Ett år klokare!

Idag var Ture och jag en sväng förbi kollo och plockade av björnbären och plockade upp lite fallfrukt från gräsmattan. Passade på att flytta in klematisen inne i stugan. Lite längre fram på säsongen brukar jag ta en ullfilt och svepa in krukan i för att på så sätt skydda rötterna under vintern. Pelagonerna fick följa med i bilen för vidare flytt till mor och far i Tokarp.

Det känns alltid lite deppigt att vara på kollo så här en bit in på hösten. Oftast blir det bara ett kort besök och dagarna då man kom på förmiddagen och åkte hem när man var rejält hungrig på kvällen känns långt borta. Trots detta så är det fortfarande blommor som blommar. Rosorna är jättevackra och den röda rudbeckian är full av blommor. 

Nästa vecka måste jag avsätta en eftermiddag och gör ordning det sista inför hösten och vintern. Sedan är det slut på det roliga för den här säsongen....


Vackra men tråkiga bär, vad ska jag göra med dom?


Rosorna blommar fortfarande och doftar underbart.


Det har varit lite si och så med uppförandet från den här killens sida sista
gångerna vi varit på kollo. Dock kammade han hem högsta betyg idag!




Efterlyses...

Lördagen den 10:e oktober klockan 07.00 går det en bil till Ullared för lite hederlig tantshopping. Med i bilen är iniativtagaren Sara W, shoppingsugna Malika och sist men inte minst, jag själv. Det vi nu behöver är en fjärde person som är shoppingsugen och som, precis som vi, vill hjälpa Sverige och svenskarna att ta sig ur finanskrisen! 

Ta då ditt ansvar och följ med till Ullared, det finns som sagt en plats kvar i bilen! När du har kolla med pojkvännen, mannen eller annat eventuellt hinder hör av dig till mig. Först till kvarn...


En blick in i framtiden...

I dryga 60 minuter, när Edvins mamma var iväg och fixade håret, hängde Tures kompis Edvin med oss och det kan jag säga, två 9 månaders är helt klart en utmaning. Inte för att Edvin i sig är stökig, men dessa två herrar tillsammans är helt klart en prövning!

Fem minuter efter att Edvins mamma försvunnit ut genom dörren kom han på att hans mamma inte syntes till och började då förtvivlat gråta och kasta långa blickar mot hallen. Ungefär samtidigt tömde Ture tarmen till följd av att det började dofta riktigt härligt från köket.... 

Efter 30 minuters hysterisk gråt och 3 misslyckade försök att lägga Edvin i Tures säng, kom den lille stackaren äntligen till ro och somnade. Då hade bomben (läs; Ture) som tickade i köket exploderat och börjat vråla av tristess! Bara att ta upp honom, byta blöja och stoppa i honom lite gröt så var vi "back on track".

Sammanfattningsvis: Jag tror vi väntar ett tag med syskon till Ture...

Det är inte pojkarna på bilden som har skrivit brevet...

Vilket jäkla ös!

Jaha, så var det söndag igen och även denna helg är på väg att gå mot sitt slut. I lördags tog vi en tripp till Norrköping. Gick i affärer, var inne en sväng på mitt jobb och åt en god lunch på ett nyöppnat tapasställe. Senare på kvällen var vi en sväng förbi Mattis och Camilla och smaskade chokladpudding i soffan.

Idag hade vi en slapp dag och sov och var vakna om vartannat, på eftermiddagen lyckades vi ta oss ur sängen och åka till maxi och veckohandla.

Zzzz...har ni somnat eller är ni fortarande med?!! Helt ok om ni vid det här laget har slumrat till. Det skulle iaf jag ha gjort om jag behövt läsa denna text.


Snön ligger vit på taken....

endast Jenny är vaken. 
Nu sover de övrig två och jag snart likaså.
Måste bara visa, en lampa att prisa.


Den här lampan hittade jag på Statsmissionen för fyndpriset 30kr.
Frågan är bara om någon känner igen den, jag misstänker IKEA...

En bit utanför stan.

Efter ca 3 dagar, mer eller mindre inomhus, tog Ture och jag tillfället i akt och åkte ut till Berg och fikade hos Malika och Edvin. Där var även Camilla och Olle.
 
