En smarrig äpplepaj.
I går söndag hade vi födelsedagsfika här på Järnvägsgatan tillsammans med Mamma, Pappa och min kära svärmor Inger.
Ture är, tack vare mormor, en hejare på att baka och att svänga ihop en äpplepaj det har han gjort förut.
Denna dag gjorde vi en riktigt god paj där hemligheten är att man steker äpplena i en god kryddblandning innan man lägger ner dom i pajformen. Receptet kommer här om någon skulle vara sugen att testa....

Kryddoftande äpplepaj
5-6 äpplen
Kryddblandning:
2 msk smör
1 dl farinsocker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
Smuldeg:
1.5 dl farinsocker
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
225 g smält smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i smör i en stekpanna tillsammans med farinsocker och kryddor. Häll i en ugnssäker form. Blanda farinsocker, havregryn och mjöl i en bunke. Häll i smöret och rör om till en smulig deg. Strö smuldegen över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Serveras med vaniljsås.
Ture är, tack vare mormor, en hejare på att baka och att svänga ihop en äpplepaj det har han gjort förut.
Denna dag gjorde vi en riktigt god paj där hemligheten är att man steker äpplena i en god kryddblandning innan man lägger ner dom i pajformen. Receptet kommer här om någon skulle vara sugen att testa....

Kryddoftande äpplepaj
5-6 äpplen
Kryddblandning:
2 msk smör
1 dl farinsocker
1 tsk malen kanel
1/2 tsk malen kardemumma
Smuldeg:
1.5 dl farinsocker
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
225 g smält smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Kärna ur och klyfta äpplena. Fräs dem i smör i en stekpanna tillsammans med farinsocker och kryddor. Häll i en ugnssäker form. Blanda farinsocker, havregryn och mjöl i en bunke. Häll i smöret och rör om till en smulig deg. Strö smuldegen över äpplena. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Serveras med vaniljsås.
Kommentarer
Trackback