Välbehövligt miljöombyte.

Så skönt och så välbehövligt att i helgen fått lite miljöombyte!

I lördags morse åkte vi till Stockholm och väl på plats konstaterade vi att hösten minsann hade kommit lite längre 20 mil norrut. Inte så konstigt kanske.
Det blev en riktigt trevlig dag och kväll tillsammans med Anna, Johan, Sten och Svea. Som ni säkert förstår gick det ingen nöd på Ture när han fick "hänga" med de stora barnen!

På söndagen hjälpte barnen Anna med att plocka ner de sista äpplena från deras två äppleträd och sedan begav vi oss i samlad trupp till Ekerö Äppelmusteri. Där fanns möjligheten att lämna in sin äpplen, i familjen Lindqvist fall 100 kg minus emballage, för att sedan 40 minuter senare hämta ut 45 liter äpplemust.





Familjen Lindqvist fick inte bara 45 l äpplemust med sig hem utan även namnen på de två olika äpplesorterna:  Gul Rickard och Ribbon.

Under tiden äpplena tvättades, pressades och pastoriserades tog vi en fika i ett av växthusen. Fick en oväntat inspirationsdos i den vackra miljön. Nu är det snart november och jag kan föreställa mig hur fint det måste vara på våren/sommaren!









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0