Planen var att vi skulle ta en promenad, men när det blåste kallt och var allmänt ruggigt kom ämnet promenad aldrig upp på den berömda tapeten. Skönt tyckte jag! Ture den lille gynnaren somnade i bilen på väg ut så när vi kom fram la jag över honom i vagnen och han fick sova klart ute på altanen. Under tiden dom små sov njöt vi av Malikas goda äpplekaka och drack kaffe och gottade oss så länge vi bara kunde innan de under en meter vaknade.

Till Tures mormor: Ditt barnbarn var nerbäddad i vagnen, hade mössa, vantar, tjock jacka och en varm filt över sig...och ja han var varm när jag senar tog upp honom. Så det är bara att du sänker axlarna och andas ut. Kram Jenny


Ture, Camilla, (hitta)Olle och Edvin.

Ja är så laddad!

Det första jag gjorde när jag vaknade var att räkna efter hur många dagar det är kvar....
Kom fram till att det idag är exakt 17 dagar tills att det bär av söder ut till det berömda shoppingträsket ULLARED. Jäklar i min låda ( jag vet att jag snor uttrycket av Alex Schulman, min favvo) vad jag är sugen!!!

Har tidigare bara varit där en gång. Den gången var jag på semester tillsammans med några vänner i Falkenberg och när det hade regnat x antal dagar var vi tvugna att hitta på något. Så vi åkte till Ullared bara för att göra något.
Det första jag såg när jag kom in i varuhuset var en pall med trädgårdsättika. Priset på ättikan var mindre än halva priset så jag var bara tvungen att handla på mig ett gäng dunkar. Hade ingen vagn, för handla skulle jag ju inte göra, så det var bara för mig att gå till kassan och betala och gå ut och vänta på att de andra skulle bli klara.

Denna gång är taktiken en helt annan och jag har för ca 2 veckor sedan börjat med en shoppinglista. Ska leta efter allt från duschdraperi, ramar, kläder till Ture, diskställ, gripsholmspåslakan som jag hört ryktas ska finnas.

Var inne härom dagen och läste lite på deras hemsida. Fastnade för sidan som handlade om siffror.
Är detta inte helt galet....


*Affärsytan motsvarar fyra fotbollsplaner.
Varuhuset har 5 000 kundvagnar att låna ut.

*Vi säljer en halv miljon jultomtar årligen.

*12 miljoner bakplåtspapper säljs varje år i varuhuset.

*Det kommer en lastbil med varor till oss var 10:e minut. Utan påfyllning skulle våra kunder, under högsäsong, tömma hela varuhuset på mindre än två dygn.

 

 


Årets skörd av morötter.

I våras skrev jag och berättade om att ja hade en påse med morotsfrön där datumet för länge sedan hade gått ut. Upptäckte detta när jag stod med planteringsspaden i handen, lutad över pallkragen, redo att få ner fröna i jorden. Orkade då inte åka iväg och köpa nya så jag gjorde en chansning....


Chansningen gick hem och här är skörden!

20/9-2009


Svårt att se nu men färgtemat på den här rabatten är lila och rosa.



Årets skott, som ska ge hallon nästa år, är det som blev kvar av
hallonhäcken.


Efter att ha gjort en skiss fixade pappa grinden.


120 lök.

Var ute på kollo tidigare än tidigt imorse. Inte ens pensionärerna hade orkat masa sig upp. Lyfte med spänning på fiberduken och blev glad när jag såg att gräset hade tagit sig och börjat gro. Av den gamla rabatten har jag sparat en liten smal rabatt som jag inte har sått igen. Tanken är att jag ska skaffa armeringsnät och använda som stöd till luktärterna som jag ska plantera nästa vår. Tror att det kan bli fint.

Därefter plockade jag upp fallfrukt, krattade löv, klippte gräset och snyggade till alla kanter med trimmern. Lökarna jag köpte på torget i veckan grävde jag sedan ner och nu är det bara att hoppas det blir bra. Det gäller ju att komma ihåg vart de andra tulpanerna växte förra året.
Totalt sett har jag nu planterat 120 lökar, helt galet! Men tänk vad fint det kommer bli nästa vår när allt förhoppningsvis blommar.

Nästa vår jag.....undrar hur det kommer att gå att vara ute på kollo med Ture. Han kommer då vara ca 1, 5 år och jag har känslan av att det kommer att bli ganska lite gjort. Just nu, när Ture är 9 månader, går det inte alls något bra. Han blir jätteledsen om han inte ser mig och vill inte sitta själv. Detta är otroligt frusterande när man ser allt man vill ta tag i och jag hoppas verkligen detta är en fas som snart går över.

