har jag målat golvet på kolonin. Valde en färg från Alcro som heter drivved och som var en ljus varm grå nyans. Med tanke på dagens värme så var det skönt att det inte var så stor yta att måla och det gick som tur va väldigt snabbt att bli klart. Målade golvet två gånger och nu är det bara lister som fattas...


Antikvit och drivved blev en fin kombination.

Senare på eftermiddagen hämtade jag Ture och han hade haft det bra. Dock hade dom hållt sig inne för att det var så varmt ute på altanen. Innan Ture och jag satte oss i den varma bilen fick han sig ett bad i diskhon, vilket han gillade.

När vi skulle ge oss av sa mamma:
-Tänk, det går i ett. Det är inte en lugn stund med en sådan här liten!

Eh.....I KNOW!

Utkast: I går ...

I går var jag hos Vicke och Hugo i Norrköping. Det var länge sedan vi träffades så vi hade mycket att prata om. Det är lustigt men man pratar om olika saker med olika vänner. I och för sig pratar jag och Vicke och de mesta, och hela tiden, men alltid när vi ses kommer ämnet jobb upp.
Även denna dag blev det jobbsnack. Det gick till och  med så långt så vi satte oss i bilen och åkte ut till Citygross där Vicke jobbar. Där gick vi med varsin barnvagn och pratade försäljningsytor och exponering. Det är inte många som har det intresset men Vicke och jag tar oss igenom ämnet grundligt!


Vicke, Hugo och Ture.

Om någon kanske undar varför Hugo har tummvantar på sig mitt i sommaren beror det på att han, stackaren, har satt båda händerna på en het grill och såleds är brännskadad på de små tassarna! Stackars, stackars liten.....

Skitfågeln attackerar...

Oj vad den här dagen har gått fort. Ture och jag åkte ut till kollo på förmiddagen och undertiden han sov klippte jag gräset. Vid 12-tiden kom min andra kusin Caroline och hennes två tjejer Edith och Tyra. Vi åt korv till lunch som jag hade grillat och till det en pastasallad. Efter maten skulle jag plocka undan och när jag kom ut från stugan för att hämta mer tallrika och fat kom en fågel, ingen såg fågeln men det måste ha varit en stor gräsätande kanadagås, för fågelskrället valde att bajsa en grön puré i nacken på ryggen och baksidan av mina byxor.
Efter lite torkande och fixande sa Tyra:
- Jag går och plockar några hallon som du kan pigga upp dig med!
Är hon inte vara för söt!

På eftermiddagen kom Magnus och Emma förbi. Vi fikade i solen och hade det skönt. Förresten Emma, hotellet i Barcelona heter www.hotelbanysorientals.com . Med tanke på att Euron är tråkigt dyr så var visst priset per natt lite mer än vad jag sa....Men, men ett riktigt bra hotell är det i alla fall.


Emma, Magnus och Ture.


Ture och jag.

Höstanemon.

För två år sedan fick jag två små skott av höstanemon från en av mina kolonigrannar. Tänkte först när jag fick dom att dom där blir det aldrig något av eftersom det var så himla små och taniga. Nu två år senare är dom så här fina....

 

Svartmåla

Efter en flaska mat till Ture vid 7-tiden somnade vi om och vaknade först klockan 10. Fick lite brådis eftersom vi skulle var hos min moster Marie-Louise i Svartmåla kl 11. Efter lite fix och trix var vi klara och kunde åka iväg.

Hade en riktigt trevlig dag med kusin Anna, hennes killar Edvin och Gustav och Stig och Marie-Louise. Anna hade lagat god kyckling till lunch. Efter maten gick vi ner till sjön och killarna badade,och efter en stund kom även mamma och pappa kom förbi, lagom till fikat!

-Han sitter som en kung i skrindan, sa Gustav 4 år.


Gammelmannsmat..

I Lördags slog jag till och gjorde en sak jag tänkt på länge....nämligen pressgurka!


Skivade gurkor  med tallrik och extra tyngd på. Detta för att pressa ut allt vatten ur
gurkorna.


Nu står dessa två burkar i kylskåpet och väntar på att bli uppätna!


RSS 2.0