Summa sumarum så är jag nöjd med min kollodag.



Solen i ansiktet.

Klockan 9 på morgonen pussade jag Ture och Pelle hej då och gick ut genom sjukhusets entrédörrar. Ute sken solen och det var härlig att känna frisk luft! Ture är åter förkyld och följden blev även denna gång att han fick andningssvårigheter och har varit inlagd sedan i torsdags eftermiddag på barnavdelningen på US.

Efter två nätter på sjukhus var det skönt att komma hem och ta en dusch och göra iordning mig för att gå och jobba på Stadium. Det var länge sedan man fick duscha och sminka sig i lugn och ro. Det som förr var en självklarhet är inte längre det och jag passade på att njuta i fulla drag.

Är glad över att jag bestämde mig för att börja jobba varannan lördag på Stadium under hösten. Det var verkligen jättekul att vara tillbaka på jobbet, även om jag inte till vardags jobbar i Linköping. 4 timmar i kassan, en lördag, gav mig massor av energi. Kan det vara så att jag inte har jobbat på 9 månader och helt enkelt är lite sugen på att börja jobba, även om detta inte är vad jag sysslar med i vanliga fall.

Nu har vi just ätit en god kycklinggryta med citron, grädde och svarta oliver och jag är redo för en kväll i soffan. Skönt att alla vara samlade igen och skönt att slippa sjukhusmiljö. Tror även att Ture tycker det! Han sitter här brevid och viftar med armar och ben och är helt LYCKLIG!



En väl investerad "hunka".

På väg hem, efter att ha varit på vårdcentralen, tog jag vägen förbi stan. 
Här i Linköping pågår just nu en internationell matmarknad. Där kan man köpa allt från engelsk marmelad till tyska korvar.
Men nu är det inte maten som är det bästa utan en kille som säljer blommor på gatan (ok inte killen, blommorna förstås). Blommorna står i grupper på gatan och det är ett hav av färger, så himla fint!
Det jag fastnade för och som jag inte kunde hålla mig ifrån att köpa var: Fem påsar tulpaner för 100kr.


Allium Purple sensation, Blue Bell, Verona (gul),Groenland....


Rätt mycket slit för ganska lite ull....

Gick från lägenheten kl 9.00. Väl framme i simhallen bytte vi om och tog på oss badkläderna. Efter dusch var det dags att ge sig ut till bassängen. Vi badade i exakt 15 minuter, mer ska man inte bada med småbebisar när det är första gången. Sedan var det tillbaka till duschen och göra om processen, fast denna gång med shampoo i håret. Därefter tillbaka till omklädningsrummet och lite lagom varmsvettiga klä på oss. Tillbaka igen kl 11 i lägenheten.

Jaha, var det värt det då?......Frågar du Ture så var det de. Så kul så han sov i 3 timmar efteråt.


Mysigt att bada!


Härligt att plaska i vattnet...


men lite jobbigt att få vatten i ansiktet!


Droppen.

Så här på kvällskvisten kan jag konstatera att det har varit en mycket bra dag idag.

Efter frukost och en dusch åkte jag ut till Malika i Berg. Efter att ha packat ner dom små i vagnarna gick vi sedan längs kanalen med skön septembersol lysandes i våra ansikten.
Målet var Ljungsbro och förskolan Droppen.

I dörren mötte jag ett bekant ansikte, men som jag säkert berättat är jag dålig på att känna igen människor, så det tog ett tag innan den berömda poletten trillade ner. Det var helt enkelt, håll i er, PellesMammasBrorsFru Anna som jobbade där. Sist jag såg henne var på festen i Skulltuna. Trevligt med lite "släkt" på förskolan...


Edvin, Malika, Ture och okänd yngling...


Schyssta grejor dom har på Droppen tyckte Ture!


Efter en mycket trevlig stund med kaffe, nybakt gott bröd och sång traskade vi hem till Malika där Jocke hade satt på "hurran" och inte helt oväntat blev det en kopp till.


Allt du har vill jag ha! Det är filosofin som efterlevs mellan dessa två.



Efter kaffe i Berg tog jag bilen och körde förbi den "superroliga" affären babyproffsen och inhandlade en 150cm bred grind som vi (läs:Pelle) ska sätta för trappen. För är det inte så Pelle, att man blir väldigt blåslagen om man trillar ner för den......

Idag har jag fullkomligt kört över Pelle....

Ledsen raring, men det kunde faktiskt inte hjälpas! För vad skulle jag göra när jag idag, var på IKEA för att köpa fårskinn till Tures vagn, fick syn på mattan som jag över allt annat vill ha. Jag har sökt efter den på nätet men nu helt plötsligt är den borttagen därifrån.

Mot Pelles vilja, vi skulle ju INTE köpa någon matta, fick jag ner honom till mattavdelningen där jag fick tag på en kille som kunde hjälpa mig. Trots över 20 min sökande i datorn kunde han inte hitta mattan. Tillslut fick han tag i en kille på överplan som informerade om att mattan var utgående och att visningsexet som vi sett var det sista exemplaret.

Jag fick då lite "panik" och visste att om jag inte fixar det här nu så blir det ingen matta. I vanliga fall hade jag ju varit lite mer subtil och lirkat lite med Pelle för att få köpa mattan till vardagsrummet trots att jag visste att han inte var överförtjust i den.
Nu visste jag att jag var tvungen att få med mig killen från IKEA, Pelle och Ture tillbaka upp på överplanet för att plocka bort mattan från ett av visningsrummen.......detta en lördag på IKEA.

Eftersom killen som hjälpte oss var så himla proffig och gullig, och dessutom erbjöd oss 50% rabatt så fick jag med Pelle upp.

När jag hade betalt och vi kom ut från varuhuset visst jag att nu har jag två val, antingen blir jag ensamstående mamma till Ture eller så går vi till Mc:Donalds så Pelle får äta. Jag valde det senare.


Tro mig, mattan blev hur fin som helst till vår svarta skinnsoffa och dom fina teakborden! Nu undrar jag bara om den här petrolfärgade vasen ska få komma hem och bo i vårt vardagsrum.
Men det får bli en senare fråga....





B. Frithiofsson

Visst har vi alla "kändisar" som vi går omkring och retar oss på och såklart även jag!

Hur kan man färga håret chokladbrunt när skägget är helt grånat och på allvar se ut så... Efter att ha sett, och behövt höra hans pompösa röst, i nyhetsmorgon där han sitter och plussar sitt eget vin och delar ut solar så det yr om det, tycker jag han är höjden av pinsamhet.

Efter dagens avsnitt av kändisdjungeln, okey ett dåligt första avsnitt, måste jag tänka om! Visst snackar han massor av skit, men tänk att han fixade mat till alla genom att stå i en bubbla med massor av äckliga kryp, ödlor och ormar. Bra gjort Bengan!

Jag säger som Bengt:
-Smaken slår ut som en påfågelstjärt i munnen.....


Stackars jasminen.

För ett tag sedan skrev jag och berättade om att jag hade gjort bort mig och "råkat" klippa ner en hel 2-meters jasminbuske när allt jag ville var att få ner busken ett par centimeter.

Tro det eller ej, busken mår bra och skjuter massor av skott.


Stockrosorna som är planterade bakom busken kanske jag får flytta på
nu när busken har visat livskraft.


Nytt projekt på g.

När solen stod som högst och luften var varm och skön passade jag och Ture på att åka ut till kollo. Innan vi åkte ringde jag Lasse och frågade om han hade lust att komma ut en sväng.

Han var på väg till banken i ett ärende men ändrade snabbt om i dagordningen. Efter lite fika i solen tog Lasse hand om Ture så att jag kunde fortsätta med mitt nya projekt som jag startade sist jag var på kollo.

Under de tre åren jag haft koloni har jag tänkt att jag ska så igen en rabatt som bara är ivägen för gräsklippningen och som ändå inte syns.
Eftersom jag aldrig någonsin tagit hand om rabatten så har den blivit rejält vildvuxen. Nu är i alla fall rabatten uppgrävd och jag har fyllt på med ny planteringsjord. Därefter sådde jag i gräsfrön, men sparade en liten plats för en rabatt. Min tanke är nämligen att jag ska sätta upp någon form av spaljé och plantera perenna luktärter, frön finns snart hos mamma och pappa i Tokarp, och på så sätt dölja lite av grannens uteplats.

Vad tror ni om detta.....


Täckte över gräsfröna med fiberduk så att inte fåglarna ska äta upp fröna.
Hoppas daggen kan tränga igenom och hålla jorden fuktig.


Här ska spaljén upp för att dölja grannens uteplats.

Bläää!

Antingen har jag en rejäl svacka eller så börjar jag på allvar tröttna på att vara djupt ner i mammaträsket! Förlåt Ture, men det handlar inte om dej!

Hoppas bara det är en svacka för det är långt tills januari då jag ska börja jobba igen. Det värsta är väl att när jag har gjort en vecka på jobbet, och varje morgon lämnat Ture och Pelle i sängen för att sätta sig på tåget till Norrköping kl 06.50, så kan jag tänka mig att jag inte vill något annat än att krypa ner i sängen igen och återgå till mammaledigheten.

I tisdags var jag på Åbacka och fikade med mammagruppen. Solen sken och vi pratade om......äh va fan, ni kan förmodligen gissa vad vi prata om!


Alla har barn födda i december/januari.


It´s alive!

Mamma den här är för dig.....


Det kommer att bli bra! Tro mig jag vet....

Fick just nu reda på att en av mina vänner idag har fått diagnosen diabetes. Idag är hon 28. Jag var 12 när jag insjuknade, som det så fint heter, och jag vet att det kommer att bli bra.
Trots att jag vet det blev jag jätteledsen för hennes skull.

Gissar på att det är kaos i ditt huvud vännen, men sen när allt har lagt sig lite, så finns jag här för dig....
Kom i håg det!



Trädgårdsfredag.

Om några minuter börjar en repris av programmet trädgårdsfredag. Gustav, som är enormt trädgårdskunnig och som Pelle håller på att störa ihjäl sig på, ska idag visa hur man klipper ett träd. Det ser i alla fall jag fram mot!

Lökarna är nerbäddade!

Efter att ha lämnat Ture till mamma åkte jag till kollo och hade en heldag i rabatten.

Klippte ner hallonhäcken, vilket nu syns på underarmarna, och när jag var klar satte jag igång med att plantera lökar. Kanske i tidigaste laget att redan nu börja plantera, men jag kunde inte hålla mig. Dessutom läste jag i en trädgårdstidning att man skulle få ner löken i jorden så fort som möjligt eftersom risken är stor att dom har legat ett tag och hunnit torka till innan dom kom till butik.


Margarita, en tidigt blommande tulpan.


Angelique, en senare sort.


Kom ihåg att alltid kasta i en näve benmjöl i hålet där du planterar
tulpanerna. På så sätt blommar löken bättre.



Den första hösten med trädgård var jag riktigt sugen på att plantera tulpanlökar och gick ut hårt. Ja la ner timmar på att matcha färger med varann och var nogrann med att kolla hur hög tulpanerna blev. Det jag missade var att kolla blommningstid....
Resultatet blev att en del tulpaner blommade tidigt och en del sent. Tulpanerna tog helt enkelt inte hänsyn till att jag matchat och tänkt att den ljust rosa skulle matcha den som var lite mörkare rosa i samma ton. Men man lär sig ju av sina misstag och förra säsongen flyttade jag lökarna för att få det som det var tänkt från början. Hoppas jag har lyckats bättre denna gång.


Mormor kallar hem Ture till Tokarp...

I förra veckan när jag och mamma pratade med varandra i telefonen frågade hon om jag inte behövde åka till kolonin något i nästa vecka. Hon tyckte det skulle vara skönt, för mig, om jag fick tid att rensa lite ogräs och göra i ordning inför hösten. Jag höll med mamma och jag nämnde även att jag skulle behöva gräva upp en rabatt där jag sedan ska så i med gräs......

Mamma sa då;

- Du vet Jenny, då kan JAG ta hand om Ture. Ta med hans mat och gröten till eftermiddagen så är det BARA att du kommer ut och lämnar honom till mig. Å du, ta med vagnen också, vi vill kanske gå ut på en promenad!

Jaha, bestämt och klart! Imorgon är det bara för mig att åka ut till kollo och jobba. Men först ska Ture till Tokarp!


Mormor och Ture i januari.


Goa vänner!

I lördags kväll kom Mattis, Camilla, Anton, Olle, Jocke, Malika och Edvin på middag. De är alla mina nya kompisar som ingick i paketet när jag träffade Pelle. Alla har dom barn, och Camilla som är tvåbarnsmor är helt klart den mest rutinerade. Jag och Malika fumlar lite mer i blindo :-)

Hur som helst, alla är riktigt trevliga och det blev en trevlig kväll med enchiladas, Antons födedelsedagstårta, Malikas fantastiskt goda äpplepaj och en hel del gott vin!


Ture och hans kompis Edvin. Egentligen skiljer det bara en vecka på Edvin
och Ture. Men eftersom en havandeskapsförgiftning kom emellan är Ture
född i december och således 4 veckor äldre.
Vad spelar det för roll tänker ni, jo det gör det faktiskt....
Ture, det lilla miffot, kommer börja skolan ett helt år tidigare än Edvin!


Mattis, Anton, Jocke och Pelle. (Och mattan som snart ska bort).


Världens goaste (och fluffigaste) Olle!


Vilken tur!

Igår torsdag fick jag erbjudandet av min kompis Malika att följa ut på stan och käka lite mat och ta ett glas vin med henne och två av hennes kompis. Eftersom jag sällan tackar nej tackade jag självklart ja!

Men när jag på eftermiddagen låg i sängen, med mysbyxorna på och regnet vräkte ner på andra sidan fönstret, ska jag villigt erkänna att jag inte var det minsta sugen på att följa med.

Som tur va skärpte jag till mig och "piffade" till mig och mötte upp tjejerna. Vi gick först till Platå, åt god tapas, och sedan vidare till Magnolia.

Jag säger bara att den här kvällen var den absolut trevligast på mycket länge! Var lite lagom snurrig när jag kom hem och inte minst helnöjd med att jag hängde med!



Ångest delux.

Sitter vid datorn och läser min favoritblogg. Från TV:n hör jag en melankolisk melodi som med en gång ger mig rysningar. Jag släpper tangentbordet och fortsätter lyssna. Vad är det jag hör.....


Det är reklam för Tv-serien "Svenska Hjärtan" som kommit ut på dvd. Ångestframkallande är vad det är!

http://www.youtube.com/watch?v=qHo7RlC4Y5I


Dagens ungdom.

Som ni säkert förstår tillbringar jag mycket av min mammalediga tid promenerandes med Ture i vagnen. Vid samma tidpunkt som jag är ute stöter jag som oftast på, alltid i grupp, stans gymnasietjejer och killar.

En sak har jag lagt märket till och det är att dom oftast är väldigt trendigt och schysst klädda. Gissar på att tjejerna köpter Aftonbladet på tisdagarna, förr måndagarna, för att få med en Sofies mode och där efter lusläser sidorna. Men nu till sak.....VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ KIDSENS FÖTTER/BEN????

I en grupp av 7 kids är det i alla fall 5 av dom som har allvarliga fel på sina fötter. Fötterna går innåt och reslutatet blir att dom använder insidan av skon som sula. Visst är det mycket tygskor ute på stan och den typen av skor hjälper ju direkt inte när man, som det heter på fackspråk, pronerar kraftigt. Pelle tror att det beror på att dagens ungdom har blivit förslappade av alla timmar bakom TV:n och datorn och därför har för klena ben.

Själv vet jag inte vad jag ska tro! Dessa kids är uppskattningsvis i 16-18 års åldern vilket betyder att dom är tillverkade i början av 90-talet. Vad gjorde föräldrarna då som gjorde att det blev så här fel på ungarnas ben. Tacksam för svar!




Kongential prosopagnosi.

Läste en artikel i en tidning idag och genast föll bitarna i mitt liv på plats! Efter att ha läst artikeln är det tydligt att jag lider av kongential prosopagnosi, vilket betyder ansiktsblindhet, för er som inte visste....

Jaha, vad betyder det då?
Enligt artikeln betyder det att man har svårt att känna igen människor man bara har träffat på en eller ett fåtal gånger, särskilt när man stöter på dem på en ny plats, om de har bytt frisyr eller har nya glasögon. Man har ofta svårt att hänga med i filmer eller tv-serier med många skådespelare då man helt enkelt inte minns vem som är vem. Egenskaper så som dåligt lokalsinne, svårt att skilja mellan höger och vänster, dyslexi/svårt att stava vanliga bland ansiktsblinda.


Inte undra på att Pelle blir trött på mig när jag inte känner igen folk han stannar och hälsar på, förvisso känner han ju halva stan, men jag är verkligen dålig på att komma ihåg ansikten. Är det något jag hatar att kolla på så är det asiatiska filmer. Herregud, jag kan ju aldrig hålla ordning på vem som är vem, alla kineser ser ju likadan ut . Sedan var det ju det där med stavningen och höger och vänster.

Längst ner i artikeln fanns det några knep som jag tänkte öva på. Får se hur det går...


RSS 2.0